Gå til indhold
Denon
Hjemmebio-receiver

Denon AVR-X1600HDAB

4.599,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

7.1 kanaler, 80 hi-fi-watt, indbygget HEOS, DAB-radio, Spotify Connect, pladespiller-indgang og Dolby Atmos. Her er du klar til det meste!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Denon AVR-X1600H DAB – 7.1-kanals surroundreceiver med 80 hi-fi-watt, DAB-radio, indbygget HEOS multirum, AirPlay 2, pladespillerindgang, Dolby Atmos og DTS:X

 • Understøtter 4K/UHD, HDR10, HLG og Dolby Vision
 • Indbygget DAB-radio, HEOS multirums-funktion, Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, tovejs Bluetooth
 • Stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa (afventer aktivering på dansk fra Denon)
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization og DTS:X / Virtual:X
 • Kan app-fjernbetjenes (iOS/Android)
AVR-X1600H DAB er en alsidig surround-receiver, som giver dig en både velspillende og økonomisk start på ægte 7-kanals HD-hjemmebio. Du får 80 strømstærke hi-fi-watt*, og med tilslutning til pladespiller, DAB-radio, HEOS multirum, wi-fi, Bluetooth med tovejs-funktion (kommende opdatering), Spotify Connect, AirPlay 2 og 6 HDMI-indgange (inkl. front) løber du ikke tør for muligheder foreløbig.

Du kan udnytte de nye surroundformater Dolby Atmos og DTS:X, inklusive Atmos Height Virtualization og DTS Virtual:X, som giver dig højdefornemmelse i lyden, uden at du behøver installere højtalere i loftet.

Med eARC går det som en leg at få surroundlyd direkte fra dit TV via ét enkelt HDMI-kabel, og med automatisk Low Latency Mode kan du nyde gaming uden mærkbar tidsforsinkelse i lyden. Du kan også glæde dig over Denons smarte ECO Mode, som reducerer energiforbruget markant, i nogle tilfælde helt op til 50%.

Hvis du ikke har brug for de analoge videoindgange og den avancerede videobehandling med 2 HDMI-udgange i de større modeller, får du ualmindelig meget kvalitets-hjemmebio for pengene med AVR-X1600H DAB.

Indbygget HEOS multirum og masser af muligheder
Som noget virkelig lækkert har AVR-X1600H DAB indbygget HEOS multirums-funktion, så du helt uden ekstra apparater har direkte adgang til alverdens musik via et hastigt voksende antal af streamingtjenester og titusindvis af radiostationer på nettet. Det hele ligger lige under dine fingerspidser på den dedikerede HEOS-app, og du får både perfekt integration og optimal lydkvalitet på denne måde.

Klar til stemmestyring
Allerede nu er AVR-X1600H DAB klar til stemmestyring med Google Assistant og Amazon Alexa, og når Denon aktiverer det, vil du kunne bruge stemmestyring på dansk. Med stemmestyring kan du kontrollere en række grundlæggende funktioner som f.eks. lydstyrke op/ned og play/pause/skip. I en nær fremtid vil du også kunne vælge mange andre kommandoer, så du får en helt ny oplevelse med dit Denon-produkt.

Vær opmærksom på, at stemmestyring kræver, at du har en separat stemmestyrings-enhed koblet på dit netværk sammen med AVR-X1600H DAB, for eksempel din smartphone eller en separat stemmestyrings-højtaler, som kan fås for små penge.

*OBS: De opgivne 80 watt er målt som reelle hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrængning, to kanaler i drift). Målt på samme måde som nogle konkurrenter gør det (1 kHz hyletone i én kanal), yder AVR-X1600H DAB hele 145 watt. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner!

Denon AVR-X1600H DAB fås i sort finish.
80 hi-fi-watt og bundsolid konstruktion
AVR-X1600H DAB er en ægte 7-kanals receiver, der er opbygget med 7 identiske effektforstærkere. Hver af disse yder 80 seriøse hi-fi-watt i 8 ohm, og hele signalvejen er gjort så kort som muligt for at opnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer brugen af stærke mikroprocessorer, multilags-print og avancerede SMD-moduler (Surface Mount Devices).

De forskellige analoge og digitale sektioner i forstærkeren er helt adskilt fra hinanden, og en stribe separate strømforsyninger er med til at sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kredsløb. Den mekaniske konstruktion og kølesystemet er solidt og vibrationsfrit opbygget, og AVR-X1600H DAB er tillige 100% passivt kølet. Derfor vil du aldrig opleve blæserstøj fra kabinettet.

Dolby Atmos og DTS:X – to veje til den ultimative biograflyd
Med Dolby Atmos kan du få det samme lydsystem i din hjemmebiograf, som bliver brugt i verdens bedste biografteatre. En lang række nyere filmproduktioner – f.eks. på Blu-ray – rummer allerede Dolby Atmos-information i lydsporet. Det er ikke noget, du hører i en normal HD-hjemmebiograf, men en lang række effekter og anden lydinfo er faktisk produceret til at blive sendt til Atmos-ekstrahøjtalere – normalt i loftet – når du bare har den nødvendige dekoder.

Du kan tilkoble Atmos-højttalere via de to forstærkerkanaler, som du ellers ville have brugt til bagkanaler i en traditionel 7-kanals surround-opsætning. Det betyder, at du med AVR-X1600H DAB kan lave en fuld surround-biograf inkl. to Atmos-højttalere (5.1.2). Det alternative DTS:X-format, som minder om Dolby Atmos, understøttes også. HDMI-kredsen er klar til Atmos fra TV-udsendelser via den nye eARC-funktion.

Som kronen på værket understøtter AVR-X1600H DAB også Dolby Atmos Height Virtualization teknologien, som kan give en højdedimension i lyden fra et højtalersystem i gulvhøjde. På den måde kan du booste realismen i din lydoplevelse uden at installere højtalere i loftet, og effekten virker både med stereo og multikanals systemer.

Suveræn brugervenlighed og app-fjernbetjening
Allerede under installationen kan du nyde den elegante og gennemtænkte grafiske brugerflade. Når du første gang tilslutter AVR-X1600H DAB til dit TV, starter Denons ”Setup Wizard”, som trin for trin guider dig igennem samtlige nødvendige indstillinger til højtalere, rumkorrektion, netværk og tilslutninger. Højtalerterminalerne sidder vandret, så du kan se det hele ovenfra, og de nye farvekoder gør også det hele meget enklere. Tilsvarende kan du farvekode kablerne med de medfølgende labels.

Til dig, der foretrækker at bruge din smartphone, findes Denons fjernbetjenings-app (2016 AVR Remote), som fås både til iOS og Android. Her har du fuld kontrol over alle begivenhederne på anlægget, inklusive Spotify. Du kan bl.a. styre opsætning og afspilning, og du kan navigere i din musiksamling fra PC/netværksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. din Blu-ray-afspiller, og da det foregår via HDMI-CEC funktionen, vil funktionen virke i langt de fleste tilfælde uanset mærket på din afspiller.

Tovejs Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay 2 – trådløs musikstreaming på alle tænkelige måder
Ud over HEOS (som kan klare langt de fleste streamingbehov inkl. internetradio) har AVR-X1600H DAB også indbygget trådløst netværk (wi-fi). Du får Apple AirPlay 2, som via din iPhone/iPad giver avanceret multirums-funktionalitet med alle trådløse AirPlay 2-højtalere. Teknologien er en del af Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app, der kan afspille lyd – inklusive YouTube og Netflix – kan streame den direkte til højtalere og anlæg med AirPlay 2. Via AirPlay 2 kan du også bruge Siri stemmestyring sammen med AVR-X1600H DAB.

Ud over AirPlay 2 får du også Spotify Connect, og det er genialt til dig, der i forvejen er vild med din Spotify-app. De to løsninger har det tilfælles, at din smartphone fungerer som fjernkontrol til musik-appen og ikke som musikafspiller. Det giver dig meget bedre batteritid og stabilitet i forhold til f.eks. at streame via Bluetooth, og du kan stadig køre musikken fra den samme musik-app, som du kender i forvejen.

Indbygget Bluetooth giver både dig, din familie og dine venner nem adgang til at spille musik på anlægget direkte fra mobil, smartphone eller tablet. Receiveren tænder selv og slår selv over på den rigtige indgang, når du vælger den via Bluetooth. Som en ny og smart detalje har AVR-X1600H DAB fået tovejs Bluetooth, så den også kan spille musik trådløst til et par Bluetooth-høretelefoner. Med de mange fine modeller, som efterhånden er på markedet er dette en finesse, som absolut er værd at tage med.

Få det bedste ud af de tabsfrie lydformater
Hvis du tænker i seriøse audiofile baner, er der ingen vej uden om de tabsfrie FLAC og FLAC HD-formater, som AVR-X1600H DAB understøtter både via netværk og USB. Og hvis du f.eks. lytter til live-albums eller klassisk musik, vil du sætte pris på, at AVR-X1600H DAB kan afspille ”gapless”, dvs. helt uden pause mellem numrene. Du kan også afspille bitstream/DSD og AIFF.

4K-video og kun ét HDMI-kabel til dit TV
AVR-X1600H DAB har 6 HDMI-indgange med HDCP2.3 og HDMI-repeater. Dette betyder i praksis, at du kan tilslutte alle dine digitale billedkilder til receiveren (inkl. 4K) og sende billedet videre til dit TV eller projektor i optimal digital kvalitet via ét enkelt kabel. Via HDMI-indgangen på fronten kan du på et øjeblik tilslutte kamera, spilkonsol m.m. uden at skulle ned og rode bag apparaterne i reolen.

Med Audio Return Channel kan du tilmed sende lyden fra dit TV retur til receiveren via det samme HDMI-kabel, endda inklusive Dolby Atmos-information via den avancerede eARC-funktion. Så bliver det ikke meget nemmere eller mere elegant.*

Audyssey Dynamic Volume og Dynamic EQ for nem daglig brug
Audyssey Dynamic Volume er en smart funktion, som overvåger lydstyrken på programmaterialet og sørger for, at det valgte lytteniveau konstant opretholdes – også selvom du skifter signalkilde eller kanal på dit TV. Du behøver ikke længere konstant at skrue op og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avanceret digital ”loudness”, som tilpasser lyden til lavt volumen.

OBS: Ovennævnte funktioner er tænkt som en hjælp til specielle situationer, typisk sent om aftenen, når ungerne er lagt i seng. Hvis du vil have den optimale hi-fi-oplevelse, kan – og bør – du frakoble dem. Dette er heldigvis ganske nemt, og du kan gemme op til fire personlige grundindstillinger, så du med et snuptag kan skifte mellem f.eks. den optimale indstilling til film, musik og aftenlytning.

* Kræver at TV’et også understøtter Audio Return Channel.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Indbygget DAB-radio
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization og DTS:X / Virtual:X
 • Indbygget HEOS multirum med internetradio
 • Stemmestyring via Google Assistant og Amazon Alexa
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, tovejs Bluetooth
 • Fuld HDCP2.3-understøttelse
 • eARC for overførsel af Dolby Atmos via HDMI fra TV
 • Automatisk Low Latency Gaming Mode via eARC
 • Dolby Vision / HLG / HDR10
 • Pladespillerindgang (MM)
 • Avanceret grafisk brugerflade med opsætningsguide
 • Understøtter streaming af FLAC/FLAC HD/DSD
 • Kan app-fjernbetjenes via Denon 2016 AVR Remote app og HEOS app (iOS/Android)
 • HDMI-indgang på front
 • Smart ECO mode giver op til 50% energibesparelse

Begrænsninger

 • Meget få analoge tilslutninger
 • Kun én HDMI-udgang
 • Ikke analog-til-HDMI videokonvertering eller opskalering
 • Ikke avanceret grafisk brugerflade
 • Forstærkerdel på mere basalt niveau i forhold til de større AVR-modeller
 • Zone 2-funktion kun via evt. ubrugte højtalerudgange.
 • Stemmestyring kræver separat smarthøjtaler (ekstratilbehør)
 • Understøtter ikke 8K-video

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt (8 ohm, 2 kanaler)80 watt
Udgangseffekt (6 ohm, 1 kanal)145 watt
Udgangseffekt (6 ohm, 2 kanaler)120 watt
Dæmpningsfaktor0,08

Anbefalede produkter