Gå til indhold

2 produkter

Store TV

I sortimentet i HiFi Klubben finder du en række store TV på 77, 82 og 85 tommer. Disse størrelser er perfekte, hvis du vil lave din egen hjemmebiograf, så du kan skabe ægte biografstemning hjemme i privaten. Oplevelsen bliver fuldendt, hvis du tilføjer surround højtalere, så du kan blive suget helt ind i universet på skærmen.

Hvor stort skal dit TV være?

Selvom du har besluttet dig for, at du skal have et stort TV, bør du stadig undersøge de enkelte størrelser nærmere, så du er sikker på, at du har plads på væggen, og at du kan få lang nok afstand mellem sofaen og skærmen.

Tommemålet er det diagonale mål fra øverste venstre hjørne til nederste højre hjørne. Det angiver, hvor stort selve billedet er. 1 tomme svarer til 2,54 centimeter, så et 77 tommer TV er cirka 196 cm diagonalt. Et 82 tommer TV er 208 cm, mens et 85 tommer TV er 216 cm diagonalt.

Der er derfor relativt stor forskel på billedstørrelsen, selvom den kun varierer med få tommer. I forhold til hvor meget et givent fjernsyn fylder på din væg, er det vigtigt, at du tjekker produktspecifikationerne. Her er den fulde bredde og højde på skærmen angivet i centimeter, så du nemt kan måle, om du har plads. Vær opmærksom på, at der som regel er en ramme omkring skærmen, som kan variere i tykkelse. Det betyder, at det ene 82 tommer TV sagtens kan fylde mere end det andet, selvom størrelsen på billedet er den samme på begge TV.

Ud over størrelsen på skærmen og fjernsynet i det hele taget har størrelsen på rummet også betydning. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du kan få nok afstand mellem TV’et og sofaen, så du ikke risikerer et billede, der er så stort, at du ikke kan se det hele på samme tid. En tommelfingerregel siger, at du gerne skal have en afstand på seks meter eller mere, når du kommer op i de store TV-skærme. Det er derfor ikke optimalt med et 85 tommer TV, hvis din stue er indrettet, så du sidder 3-4 meter fra skærmen, når du ser TV. Her kan det give en bedre oplevelse, hvis du vælger et TV, der er lidt mindre.

Vælg et stort TV der passer til dig

I vores sortiment finder du store Sony TV og store Samsung TV. Sidstnævnte står bag den banebrydende QLED-teknologi, som giver dig et ufatteligt klart billede med dybe og gennemførte farver. På siden af QLED findes OLED-teknologien, som ligeledes brillerer med sublim billedkvalitet.

De forskellige TV fra de veletablerede brands indeholder en række funktioner og egenskaber, som kan gøre din oplevelse endnu bedre og brugen endnu lettere. De forskellige funktioner findes som regel i TV’et, uanset hvilken størrelse du vælger, så funktionerne er ikke begrænset af størrelsen. Vælg for eksempel et 82 tommer Smart TV med HBO og Netflix, så du altid har de nyeste serier lige ved hånden. Du kan også vælge et 85 tommer TV med indbygget Chromecast, så du kan vælge film, serier og udsendelser på din smartphone eller tablet og caste direkte til TV’et.

Der er masser af valgmuligheder, så du kan få det lige præcis, som du vil have det. Brug lidt tid på at finde ud af, hvad du har af muligheder, eller skriv til os via hjemmesiden, hvis du har brug for hjælp. Du er også altid velkommen i din lokale HiFi Klubben butik.

Byg din egen hjemmebiograf med surround sound

Når du køber et 77 tommer TV eller større, er det oplagt at skabe en hjemmebiograf ved hjælp af et surround sound system, der kan give fantastisk lyd til at understøtte billedet på skærmen.

Den vigtigste del af surround sound systemet er surround receiveren. Det er her, du tilslutter alle dine lyd- og billedkilder, ligesom det er surround receiveren, der giver de watt, der driver højtalerne i typisk fem (5.1 surround) eller syv (7.1 surround) kanaler.

De vigtigste højtalere i et surround system er de to fronthøjtalere. De skal placeres, så de er foran dig, når du ser på skærmen, og du bestemmer selv, om det skal være gulvhøjtalere eller mindre kompakthøjtalere. Store gulvhøjtalere giver klart den bedste og mest fuldendte lyd, men hvis du har begrænset plads, kan mindre også sagtens gøre det.

Hvis der ikke er plads i budgettet til et helt surround system på én gang, kan du starte med receiveren og de to fronthøjtalere. Så kan du senere tilføje en subwoofer, der tager sig af de dybe bastoner, og en centerhøjtaler, der sørger for klare dialoger. Herefter mangler du kun et antal baghøjtalere for at være helt i mål med dit surround sound system. Disse købes i sæt, og vælger du et enkelt sæt, får du 5.1 surround sound, mens to sæt giver dig 7.1 surround sound. Fem og syv henviser til antallet af højtalere, mens et er subwooferen.

Oplev dine muligheder i vores butikker

Vi anbefaler altid et besøg i en af vores fysiske HiFi Klubben butikker, før du køber nyt gear, og især når der er tale om en relativt stor post som et stort TV og eventuelt et tilhørende surround system.

Et besøg i butikken giver dig mulighed for at se de forskellige TV i virkeligheden, så du måske kan blive klogere på, om 77 tommer i virkeligheden er til den lille side, i forhold til hvad du forestillede dig. Det kan også være, du finder ud af, at det 82 tommer TV, du havde udset dig på hjemmesiden, alligevel ikke ser så fedt ud i virkeligheden. Med et besøg i en af vores fysiske butikker undgår du at få et TV med hjem, som ikke lever op til dine forventninger.

Samtidig kan du høre mere om dine muligheder for eksterne højtalerløsninger, ligesom du kan afprøve de surround systemer, vi har opstillet i butikken. Det giver dig et meget bedre overblik over dine muligheder, og det gør helt sikkert din beslutning lettere, når du ved helt konkret, hvad du har at vælge imellem.

Derudover kan du naturligvis stille vores dygtige medarbejdere alle de spørgsmål, du vil, så der ikke er noget, du er i tvivl om, når du træffer dit endelige valg. Så kig forbi, og lad os sammen finde frem til den bedste løsning til dig, dit behov og dit budget.