Gå til indhold
6.995,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Få den ægte Hegel-oplevelse og spændende muligheder fra en solid og elegant forstærker. En ren perle for seriøse musikelskere.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Hegel H90 – audiofil analog high-end stereoforstærker med digitale kvaliteter

 • Tungt og stabilt opbygget
 • Kan problemfrit drive meget strømkrævende højtalere
 • Både analoge og digitale indgange
 • Tilslutning for høretelefoner på front (6,3mm)
 • Audiofil AirPlay implementering

H90 er en audiofil og yderst velspillende 2 x 60 watt analog stereoforstærker, som giver dig den ægte Hegel-oplevelse, uden at prisen ryger igennem loftet. I forhold til de dyrere modeller er der skåret lidt på effekten, og enkelte funktioner er udeladt. Heriblandt balancerede XLR-tilslutninger og indbygget Spotify Connect.

Til gengæld sparer du en god håndfuld penge – som du så helt oplagt kan bruge på en rigtig musikstreamer fra f.eks. Sonos, HEOS eller Bluesound. Og du får stadig masser af avancerede muligheder, også til din digitale musik.

Perfekt match til seriøse hi-fi højtalere

H90 er et perfekt forstærkermatch til audiofile hi-fi højtalere, for eksempel 700-serien fra Bowers & Wilkins og RUBICON-serien fra DALI. Den har imponerende strømressourcer og en dæmpningsfaktor på hele 2000. Det betyder i praksis, at den vil holde dine højtalere under total kontrol, samtidig med at den vrider alle lækkerierne ud af din yndlingsmusik. Lydbilledet er stort, dynamisk og detaljeret med den unikke musikalitet, Hegel er kendt for. Hver eneste musiklytning bliver derfor til en sublim oplevelse, der vil kalde gåsehuden frem igen og igen.

Uanset om du spiller din musik fra vinyl, CD eller streaming, kan H90 give dig en optimal løsning. Ud over den overdådige analoge forstærkerdel får du nemlig også digitale indgange og indbygget netværk med streaming og AirPlay. Den solide aluminiumsfront rummer kun Hegel-logoet, to knapper, udgang til høretelefoner og et enkelt display. Et elegant og underspillet design, som uden problemer kan falde ind i en stilren boligindretning.

Suveræn lyd fra alle dine digitale lydkilder og computer

H90 har digital audio-ind både via coaxial, optisk og USB. Dermed kan du udnytte den som D/A-konverter (DAC) til alle dine digitale lydkilder, f.eks. CD-afspiller eller en trådløs musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller andre). Via USB-B indgangen kan du også bruge H90 til krystalklar digital afspilning af din musiksamling fra PC/Mac, inklusive højopløste 24-bit musikformater.

Du får indbygget netværksfunktion med Hegels egen audiofile implementering af Apple AirPlay,* som er langt mere seriøst udført end det simple chipsæt, du finder i de fleste andre AirPlay-produkter.

H90 fås i sort aluminiumsfinish. Systemfjernbetjening medfølger.

Også til surroundanlæg og musikstreamer

Hvis du gerne vil have både stereo og surround i maksimal kvalitet, kan du sætte en af indgangene på H90 til ’Fixed’ lydniveau og tilslutte den via Pre-Out fra din surround-receiver. Så kan du bruge H90 som high-end effektforstærker til fronthøjtalerne, når du hører surround. Skifter du tilbage til f.eks. CD eller musikstreamer, er du i sikker havn med luksus-stereo.

På denne måde kan du have et surroundanlæg tilkoblet, hvis du gerne vil have multikanals lyd til din filmsamling, men prioriterer musik i to kanaler højest. En enkel og elegant løsning.Via Fixed-indstillingen kan du også tilslutte en musikstreamer fra f.eks. Bluesound eller Sonos og styre både musikvalg og volumen 100% via streaming-appen.

Hegel – kompromisløs kvalitet og autentisk lyd

Norske Hegel har rødder tilbage til slutningen af 1980’erne og har i de mellemliggende årtier udviklet sig til et af hi-fi-branchens mest anerkendte brands, både blandt anmeldere og musikentusiaster. I dag sælges de prisbelønnede Hegel-produkter over hele verden, og de vinder stadig tests og hjerter på samlebånd, hver gang de får chancen for at vise deres unikke musikalske kvaliteter.

Hegel har især profileret sig som forkæmpere for de analoge lydkvaliteter, når de er allerbedst. En Hegel-forstærker kombinerer krystalklar detaljering med analog varme og musikalitet, og hvis dit hjerte banker for denne cocktail, finder du det ikke meget bedre, uanset pris.

Målet er at give musikelskeren en lytteoplevelse, som er så naturlig og engagerende som muligt. Derfor bruger Hegel virkelighedens lyd fra akustiske instrumenter og stemmer fra kendte kunstnere som primær reference. Intet andet er godt nok, når man skal finde den perfekte lyd. Når den er på plads, kan du til gengæld spille alle slags musik i uovertruffen kvalitet – uanset om det er en sart kammertrio eller Rammstein for fuld udblæsning.

Hegels høje kvalitetsniveau bunder i høj grad i traditionelle dyder som tunge, vibrationsdæmpende kabinetter og enorme strømforsyninger, som kan holde selv den mest krævende højtaler i et urokkeligt jerngreb. Men Hegel har herudover udviklet og anvendt en række avancerede principper inden for både analog og digital teknologi, som du kan læse mere om på Hegels hjemmeside .

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Tungt og stabilt opbygget
 • Kan problemfrit drive meget strømkrævende højtalere
 • Både analoge og digitale indgange
 • Tilslutning for høretelefoner på front (6,3mm)
 • Indbygget netværksfunktion med audiofil AirPlay implementering
 • Audiofil USB-indgang til Mac/PC
 • Kan bruges som L/R-frontforstærker i et surround-system (valgfri fast/variabel på indgange)

Begrænsninger

 • Ikke indbygget wi-fi, Spotify Connect eller Bluetooth
 • Ikke dedikeret pladespillerindgang
 • Ikke indbygget understøttelse af MQA og DSD/SACD
 • Ikke direkte afspilning fra USB-lagermedier
 • Ikke balanceret XLR-tilslutning
 • Ikke fjernbetjening i metal

Tilbehør til Hegel H90

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 8 ohm60 watt
Forvrængning (THD)0,01%
Signal/støjforhold100 dB
Dæmpningsfaktor2000
ForstærkerteknologiAnalog