Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Kompakt højtaler (par)

Bowers & Wilkins 607

3.198,-par

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Så kompakt kan det gøres og stadig lyde lækkert. Hvorfor gå på kompromis, når du kan få råd til fuldblods hi-fi fra Bowers & Wilkins?
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

B&W 607 – superkompakt kvalitetshøjtaler med continuum-teknologi og overbevisende hi-fi-lyd

 • Imponerende fyldig lyd for størrelsen
 • Continuum bas/mellemtone
 • Meget fine allround-egenskaber til både musik og filmlyd
 • Stilrent og moderne design
 • Perfekt til placering på hylde eller i reol

607 er den mindste højtaler i 600-serien, men den rummer de samme avancerede løsninger og den samme imponerende musikalitet som sine større søskende. På trods af de meget beskedne mål har 607 en overraskende fyldig lyd, som klæder alle typer musik. Sammen med en god forstærker fra for eksempel NAD eller Denon får du et diskret anlæg, der sagtens kan fylde en mindre stue eller et værelse med hi-fi-lyd af meget høj klasse.

607 er udstyret med en lang række højteknologiske Bowers & Wilkins-finesser, heriblandt opgraderet Nautilus-ladet diskant med sandwich-membran i aluminium, Flowport refleksrør og 5” continuum bas/mellemtone-enhed. 607 er tunet til placering tæt på væg, for eksempel på en hylde eller i reol. Her vil den spille fyldigt og harmonisk uden overdreven eller buldrende bas. Hvis du vil have endnu mere og bedre bas, kan du tilføje en separat subwoofer, for eksempel en af B&W’s egne ASW-modeller.

Finishen er af høj klasse og vil falde naturligt ind i en stilrent boligmiljø. Frontgrillen monteres ved hjælp af magneter, så du ikke skal se på grimme monteringshuller, hvis du vælger at bruge højtaleren med frit udsyn til enhederne.

B&W 607 fås i sort mat eller hvid mat finish.

B&W 600-serie – fuldblods hi-fi til overkommelig pris

Den nye generation af Bowers & Wilkins’ 600-serie sætter nye standarder i denne populære prisklasse. Designet er frisket op, og samtlige enheder er opgraderet i forhold til de storsælgende forgængere. Det giver dig lydkvalitet på et drastisk højere niveau, og 600-serien vil derfor give dig lige så suveræn valuta for pengene i dag, som den tidligere generation gjorde ved lanceringen.

600-serien omfatter en gulvhøjtaler, to kompakthøjtalere, en centerhøjtaler og hele tre subwoofere, så du frit kan kombinere dig frem til et komplet system, der matcher dine behov. Uanset om du finsmager musikalske detaljer foran stereoen eller bliver blæst igennem i hjemmebiografen, vil 600-serien levere varen til topkarakter.

Solidt og elegant design med lækre detaljer

Designet  i 600-serien er mere stilrent og elegant end nogensinde. Kabinetterne er samlet på en helt ny måde, som giver en helt ren bagside, og fronterne er elegant lakeret i silkemat sort eller hvid finish. Basporten er flyttet om på bagsiden i alle modeller, og skjult under overfladen finder du en supersolid konstruktion, som er med til at få enhederne til at præstere optimalt.

Som på 700-serien sidder den sarte diskantmembran godt beskyttet bag et diskret metalgitter, der er designet til at slippe lyden intakt igennem. Samtidig er frontpladen helt uden synlige monteringsskruer, og stoframmen er magnetisk fastgjort. Dette lader de lækre enheder komme helt til deres ret, så din 600-serie højtaler kan blive et elegant møbel i din stue, både med og uden stoffront.

Nautilus Decoupled Double Dome – en diskant uden mislyde

Bowers & Wilkins’ patenterede Nautilus-diskant har i en årrække og i forskellige udgaver været standard på næsten alle deres højtalere. Nautilus-princippet bygger på et rør, som er monteret på enhedens bagside og nærmest fungerer som en omvendt trompet. Dette rør absorberer effektivt al den lyd, som enheden producerer bagud, så den fremadrettede lyd ikke påvirkes. Og det er jo den, du lytter til på en højtaler.

Aluminiumsmembranen er den samme sandwich-konstruktion, som blev brugt i de foregående 600 S2 og CM S2-serier. På membranens bagside er monteret et ekstra lag, som dublerer hovedmembranen, blot med centerhullet skåret ud. Dette bringer enheden tættere på ”det perfekte stempel”, og det er en stor del af forklaringen på den imponerende luftige og detaljerede gengivelse.

I denne generation har B&W yderligere lånt magnetsystemet fra den eksklusive 700-serie, så lyden er renere og mere detaljeret end nogensinde før. Enheden er også mekanisk afkoblet fra kabinettet med en ring af syntetisk gel omkring magnetmotoren, og det giver et hørbart mere klart og tredimensionelt lydbillede.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under udviklingen af den kostbare 800 Series Diamond D3 fandt B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har været brugt til membranerne i både deres FST- og bas/mellemtone-enheder siden 1974: Continuum! Ligesom Kevlar er Continuum et vævet materiale, hvor man stadig benytter sig af den kontrollerede opbrydning, men med væsentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er opbrydningen i selve materialet endnu mere kontrolleret end med Kevlar. Forvrængningen kan derfor holdes på et absolut minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner, der næsten opførte sig som ønsket. Continuum-elementerne med deres nye materiale giver en membran, der præcist opfører sig som ønsket – og dermed en forvrængning, der er bragt ned på et bogstaveligt talt uhørt lavt niveau!

FST– en unik mellemtone med unikke kvaliteter

Gulvmodellen 603 er en ægte 3-vejs model, som er bestykket med B&W’s unikke ”kantløse” Continuum FST-mellemtone. FST-enheden er konstrueret uden det konventionelle kantophæng, som kendes fra almindelige enheder, og den giver en ekstremt velopløst og neutral gengivelse af stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellemtone er vævet på en speciel måde, som gør, at uønskede resonanser på enhedens overflade bliver ”slået i stykker”. I kombination med det kantløse FST-ophæng vil membranen gengive forskellige frekvenser på forskellige områder af overfladen. Enheden ”flexer” ud fra den påførte tone i stedet for at bevæge sig som et stempel, og dette hjælper med til at sprede alle frekvenser i arbejdsområdet lige godt. Du er ikke tvunget til at sidde i én bestemt position for at kunne nyde musikken optimalt.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for højtalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort sammenspillet mellem enhederne så optimalt, at delefilteret kan reduceres til ganske få komponenter. Disse er til gengæld af udsøgt kvalitet og udvalgt gennem en lang række udmarvende lyttetest. Færre komponenter giver en mere direkte signalvej, som igen giver bedre lyd.

De kraftige skrueterminaler på bagpanelet er lånt fra 700-serien og sikrer problemfri funktion i hele højtalerens levetid. Du har også mulighed for at bi-wire højtaleren, så du kan vride de sidste ressourcer ud af systemet.

Basrefleks-porten er B&W’s unikke Flowport, som har små fordybninger i mundingen. Overfladen minder om en golfbold og reducerer luftmodstanden, så luften lettere kan passere. Det giver en renere og dybere bas og mindsker samtidig forvrængningen.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Imponerende fyldig lyd for størrelsen
 • Continuum bas/mellemtone
 • Meget fine allround-egenskaber til både musik og filmlyd
 • Stilrent og moderne design
 • Ikke specielt krævende for forstærkeren
 • Perfekt til placering på hylde eller i reol

Begrænsninger

 • Kræver en del effekt for at spille højt
 • Ikke integreret vægbeslag
 • Ikke lakeret finish eller ægte træfinér
 • Naturlige begrænsninger i den dybeste bas

Videoer om Bowers & Wilkins 607

Unboxing

Tilbehør til Bowers & Wilkins 607

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)52-28.000 Hz
Frekvensområde (-6dB)40-33.000 Hz
Følsomhed84 dB
Impedans8 ohm
Diskant størrelse1"
Bas størrelse5"