Gå til indhold
Lyngdorf
Væghøjtaler

Lyngdorf FR-1 NG

5.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Elegant fladt design, eksklusiv finish, lyd i suveræn hi-fi-kvalitet. Her får du hele pakken i en diskret, stuevenlig væghøjtaler.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Lyngdorf FR-1 – flad væghøjtaler med suveræn lydkvalitet til både hjemmebio og musik

 • Ekstremt ren, fyldig og dynamisk lyd for en flad væghøjtaler
 • Kræver ikke subwoofer
 • Nem vægmontering med medfølgende vægbeslag
 • Eksklusiv lakeret finish
 • Kan give full-range lyd i ægte high-end kvalitet i et fuldt Lyngdorf-setup

Lyngdorf FR-1 er en flad og elegant højtaler i et særdeles solidt og kompakt kabinet, som er skabt til nem og elegant montering på væg. Her får du et avanceret hi-fi-produkt, som kan præstere en utrolig lydkvalitet uden at påkalde sig uønsket opmærksomhed i din boligindretning. Du kan nemt montere FR-1 på væggen ved hjælp af det medfølgende vægbeslag, alternativt et standard højtaler-vægbeslag, hvis det passer bedr

Perfekt match til højkvalitets anlæg

Du kan bruge FR-1 i mange forskellige kombinationer. Til stereo vil den være et strålende match til både højkvalitets traditionelle forstærkere og et streaming musikanlæg som for eksempel POWERNODE2 fra Bluesound. Eventuelt – men ikke nødvendigvis – i kombination med en god subwoofer, for eksempel Lyngdorfs egen matchende BW-2.

Er du hjemmebio-entusiast, vil en opsætning med en god receiver, fem styk FR-1 og en eller to subwoofere give dig suveræn filmlyd. For et endnu mere kompakt system kan du vælge Lyngdorfs egen MH-2 væghøjtalere til side- og bagkanaler. Og hvis musikoplevelser i stereo er omdrejningspunktet i dit liv, kan du nå et suverænt niveau med en Lyngdorf-forstærker, en eller to Lyngdorf BW-2 subwoofere og to styk FR-1.

Avancerede audiofile kvaliteter i fladt og elegant kabinet til væg

FR-1 er en tovejs-konstruktion med en 8" slave-enhed til at hjælpe bas/mellemtone-enheden i den dybe bas. Tilsammen producerer de en imponerende fyldig og dynamisk lyd, og du vil også blive overrasket over, hvor højt og uforvrænget denne flade højttaler kan spille i en almindelig stue, selv uden hjælp fra en subwoofer.

Bas/mellemtone-enheden er på 6,5" og har ligesom slave-enheden en ekstremt let og stiv membran i aluminium. Det ventilerede magnetsystem er 50 procent kraftigere, end du normalt ser på enheder i denne størrelse, og sammen med aluminiums-membranen giver det en særdeles dynamisk, lineær og detaljeret gengivelse, selv ved høje lydtryk. Aluminiumsmembranerne er designet til at have et enkelt, veldefineret opbrudspunkt, som er nemt at kompensere for i delefilteret.

Softdome-diskanten er valgt for sin lave vægt og lineære gengivelse. Den sikrer en suveræn opløsning og musikalitet i lyden, og den er monteret meget tæt på bas/mellemtone-enheden for at optimere den lodrette spredning. Dette giver mere frihed i monteringen, og det er en rigtig god egenskab for en højtaler, som er beregnet til placering på væg.

Både alene og sammen med subwoofer – også til high-end

FR-1 kan sagtens spille både højt og dynamisk uden subwoofer, men hvis du vil have endnu mere og bedre bas sammen med højere lydtryk, kan du problemfrit kombinere den med de fleste højkvalitets subwoofere i et traditionelt sat/sub-system. Det bliver imidlertid ekstra interessant sammen med Lyngdorfs egen BW-2 subwoofer – især hvis din forstærker også hedder Lyngdorf.

Et helt ideelt system til stereo vil være to styk FR-1 i kombination med to matchende BW-2 subwoofere og en Lyngdorf TDAI-2170 eller TDAI-3400 forstærker, en såkaldt 2+2-opsætning. Her vil subwoofere og satellitter matche hinanden helt perfekt, og du vil samtidig få et system, der er nemt at indpasse i din stue uden at påkalde sig uønsket opmærksomhed.

Det er imidlertid Lyngdorfs unikke RoomPerfect-system, som skubber præstationerne helt op i high-end-klassen. Fordi RoomPerfect eliminerer indflydelsen fra dit lytterum, får du næsten helt frie hænder til at placere højtalerne, hvor du vil. Stil bare subwooferne helt ind i hjørnet – det vil faktisk give dig endnu mere dynamik og bund i lyden!

Denne opsætning vil give dig en lyd, som kommer tæt på den fantastiske og anmelderroste Steinway Lyngdorf S-Serie, men til en langt lavere pris. Du får en helt utrolig dynamik, klarhed og detaljering fra et system, som fylder minimalt i din stue. At dette overhovedet kan lade sig gøre, er et mindre mirakel. Og det siger meget om den nytænkning og den avancerede teknologi, som er på spil her. Det skal simpelthen opleves!

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ekstremt ren, fyldig og dynamisk lyd for en flad væghøjtaler
 • Kræver ikke subwoofer
 • Nem vægmontering med medfølgende vægbeslag
 • Eksklusiv lakeret finish
 • Kan give full-range lyd i ægte high-end kvalitet i et fuldt Lyngdorf-setup med RoomPerfect

Begrænsninger

 • Nogle større alternativer kan have endnu bedre lydkvalitet
 • Kan med fordel suppleres med en god subwoofer til den allerdybeste bas

Tilbehør til Lyngdorf FR-1 NG

Tekniske specifikationer

FarveSort
FarvebeskrivelseSort højglans
Vægt (kg)9
Højde emballage (cm)23,5
Længde emballage (cm)66
Vægt emballage (kg)9,1
Bredde emballage (cm)46,5