Gå til indhold

16 produkter

Markedets bedste OLED TV

OLED (Organic LED) TV’er har efterhånden indtaget en stor del af markedet for fjernsyn. Det startede i det små, og OLED TV blev primært forbundet med mærket LG. Senere har det dog taget fart, og i dag har flere af de store brands kastet sig over OLED-teknologien også. I HiFi Klubben finder du nogle af markedets bedste OLED TV, og der er rig mulighed for personlig tilpasning, så du kan få et nyt TV, der passer ind i dit hjem og din stil.

Hvad er OLED?

Selvom navnet måske antyder det, har OLED intet at gøre med LED. Der er tale om en helt anden teknologi, som har andre forcer end LED. Hvor LED kan have udfordringer med de sorte farver, har OLED et perfekt sortniveau, hvor intet baggrundslys skinner igennem og forstyrrer farvedybden.

Det kan lade sig gøre, fordi det er de enkelte billedpunkter – kaldet pixels – i skærmen, der selv udsender lyset. Det gør, at du kan slukke for separate pixels og dermed opnå den helt perfekte sorte farve.

Derudover har OLED-teknologien gjort det muligt at lave endnu fladere skærme med ultrahurtig responstid, ligesom energiforbruget også er sat væsentligt ned i forhold til tidligere teknologier.

OLED vs. QLED

QLED TV er Samsungs videreudvikling af den meget udbredte LED-teknologi. QLED og OLED kan siges at være hinandens modsætninger, da de hver især har fordele og ulemper, som findes modsat hos den anden.

Som nævnt ovenfor har et OLED TV et perfekt sortniveau, der giver dig en kulsort farve, når der er brug for det. På det punkt kan QLED ikke helt være med, da der kommer et ret kraftigt lys bagfra, som der endnu ikke er helt styr på at få skærmet af for.

Til gengæld er OLED lidt udfordret, når det kommer til lysstyrken, som er en smule begrænset, i forhold til hvad man ser på et QLED TV. OLED kan derfor komme lidt til kort, hvis du skal se fjernsyn i et meget lyst rum, for eksempel hvis det er monteret på væggen lige over for vinduet, og du skal se fjernsyn i løbet af dagen.

Høj kvalitet til fornuftige priser

I starten var det en meget dyr affære, hvis du skulle anskaffe dig et OLED TV, men priserne er efterhånden kommet ned på et niveau, hvor de fleste kan være med.

Desuden er der jævnligt forskellige OLED TV på tilbud i HiFi Klubben, så du kan gøre et endnu bedre køb, hvis stuen skal shines op med et nyt fjernsyn.

De fleste OLED TV er oppe i 55 eller 65 tommer, så det er ikke de helt små størrelser, der er tale om. Det er naturligvis dig selv, der bestemmer, hvilken størrelse dit nye TV skal have, men vi anbefaler at vælge ud fra, hvor lang afstand der er mellem TV’ets plads og sofaen – hvis TV’et skal bruges i stuen, naturligvis. Med et TV på omkring 55-65 tommer anbefaler vi en afstand på cirka tre meter.

Udvalgte brands

Hos HiFi Klubben kan du købe dit nye OLED TV fra eksempelvis Philips eller Sony. Begge mærker er velkendte og populære med god grund. De har hver især opbygget et solidt sortiment af hi-fi-produkter og er også kommet med deres bud på, hvordan et OLED TV skal være.

Nogle Sony OLED TV er eksempelvis udstyret med en helt unik lydteknologi, hvor lyden kommer ud fra hele skærmen, der fungerer som én stor højtaler. Billedkvaliteten er ligeledes helt i top, så du kan nyde begivenhederne på skærmen med fuld plade på både lyd- og billedsiden.

Fra Philips kan du blandt andet få et OLED TV med medfølgende lydteknologi fra den engelske hi-fi-gigant Bowers & Wilkins. Det giver dig en helt fantastisk oplevelse, da både lyd og billede er i topkvalitet, og skærmen og den medfølgende højtaler passer perfekt sammen designmæssigt.

Begge mærker har implementeret det gode 4K/UHD format, som giver dig et skarpt billede, klare farver og generelt en rigtig god oplevelse, når du ser på skærmen – uanset om det er film fra Netflix, dramaserier fra HBO, fodboldkampe fra sportskanalerne eller noget helt fjerde, du ser.

Kom ind og oplev i HiFi Klubben

Når du handler i HiFi Klubben, har du altid mulighed for at besøge en af vores fysiske butikker, hvor du kan se dit – måske – nye OLED TV i virkeligheden, før du foretager det endelige køb.

Det er måske svært at forestille sig billedkvaliteten ud fra beskrivelserne på hjemmesiden, og uanset hvor meget der er skrevet om et TV, får du altid den bedste fornemmelse af kvaliteten ved at opleve den selv.

Vi hjælper også gerne med at finde nogle passende højtalere, hvis billedet på dit nye OLED TV skal suppleres af en endnu bedre lyd, end den der kommer fra TV’ets egne højtalere.