Gå til indhold

Multirum
til store musikoplevelser

Du behøver ikke mere end en enkelt trådløs højtaler for at komme godt i gang med multirum. Men alting bliver meget mere lækkert med ægte hi-fi-lyd i stereo – og du kan altid finde en kombination, der passer til netop dit behov!

Du er født med to ører, og det er for at du kan opfatte retning og dybde i den lyd, du hører. Det er en god ting, for eksempel når du skal overleve i trafikken, men i høj grad også når du hører musik. Musik er nemlig optaget i stereo, som skaber et stort og livagtigt lydbillede ved hjælp af to højtalere – næsten som om kunstneren sad og spillede i din egen stue.

Den oplevelse kender du sikkert fra det gode gamle stereoanlæg, men du kan også sagtens få den med et multirums-system. Det kan du læse mere om nedenfor. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad multirum i det hele taget er for noget, kan du eventuelt tjekke vores artikel Multirum for begyndere.

Sådan får du hi-fi med
multirum

Stereo med to højtalere er vejen til de store musikoplevelser, hvor de små hår rejser sig, og det risler frydefuldt ned ad ryggen. Hvis du vil have den oplevelse med et multirums-system, kan du vælge mellem flere muligheder:

  • To trådløse højtalere sat op til at spille sammen i stereo
  • Et trådløst minianlæg med separate hi-fi-højtalere
  • En trådløs musikstreamer koblet på et eksisterende anlæg
  • Et anlæg i fuld størrelse med indbygget multirum og separate hi-fi-højtalere

I HiFi Klubben fører vi tre komplette multirums-systemer: SonosHEOS by Denon og Bluesound. De fungerer langt hen ad vejen på samme måde, og alle tre har løsninger til vaskeægte hi-fi-stereo i meget høj kvalitet. Hvis du giver dig selv lov til at have den helt lækre lyd mindst ét sted i dit hus – typisk i stuen – kan du frit supplere op med trådløse højtalere i alle andre rum. På den måde får du det bedste fra det gamle og det nye musikunivers på én gang.

hi-fi
med multirum

To trådløse
højtalere
– den helt nemme løsning

De fleste trådløse multirums-højtalere kan sættes op i stereopar, så de spiller henholdsvis højre og venstre kanal. Det giver dig den ægte, realistiske musikoplevelse, og du kan også spille højere end med en enkelt højtaler. Du slipper helt for højtalerkabler, og når først højtalerne er sat op, skal du bare koncentrere dig om at vælge musikken på din smartphone eller tablet. Det er ultranemt og diskret, og du kan få både små og store højtalere, som uden besvær kan fyre op under din stue.

Den totale trådløshed kræver dog indbygget elektronik og forstærker i begge højtalere, og det er ikke gratis. Hvis højtalerkabler er ok, kan du få bedre lyd for de samme penge med separate hi-fi-højtalere koblet til et separat anlæg, uden at betjeningen bliver mere besværlig af den grund.

Trådløse
multirums højtalere 

Det trådløse
minianlæg
– kompakt vellyd

Et trådløst multirums-minianlæg med separate hi-fi-højtalere er en utrolig fleksibel og meget velspillende musikløsning. Du kan helt frit vælge dine højtalere i forhold til størrelse, finish, kvalitetsønsker og pengepung, og hvis du ønsker det, kan du gemme selve anlægget væk i et hi-fi-møbel. Alting kører via wi-fi og din smartphone, så du behøver ikke at sigte på anlægget for at betjene det.

Dette er også en mere ”hi-fi-rigtig” løsning, fordi du bruger rigtige hi-fi-højtalere uden elektronisk manipulation af lyden. Og da to trådløse højtalere alligevel skal have et strømkabel hver, er der heller ikke den store forskel at se på. Her får du kort sagt den store lyd, den store musikoplevelse og den lækre trådløse betjening, uden at du samtidig får et stort anlæg ind i stuen. Et virkelig godt valg til mange behov.

Anlæg med indbygget
multirum
– den totale løsning

Både HEOS by Denon og Bluesound giver dig mulighed for at få en fuld multirums-løsning indbygget i dit anlæg. En række af de nyeste stereo- og surroundanlæg fra Denon er født med indbygget HEOS, mens du kan købe separate Bluesound-indbygningsmoduler til en stribe forstærkere og receivere fra NAD. Det samme gælder det lækre trådløse CALLISTO højtalersystem fra DALI.

Med denne løsning får du hele molevitten indbygget i dit primære hi-fi-anlæg, med optimal lydkvalitet, optimal betjening og uden ekstra apparater i reolen. Du kan frit vælge dine hi-fi-højtalere, og du er klar til at tilføje trådløse multirums-højtalere eller musikstreamere i alle andre rum i dit hjem. Bedre kan det næsten ikke blive.

ANLÆG MED INDBYGGET
MULTIRUM

Musikstreamer og
anlæg
– problemknuseren

Hvis du allerede har et stereo- eller surroundanlæg, som du er glad for, kan du opgradere det til multirum ved at koble en multirums-musikstreamer på det. Sådan en lille boks giver dig alle de nye trådløse muligheder, samtidig med at du kan fortsætte med at nyde din pladespiller, CD-afspiller, eller hvad du nu har koblet til anlægget. Har du et tungt anlæg med store højtalere, er dette den oplagte løsning. Du beholder den fede lyd og råstyrken – men kommer helt up to date i ét hug.

HEOS by Denon har været så smarte at integrere deres musikstreamer med en lang række af deres stereoforstærkere og surround-receivere. Her skal du blot koble streameren på én gang for alle, og så kører både tænd/sluk og kontrol af lydstyrke automatisk og i optimal hi-fi-kvalitet via forstærkeren – direkte fra din smartphone. Du skal ikke jonglere med to separate kontroller som på en række andre systemer.

multirums
musikstreamer

KOM
IND OG LYT

Det vigtigste er selvfølgelig, at du får den løsning, som passer helt præcist til dit behov, og derfor inviterer vi dig til at komme ind i HiFi Klubben og opleve nogle af de forskellige kombinationer med dine egne øjne og ører. Vi står klar til at hjælpe dig sikkert i mål.
Find butik her