Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins DB1D

36.999,-stk
Rosentræ

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Ubegrænsede basressourcer under total kontrol – sådan vil du opleve B&W’s største subwoofer. 2000 watt ufortyndet high-end kvalitet!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins DB1D – den ultimative high-end subwoofer

DB1D er en kompromisløs high-end subwoofer og den kraftigste aktive subwoofer, som Bowers & Wilkins nogensinde har lavet. Den indbyggede Klasse D-forstærker yder hele 2000 watt, og med to 12" ultrastærke Aerofoil-basenheder er der rigeligt med kræfter til en overvældende dyb og dynamisk basgengivelse, selv i de vildeste hjemmebiografer og high-end musiksystemer.

DB1D kan uden problemer følge med selv de største gulvmodeller i B&W's egen kompromisløse 800 Series Diamond. Her vil den præstere nuancer, detaljer, kontrol og tilpasningsmuligheder på et niveau, der vil tilfredsstille selv de mest kræsne audiofile ører.

Den overdådige møbelfinish matcher både 800- og 700-serien og sikrer, at den visuelle side af sagen er i absolut verdensklasse, uanset hvilken kombination du vælger. Du kan naturligvis også frit bruge DB1D sammen med high-end systemer fra andre producenter.

Digital processor og indbygget rumkorrektion
De to 12" basenheder i DB1D er monteret ryg mod ryg, og kabinettet er kompromisløst afstivet, så alle vibrationer elimineres, selv ved ekstreme lydtryk. Den avancerede indbyggede digitale forforstærker/processor (DSP) sidder monteret i en solid base af børstet aluminium, og den giver både ultrapræcis respons og mulighed for at tilpasse lyden fra DB1D perfekt til enhver opgave og ethvert lytterum.

Opsætningen klares direkte fra din smartphone eller tablet (iOS/Android) via den dedikerede DBSubwoofer app fra Bowers & Wilkins. Herfra kan du også køre Room EQ og definere dine personlige indstillinger.

DB1D fås med finish i højglans sort, mat hvid og ægte rosentræ-finer.

Massiv effekt og ultrastærke Aerofoil-enheder
DBD-serie subwooferne fra Bowers & Wilkins er proppet til randen med avanceret højttalerteknologi. De to ultrastærke enheder sidder monteret ryg mod ryg i balanceret konfiguration for at eliminere kabinetvibrationer. De vibrationer, som skabes af den ene basenhed vil blive ophævet af modsatrettede vibrationer fra den anden. For yderligere at øge effekten af dette princip er magneterne på de to enheder også mekanisk fastspændt i hinanden.

Alle de nye DBD-subwoofere bruger de samme unikke Aerofoil-membraner, som blev udviklet til den kostbare 800 Series Diamond. En Aerofoil-membran er sandwich-opbygget med to lag kulfiber omkring et lag stift syntetisk skum, og denne konstruktion er utrolig stiv og stærk, samtidig med at den er meget let. Detaljerne er her blevet finpudset specielt til brug i subwoofere, hvilket blandt andet kan ses i de forstærkede støvkapper og ekstra store svingspoler, som kan håndtere de enorme mængder effekt, den indbyggede Klasse D-forstærker pumper ud i dem.

Selve effektmodulet er en Hypex Ncore Klasse D-konstruktion. Dette princip har forlængst bevist sit fabelagtige potentiale i en lang række velspillende hi-fi-forstærkere, og her er det udnyttet til at levere så meget rå og uforvrænget baspower som muligt på så lidt plads som muligt. Resultatet er spektakulært – topmodellen DB1D præsterer således dobbelt så meget effekt som forgængeren DB1, samtidig med at de ydre mål er blevet mindre!

Digital forforstærker med bekvem app-kontrol
Alle modeller i DBD-serien er bestykket med en helt nyudviklet og meget avanceret digital forforstærker, som giver en række nye muligheder. Den mest iøjnefaldende nyskabelse er, at al opsætning og kontrol nu foregår direkte fra din smartphone eller tablet via en meget brugervenlig Bluetooth-baseret app.

I appen kan du indtaste delefrekvens, lydstyrke og alle andre værdier, som skal til for at få dit system til at spille optimalt sammen. Du kan definere og gemme et sæt brugerindstillinger for hhv. RCA- og XLR-indgange og optimere lydgengivelsen til for eksempel filmlyd og musik. Du skifter nemt mellem indstillingerne via enten DBSubwoofer-appen eller 12V trigger. Du får også adgang til den raffinerede digitale rumkorrektion (Room EQ).

Room EQ tuner lyden til dit lytterum
Room EQ virker via mikrofonen i din smartphone/tablet (iOS/nogle Android-modeller). Appen guider dig igennem de nødvendige målinger, hvorefter den digitale processor i subwooferen indstiller frekvensgangen, så den passer bedst muligt til netop dit lytterum. En proces, som tidligere har krævet både computer, specialiseret software og separat målemikrofon!

Via Room EQ kan du "tæmme" lavfrekvente resonanser i lytterummet. Denne unikke funktion giver dig et markant mere sammenhængende og præcist lydbillede i et større lyttevindue. Og det gælder ikke blot i bassen, men også i det øvrige frekvensområde, som påvirkes hørbart af uønskede resonanser. Når processen er overstået, er subwooferen selvstændigt indstillet til at fungere optimalt i dit lytterum. Hvis du ønsker det, kan du herefter bygge ovenpå med et full-range rumkorrektions-system (Audyssey, RoomPerfect eller andet).

Dynamic EQ for afgrundsdyb bas
Den avancerede digitale processor kan sammen med de meget kraftige forstærkere udvide det brugbare frekvensområde, så en DBD-subwoofer kan spille langt ned under høregrænsen, afhængigt af det aktuelle lydtryk. Denne funktion er døbt Dynamic EQ.

Med Dynamic EQ bliver lydtrykket og musiksignalet konstant overvåget af processoren, som så afgør, hvor dybt subwooferen kan gå, uden at enhederne lider overlast. Ved moderat volumen er der masser af overskud, og her kan der spilles helt ned til afgrundsdybe 10 Hz uden problemer. Hvis du på den anden side spiller meget højt, og der samtidig er meget dybe lyde i signalet – for eksempel i HD-filmlyd – vil Dynamic EQ helt umærkeligt øge afskæringen i de allerdybeste toner, så du kan bevare dit lydtryk uden at beskadige subwooferen.

I praksis er det Dynamic EQ, som definerer den største lydmæssige forskel på de forskellige DBD-subwoofere. Her afgøres det nemlig, hvor dybt subwooferen kan gå i forhold til lydtrykket. De grundlæggende kvaliteter er de samme i hele serien, men de store modeller kan spille både højere og dybere på samme tid. Dermed er det i bund og grund kun størrelsen på dit lytterum og dine lyttevaner, som du behøver at overveje. Lydkvaliteten er i trygge hænder, uanset hvilken model du vælger.

Dynamic EQ kører helt af sig selv, så du kan koncentrere dig om at nyde den suverænt dybe og præcise baslyd i dit højttalersystem. En genial B&W-finesse, som blandt andet også er brugt med overbevisende resultat i den ikoniske Zeppelin-højttaler og den unikke kuglerunde PV1D-subwoofer.

Alle modeller har RS-232 indgang, som tillader integration med avancerede kontrolsystemer. Du får også to 12-volt triggere og justérbar auto tænd/sluk.

Tilbehør til Bowers & Wilkins DB1D

Tekniske specifikationer

Frekvensområde Hz (-3dB)10-350
Forstærker effekt (max)2000 watt
Bas størrelse12"
Kabinet typeLukket

Anbefalede produkter

EPICON 8
DALI EPICON 8
Gulvhøjtaler
133.998,- / Par