Gå til indhold
Denon
Hjemmebio-receiver

Denon AVC-X8500H

27.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Verdens første 13.2-kanals surround-receiver. Et kompromisløst og audiofilt monster, som håndterer en ekstrem hjemmebio i overlegen stil.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Denon AVC-X8500H – 13.2-kanalers surround-receiver med 150 audiofile watt i L/R-monoblokke, 32-bit signalbehandling og ekstremt tung og solid konstruktion

 • Ekstra strømstærk audiofil 13-kanals L/R-separeret monoblok-forstærkerdel
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD og AL32 Multichannel Processing inkl. 32-bit audio-opsampling
 • Indbygget HEOS multirums-funktion og Google Assistant (kræver smarthøjtaler)
 • 3 x HDMI-ud med zone/dual-funktion
 • Ekstremt tung og stabil opbygning med trelags chassis og front i aluminium
AVC-X8500H er verdens første ægte 13.2-kanals surround-receiver. En bomstærk, audiofil og 23 kilo tung ekstremt solid sag med hele 150 hi-fi-watt* og kompromisløs forstærkerdel. Denne er opbygget i L/R-separerede monoblokke placeret omkring en central trafo med enorme strømressourcer og en egenvægt på over 8 kilo. Udgangstransistorerne er også en ekstra strømstærk type, som er specialfremstillet til Denon.

AVC-X8500H er meget mere end bare en kraftigere storebror til Denons AVR-receivere. Den er en ekstremt avanceret AV-receiver med et overflødighedshorn af nye audiofile løsninger, der vil give dig en ultimativ oplevelse både med musik og med dagens mest avancerede multikanals filmlyd. Ambitionsniveauet er så højt, at Denon har valgt at producere AVR-X8500H på deres egen eksklusive Shirakawa-fabrik i Japan for at få total kontrol over alle detaljer.

Med 13.2 kanaler kan du udbygge til en bogstavelig talt svimlende hjemmebiograf via de nye 3D-surroundformater Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D (kommende gratis opdatering). Herved kan du opnå en hidtil uhørt realisme i din filmlyd. To ekstremt kraftige Griffin DSP'er og nye printlayouts giver langt mere enkel og direkte signalvej, og AL32 Processing opsampler alle audiosignaler til 32-bit, så du får en langt finere signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd. Alle disse lækre detaljer bidrager til at løfte din film- og musikoplevelse op i den eksklusive liga. Designet er også gjort ekstra lækkert med front og frontklap i ekstra tykt aluminium.

Vær opmærksom på, at AVC-X8500H ikke har indbygget FM-radio og derfor i traditionel terminologi er en surround-forstærker snarere end en receiver. Til gengæld får du indbygget internetradio, hvor du finder langt de fleste af de stationer, du kender fra FM eller DAB – plus titusindvis af andre fra hele kloden. En langt mere fleksibel og nutidig radioløsning!

Indbygget HEOS og utallige avancerede muligheder
Som noget virkelig lækkert har AVC-X8500H indbygget HEOS multirums-funktion, så du helt uden ekstra apparater har direkte adgang til alverdens musik via et hastigt voksende antal af streamingtjenester og titusindvis af radiostationer på nettet. Det hele ligger lige under dine fingerspidser på den dedikerede HEOS-app, og du får både perfekt integration og optimal lydkvalitet på denne måde.

AVC-X8500H giver dig også avanceret digital videobehandling med 4K-opskalering og HDMI 2.0 inklusive Dolby Vision/HLG, HDR og HDCP 2.2. Dette betyder kort sagt, at AVC-X8500H er helt klar til 4K/Ultra HD-billedmedier, så du kan nyde ultra-højopløste filmoplevelser i fuld kvalitet.

*OBS: De opgivne 150 watt er målt som reelle hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrængning, to kanaler i drift). Målt på samme måde som nogle konkurrenter gør det (1 kHz hyletone i én kanal), yder AVC-X8500H hele 210 watt. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner!

NYHED: AVC-X8500H er klargjort til Amazon Alexa stemmestyring** og eARC for overførsel af Dolby Atmos via HDMI fra TV (kommende gratis firmware-opdatering). Herudover vil Denon på et senere tidspunkt tilbyde en fuld HDMI 2.1 betalings-opgradering (præcis funktionalitet og pris er ikke endeligt fastlagt).

** Stemmestyring kræver, at du har en separat Alexa-understøttet enhed koblet til dit netværk sammen med AVC-X8500H, for eksempel en stemmestyrings-højttaler eller din smartphone. Brug af stemmestyring i Danmark afventer aktivering fra Denon.

Denon AVC-X8500H fås i sort eller sølv finish (Premium Silver).

150 hi-fi-watt, monoblokke og ekstremt tung og solid konstruktion
AVC-X8500H er en ægte 13-kanals forstærker, der er opbygget med 13 identiske 150 watt mono-effektblokke med specialfremstillede, ekstra strømstærke udgangstransistorer (DHCT). Højre- og venstrekanalerne er adskilt i to separate sektioner med hver deres ekstra kraftige aluminiums-køleprofil og en massiv transformer på hele 8 kilo placeret i midten. De forskellige analoge og digitale sektioner i forstærkeren er også helt adskilt fra hinanden, og en stribe separate strømforsyninger er med til at sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kredsløb.

Med denne overdådige bestykning kan du drive et fuldt surround-højttalersystem i 4 ohm uden fare for overbelastning. For at supplere køleprofilerne ved høj belastning har Denon valgt at indbygge blæserkøling i AVC-8500H. Kølingen er naturligvis intelligent styret, så din film- eller musiknydelse ikke forstyrres unødigt af blæserstøj.

Den mekaniske konstruktion er gjort ekstremt solid og vibrationsfri for at give alle komponenter optimale arbejdsbetingelser. Således er chassiset opbygget i hele tre lag for optimal stivhed, og en 2 mm tyk kobberplade hjælper udgangstransistorerne med at komme af med varmen under høj belastning.

Avancerede audiofile løsninger i enkelt layout
Hele signalvejen i AVC-8500H er gjort så kort som muligt for at opnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer brugen af to nye avancerede Griffin Dual-Core DSP'er, andre nye stærke mikroprocessorer, nydesignede multilags-print og avancerede SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den kritiske D/A-konvertering varetages af en 32-bit HD-version af Denons unikke D.D.S.C.-kredsløb og 8 højkvalitets 32-bit/192 kHz stereo D/A-konvertere. I alle kanaler får du også Denons eksklusive AL32 Processing, som opsampler alle digitale lydsignaler – f.eks. 16-bit signalet fra musik-CD'er – til 32-bit. Denne meget høje opløsning giver en langt mere præcis signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd, uanset om der står musik eller filmlyd på programmet.

Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X – tre veje til den ultimative biograflyd
Med Dolby Atmos kan du få det samme lydsystem i din hjemmebiograf, som bliver brugt i verdens bedste biografteatre. En lang række nyere filmproduktioner – f.eks. på Blu-ray – rummer faktisk allerede Dolby Atmos-information i lydsporet. Det er ikke noget, du hører i en normal HD-hjemmebiograf, men en lang række effekter og anden lydinfo er faktisk produceret til at blive sendt til Atmos-ekstrahøjttalere – normalt i loftet – når du bare har den nødvendige dekoder.

De indbyggede 13.2 kanaler gør det muligt at lave en fuld surround-biograf inkl. to subwoofere og ekstra Atmos-højttalere (7.2.6 eller 9.2.4) uden at skulle tilkoble ekstra effektforstærkere. Tænker du kompromisløst i din hjemmebiograf, vil Dolby Atmos løfte dig op på næste niveau!

Auro-3D er skabt som et alternativ – og en direkte konkurrent – til Dolby Atmos, og det drejer sig også her om at skabe en ny højdedimension i lyden. I Auro-3D skabes det ekstra "lag" ved at dublere front- og sidekanaler med ekstra højttalere i loftet. Ved at justere balancen mellem top og bund skaber man et lydbillede med ekstra dybdefornemmelse. I en fuld 13.2-kanals Auro-3D-opsætning tilføjer man yderligere en såkaldt VOG-kanal i loftet i centrum af lydbilledet ("Voice of God").

Som det tredje af disse 3D hyper-surround-formater finder du DTS:X, som også understøttes af AVC-X8500H fra fødslen. Du har virkelig alle muligheder, så du kan vælge præcis det format og den opsætning, du foretrækker.

Suveræn brugervenlighed og app-fjernbetjening
Allerede under installationen kan du nyde den elegante og gennemtænkte grafiske brugerflade. Når du første gang tilslutter AVC-X8500H til dit TV, starter Denons "Setup Wizard", som trin for trin guider dig igennem samtlige nødvendige indstillinger til højttalere, rumkorrektion, netværk og tilslutninger. Højttalerterminalerne sidder vandret, så du kan se det hele ovenfra, og de nye farvekoder gør også det hele meget enklere. Tilsvarende kan du farvekode kablerne med de medfølgende labels.

Prikken over i'et er Denons fjernbetjenings-app (2016 AVR Remote), som fås både til iOS og Android. Her har du fuld kontrol over alle begivenhederne på anlægget, inklusive Spotify. Du kan bl.a. styre opsætning og afspilning, og du kan navigere i din musiksamling fra PC/netværksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. din Blu-ray-afspiller, og da det foregår via HDMI-CEC funktionen, vil funktionen virke i langt de fleste tilfælde uanset mærket på din afspiller.

Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay – trådløs musikstreaming på alle tænkelige måder
Ud over HEOS (som kan klare langt de fleste streamingbehov inkl. internetradio) har AVC-X8500H også indbygget trådløst netværk (wi-fi). Hvis du har en iOS-enhed (Apple iPhone eller iPad) med minimum iOS 7, så vil du opleve en helt ny bekvemmelighed i netværksopsætningen. Denons Setup Wizard guider dig gennem et par enkle trin, hvorefter alle netværksindstillinger overføres trådløst til receiveren. Denne kobler derefter på dit netværk, helt uden at du indtaster netværks-id, passwords eller andet.

Herudover får du indbygget Bluetooth, som giver både dig, din familie og dine venner nem adgang til at spille musik på anlægget direkte fra mobil, smartphone eller tablet. Det er bare at vælge receiveren som afspiller på dit bærbare apparat – så er der musik. Receiveren tænder selv og slår selv over på den rigtige indgang, når du vælger den via Bluetooth, den kan huske op til 8 apparater, og du kan endda spille i et andet rum (Zone 2) direkte fra din smartphone.

Spotify Connect er genialt til dig, der i forvejen er vild med din Spotify app. Her fungerer din smartphone som fjernkontrol til Spotify, ikke som musikafspiller. Det giver dig meget bedre batteritid og stabilitet i forhold til f.eks. at streame via AirPlay, og du kan køre musikken fra den samme Spotify app, som du kender i forvejen.

Via AirPlay kan du trådløst streame al din musik fra din iPhone/iPod touch/iPad over til anlægget i fuld CD-kvalitet. Dette inkluderer streamingtjenester som f.eks. YouSee Musik og andre streaming-apps, som ikke understøttes af HEOS. Du kan også streame din iTunes-musiksamling fra computeren til AVC-X8500H, og via netværksfunktionen kan du streame musik direkte fra din PC eller netværksharddisk (NAS).*

Audio Zone 2 med HEOS og HDMI Zone 2 for maksimal fleksibilitet
Zone 2-funktionen på AVC-X8500H er en alternativ måde at få multirums-funktionalitet, fordi du her kan sende al din musik videre til et anlæg i et andet rum, uanset hvilken kilde musikken kommer fra. Du kan spille fra HDMI, CD-afspiller, Spotify, USB, netværk, digitale eller analoge indgange – kort sagt lige hvad du vil. I næsten alle konkurrenter er du henvist til analoge signalkilder i Zone 2, og det gør i praksis funktionen fuldstændig ubrugelig.

Har du f.eks. et 7.1-højttalersystem koblet til AVC-X8500H, kan du bruge de resterende forstærkerkanaler til direkte at drive højttalere i andre rum. Du kan vælge selvstændig signalkilde for den ekstra zone, så du f.eks. lytter til musik i soveværelset, mens familien ser film i stuen. Og for at gøre det hele ekstra lækkert indgår de tre zoner også i HEOS-systemet som en grupperet multirums-zone, hvor du kan styre lydstyrken individuelt i hver zone via HEOS-appen!

Kronen på værket er HDMI Zone 2, som du kan bruge til at sende både billede og lyd fra HDMI-indgangen digitalt videre til et andet rum via HDMI. For eksempel hvis du vil have den samme film kørende på TV'et i køkkenet, som kører i din hjemmebiograf. Du får det fulde HDMI-signal inklusive multikanals lyd sendt til den ekstra zone, så med et ekstra anlæg dér kan du faktisk drive endnu en hjemmebio fra AVC-X8500H.

Få det bedste ud af de tabsfrie lydformater
Hvis du tænker i seriøse audiofile baner, er der ingen vej uden om de tabsfrie FLAC og FLAC HD-formater, som AVC-X8500H understøtter både via netværk og USB. Og hvis du f.eks. lytter til live-albums eller klassisk musik, vil du sætte pris på, at AVC-X8500H kan afspille "gapless", dvs. helt uden pause mellem numrene. Du kan også afspille bitstream/DSD og AIFF, og hvis du helt vil undgå indflydelse fra den digitale signalbehandling – f.eks. ved kritisk musiklytning – kan du via Pure Direct-funktionen frakoble alle kredsløb, der er unødvendige for musikgengivelsen.

Clock Jitter Reducer for helt ren digital lyd
Den såkaldte "jitter-forvrængning" er en væsentlig grund til, at der kan være stor forskel på lydkvaliteten fra gode og dårlige digitale komponenter, herunder CD-afspillere, Blu-ray-afspillere m.m.

Jitter er digital forvrængning i tidsdomænet, og den opstår bl.a. som følge af usynkroniserede "clocks" i diskafspiller og forstærker/forstærker. Clocken styrer afviklingen af de digitale processer i f.eks. D/A-konverteren, og hvis clocken i signalkilden og forstærkeren ikke er 100% synkroniserede, opstår der tidsforskydninger i signalet, hvilket går ud over lydkvaliteten.

AVC-X8500H er udstyret med Denons eget "Clock Jitter Reducer"-kredsløb. Dette giver en væsentlig reduktion af jitter på de digitale lydsignaler, som du f.eks. modtager via coaxial eller optisk indgang. Gevinsten er en hørbart mere ren og præcis lydgengivelse.

Tre HDMI-udgange, avanceret videobehandling, 4K-video og kun ét HDMI-kabel til dit TV
AVC-X8500H har hele tre HDMI-udgange inkl. HDMI Zone 2, og via HDMI-indgangen på fronten kan du på et øjeblik tilslutte kamera, spilkonsol m.m. uden at skulle ned og rode bag apparaterne i reolen. Herudover får du hele 8 HDMI-indgange med HDCP2.2, HDMI-repeater, konvertering fra analog video til HDMI og opskalering helt op til 4K/60Hz Ultra-HD-opløsning.

Alt dette betyder i praksis, at du kan tilslutte alle dine analoge og digitale billedkilder til receiveren (inkl. 3D og 4K) og sende billedet videre til dit TV eller projektor i bedst mulige kvalitet via ét enkelt kabel. Med Audio Return Channel kan du tilmed sende lyden fra dit TV retur til receiveren via det samme HDMI-kabel, endda inklusive Dolby Atmos-information via den nye eARC-funktion. Så bliver det ikke meget nemmere eller mere elegant.**

For at understrege seriøsiteten i HDMI-videobehandlingen har Denon udstyret AVC-X8500H med en af dagens mest avancerede videoprocessorer, som understøtter den bedst mulige billedkvalitet i HDMI 2.0-standarden. Derfor understøttes også fremtidig 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision/HLG, HDR og udvidet farverum BT.2020 pass-through.

Audyssey MultEQ-XT32 – superpræcis rumkorrektion med to subwoofere
AVC-X8500H er udstyret med high-end Audyssey MultEQ-32XT, som giver superpræcis og højopløst digital rumkorrektion i helt op til otte målepositioner i rummet. Systemet kan samtidig kalibrere og rumkorrigere to separate subwoofere, så du har mulighed for at opnå en enestående dyb og præcis basgengivelse i din hjemmebiograf. De to subwoofere behøver ikke engang at være ens eller symmetrisk placeret.

Audyssey LFC, Dynamic Volume og Dynamic EQ for nem daglig brug
Audyssey LFC er en "nabovenlig" funktion, som på raffineret vis tilpasser bassen, så den forplanter sig mindst muligt til væggene og dermed dine naboer. Vel at mærke uden at påvirke lytteoplevelsen i rummet mere end højst nødvendigt.

Audyssey Dynamic Volume er en smart funktion, som overvåger lydstyrken på programmaterialet og sørger for, at det valgte lytteniveau konstant opretholdes – også selvom du skifter signalkilde eller kanal på dit TV. Du behøver ikke længere konstant at skrue op og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avanceret digital "loudness", som tilpasser lyden til lavt volumen.

OBS: Ovennævnte funktioner er tænkt som en hjælp til specielle situationer, typisk sent om aftenen, når ungerne er lagt i seng. Hvis du vil have den optimale hi-fi-oplevelse, kan – og bør – du frakoble dem. Dette er heldigvis ganske nemt, og du kan gemme op til fire personlige grundindstillinger, så du med et snuptag kan skifte mellem f.eks. den optimale indstilling til film, musik og aftenlytning.

* Afspilning fra NAS-disk forudsætter, at denne er udstyret med media server-funktion.
** Kræver at TV'et også understøtter Audio Return Channel.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • 13.2-kanals forstærker med 15.2 pre-out
 • Audiofil og ekstra strømstærk forstærkerdel opbygget i L/R-separerede monoblokke
 • Specialfremstillede DHCT-udgangstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD, AL32 Processing Multichannel og 32-bit audio-opsampling
 • Understøtter Dolby Atmos, DTS:X og Auro-3D med intelligent auto-omskiftning (Auro-3D kommer som senere gratis opgradering)
 • Audyssey XT32 digital rumkorrektion
 • Indbygget HEOS multirums-funktion m. internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Qobuz med Roon support, tovejs Bluetooth
 • Finish i ægte aluminium
 • Forgyldte RCA-terminaler
 • HDR og fuld HDCP2.2-understøttelse
 • eARC for overførsel af Dolby Atmos via HDMI fra TV (kommende gratis opgradering)
 • Understøtter Dolby Vision / HLG
 • 3 x HDMI-ud med zone/dual-funktion
 • Clock Jitter Reducer
 • Pladespillerindgang (MM)
 • Avanceret video-opskalering til 4K/60Hz
 • Mange tilslutningsmuligheder, også til analoge billedkilder
 • Indbygget Bluetooth, wi-fi, AirPlay og Spotify Connect
 • HDMI Zone 2 (lyd/billede)
 • Audio Zone 2/3 med HDMI, optisk/coaxial og analog lyd
 • Avanceret grafisk brugerflade med opsætningsguide
 • ISFccc billedkalibrering til ISF-certificerede installatører
 • Understøtter streaming af DSD og FLAC/FLAC HD
 • Kan app-fjernbetjenes via Denon 2016 AVR Remote app og HEOS app(iOS/Android)
 • HDMI-indgang på front
 • Smart ECO mode giver op til 50% energibesparelse
 • Programmérbar fjernbetjening med LCD-display

Begrænsninger

 • Kræver sin plads (dybde 48 cm)
 • Kun én USB-indgang (på front)
 • Nogle løsninger med separat processor/effektrin kan tilbyde endnu større fleksibilitet og råstyrke

Tilbehør til Denon AVC-X8500H

Tekniske specifikationer

Forstærker kanaler13

Anbefalede produkter