Gå til indhold

3 produkter

50 tommer TV

Et 50 tommer TV bliver efterhånden ikke længere anset som et stort TV, da mange fladskærme i dag er langt større. Det betyder dog ikke, at du skal gå uden om de 50 tommer – det er rigeligt til at give dig et godt billede, hvis du vil kunne nyde film, serier m.m., uden det skal koste dig en hel væg, som fjernsynet skal hænge på.

Hvor meget er 50 tommer i cm?

En enkelt tomme svarer til 2,54 centimeter, så en hurtig udregning giver, at 50 tommer svarer til 127 centimeter. I modsætning til hvad mange tror, er dette dog ikke bredden på skærmen, men det diagonale mål af selve skærmen fra øverste venstre hjørne til nederste højre hjørne. Det siger derfor udelukkende noget om størrelsen på billedet og ikke nødvendigvis størrelsen på selve fjernsynet.

Ofte er der en ramme rundt om skærmen, så hvis du skal finde ud af, hvor meget plads et bestemt 50 tommer TV optager på væggen, skal du kigge i produktets tekniske specifikationer, hvor bredde og højde er angivet i centimeter.

En skærmstørrelse, flere muligheder

Hvis du har lagt dig fast på, at du skal have et 50 tommer TV, er der stadig nogle ting, du skal overveje. Det gælder blandt andet opløsningen på skærmen, som kan have stor betydning for billedkvaliteten. I vores udvalg finder du blandt andet 50 tommer 4K/UHD TV, som giver dig et klart billede med dybe og mættede farver. De fås desuden med en række smarte funktioner, for eksempel indbygget Chromecast, så du kan nyde dine favoritserier på TV’et via din telefon, tablet eller lignende. Nogle Smart TV har desuden en pause/optage funktion via USB, så du ikke behøver gå glip af udsendelser, selvom du ikke er hjemme. Du optager dem bare og afspiller, når det passer dig.

Sæt lyd på det gode billede

Uanset hvilken opløsning – og dermed billedkvalitet – du vælger, vil du sikkert gerne kunne høre lyden fra det, der foregår på skærmen. En 50 tommer fladskærm er i dag så tynd, at der ikke længere er plads til gode, indbyggede højtalere. Der sidder naturligvis højtalere i TV’et, når du køber det, men lyden derfra er på ingen måde noget at råbe hurra for. Derfor anbefaler vi altid at købe en ekstern lydløsning med, når du køber nyt TV.

Det behøver ikke være store, dyre højtalere, der koster en bondegård og fylder hele stuen. Du kommer langt med et sæt diskrete, aktive højtalere eller en elegant soundbar, som kan monteres på væggen lige under dit nye TV. Uanset hvad du vælger, vil du opleve en forbedring i forhold til lyden fra de indbyggede højtalere.

Hvad skal du bruge dit 50 tommer TV til?

Hvis du ikke er hi-fi nørd, kan det være svært at vide, hvad du skal gå efter, når du skal vælge dit nye TV. For nogle er valget nemt: De skal have det bedst mulige altid. Andre går i modsatte retning og vælger det billigste, fordi de ikke går op i kvaliteten, men ”bare” skal have noget, der virker.

Størstedelen af vores kunder befinder sig dog et sted midt imellem de to ovennævnte typer. Det kan være en god idé at starte med at overveje, hvad du skal bruge TV’et til. Skal det være dit primære TV i stuen, hvor familien eller du selv bruger det meste skærmtid? Skal det bruges som et ekstra TV i soveværelset til de dovne weekendmorgener, hvor der skal dases lidt ekstra i sengen? Skal det bruges på børneværelset eller i spillerummet, så det primært er spil og måske lidt tegnefilm, det skal bruges til? Der er mange muligheder, og det kan gøre valget lettere, hvis du ved, hvad du primært skal bruge TV’et til.

Mange er villige til at bruge lidt ekstra på en god TV-løsning til stuen, da det er her, størstedelen af tiden bliver brugt. Hvis det i stedet er et ekstrafjernsyn til et af husets øvrige rum, kan det være, at du kan nøjes med en billigere løsning – både i forhold til billede og lyd.

Når det kommer til gaming, er der også delte meninger. Nogle prioriterer det lige så højt – eller højere – end TV’et i stuen, mens andre synes, at man godt kan ”nøjes” med en lavere kvalitet, når man spiller. Der er ikke noget, der er rigtigt og forkert, så det kommer helt an på din personlige holdning til, hvordan du vil prioritere på både lyd- og billedsiden.

Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning

Det er helt op til dig, hvad du synes, men hvis du er i tvivl om, hvad de forskellige TV kan, er du altid velkommen i en af vores butikker. Her kan du opleve vores 50 tommer TV og på den måde blive klogere på, i hvilken retning du skal gå, når du skal vælge dit nye TV.

Du kan også se eksempler på forskellige højtalerløsninger, så du måske kan blive inspireret til en opstilling, der passer til dit hjem og dit budget. Vores kompetente medarbejdere står altid klar til at fortælle om de forskellige muligheder, du har, fordele og ulemper ved de forskellige løsninger osv. De besvarer naturligvis også eventuelle spørgsmål, så du føler dig godt klædt på, når du skal træffe den endelige beslutning.

Det behøver ikke at koste en formue, hvis du vil have et godt TV og eventuelt en god højtalerløsning også. Markedet i dag er så bredt, at der er rig mulighed for at finde gode løsninger til rimelige priser. Derudover har vi jævnligt tilbud, blandt andet på vores 50 tommer TV, så du kan gøre en endnu bedre handel og måske få plads i budgettet til ekstra gode produkter. Vi glæder os til at hjælpe dig, så du kan få det bedste 50 tommer TV til dine behov med hjem.