Gå til indhold

MoFi
- Mobile Fidelity

Mobile Fidelity – MoFi i daglig tale – er et amerikansk firma, som siden 1950’erne har haft speciale i højkvalitets vinylmastering og udstyr til afspilning af vinyl. Hvis du er garvet entusiast, er du sikkert stødt på overskrifterne ’Half Speed Mastering’, ’Original Master Recording’ og ’Mobile Fidelity Sound Lab’ på ekstra lækre og audiofile LP-udgivelser med en række af verdens største kunstnere. Heriblandt Beatles, Pink Floyd, Bob Dylan og Miles Davis for bare at nævne nogle få.

 

20 produkter

Mobile Fidelity - lyden fra masterbåndet i din egen stue

Med de utallige kompetencer fra masterstudiet i baghånden var det oplagt at forsøge sig med at producere afspilningsudstyr på samme skyhøje kvalitetsniveau. Resultatet lod ikke vente længe på sig, og MoFi kan i dag tilbyde et udvalg af pladespillere, pickupper, RIAA-forstærkere og tilbehør i absolut verdensklasse. Vel at mærke uden at du behøver sælge vitale organer eller tage nye lån i huset for at få del i oplevelsen. MoFi går nemlig efter de bedste løsninger – ikke bare de dyreste.

MoFi arbejder med 100% fokus på lydkvaliteten ned i de allermindste detaljer, og selvom deres produkter ser mindre prangende ud end mange alternativer, skal du ikke lytte i mange sekunder for at opdage forskellen. Her får du nemlig rendyrket, frydefuld musikoplevelse for hver eneste krone!

Perfekt lyd starter med en god original

Kort fortalt går Mobile Fidelity filosofien ud på at skaffe den bedst mulige original – allerhelst det oprindelige masterbånd – og herudfra skabe den perfekte skæring af en vinylmaster, som kan overføre lyden fra originalen til vinyl. En proces, der både har kostet blod, sved, tårer og ikke mindst penge.

For at kunne tjekke kvaliteten af deres arbejde havde ingeniørerne i masterstudiet brug for pladespillere og pickupper, som præcist og ufarvet gengav lyden fra vinyl-prøvetrykkene, og sådan opstod MoFi Electronics. Fordi MoFi har en direkte linje til masterstudiet, har de en unik reference og teknisk ekspertise til rådighed, når de udvikler deres produkter. Samtidig har de indgået aftaler med en række af branchens førende specialister til at udvikle komponenter, som præcist matcher de opstillede krav til ren og ufarvet lydgengivelse.

Pladespillere og pickupper er udviklet i samarbejde med Allen Perkins fra Spiral Groove Turntables. Allen har over 20 års erfaring med udvikling af high-end audioudstyr og er blandt andet kendt for en produktionsteknologi, han kalder Balanced Force Design, som tager højde for både lydkvalitet, materialevalg, udseende og holdbarhed.

MoFi pladespillerne og RIAA-forstærkerne er bygget i Michigan USA, mens andre komponenter bliver bygget på det sted, hvor MoFi finder den højeste kompetence. Det gælder for eksempel den eksklusive UltraTracker pickup, hvor det solide og resonansdæmpede hus er fræset ud af en massiv aluminiumsblok i USA og derefter sendt til Japan, hvor selve pickuppen er håndbygget til MoFi’s egne specifikationer.

På UltraDeck pladespilleren er al kabelføring fra pickuppen og frem til RCA-terminalerne udført med ekstremt fleksible high-end kabler i ultrarent kobber fra det højt respekterede specialfirma Cardas Audio. De specielle vibrationsdæmpende fødder har MoFi hentet ved HRS (Harmonic Resolution Systems), og til at lave deres RIAA-forstærkere har MoFi kaldt på kompetencerne fra Tim De Paravicini fra EAR Yoshino. På den måde forfines selv de allermindste detaljer til perfektion.

Resultatet er en stjernerække af flotte anmeldelser fra alverdens kendte hi-fi-magasiner samt en stribe priser. Heriblandt den eftertragtede og prestigefyldte europæiske EISA Award 2019-2020 for bedste pladespiller til Ultra Deck.

MoFi gør din pladespiller endnu bedre

Ud over de lækre pladespillere og pickupper kan du også få MoFi tilbehør i suveræn kvalitet til vinylafspilning. Dette tilbehør kan du bruge til at forbedre præstationerne fra enhver pladespiller, også selvom der ikke står MoFi på den. Du kan for eksempel vælge mellem hele to avancerede RIAA-forstærkere, hvor den mest eksklusive – UltraPhono – er bestykket med en indbygget Klasse A høretelefon-forstærker til at sætte prikken over i’et.

De massive MoFi pladestrammere og dæmpefødder er også udviklet i samarbejde med specialisterne fra HRS. Til pladestrammerne har HRS udviklet en ultratung polymer, som har en helt unik evne til at opsuge og eliminere alle vibrationer, samtidig med at pladestrammerens vægt sikrer optimal kontakt til underlaget. Dæmpefødderne er oprindeligt designet til pladespillerne UltraDeck og StudioDeck, men de har vist sig så effektive, at der er opstået stor efterspørgsel på dem også til brug sammen med andre hi-fi komponenter.