Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Gulvhøjtaler (par)

Bowers & Wilkins 702 Signature

44.998,-par

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Forrygende specialversion af 700-seriens flagskib. Du får finish, lydkvalitet og råstyrke på ekstremt højt niveau. Nu også i Midnight Blue.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Bowers & Wilkins 702 Signature – eksklusiv og audiofil gulvhøjtaler i fantastisk finish

 • Fantastisk finish i højglanslakeret ægte træ eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra fine komponenter
 • Fremragende lyd og dynamik selv i store lytterum
 • Diskant i separat hus for optimalt stereobillede
 • Continuum FST-mellemtone for krystalklar gengivelse af stemmer og instrumenter

B&W 702 Signature er en eksklusiv specialudgave af 700-seriens flagskib, 702 S2. Her får du alt det, som gør denne tunge gulvhøjtaler til en audiofil sværvægter, men nogle afgørende elementer er løftet op på et endnu højere niveau.

Kabinettet er udført med en fabelagtig finish i højglanslakeret ægte træ, og designet er yderligere blevet krydret med metalskilt og andre lækkerier. Årestrukturen er matchet individuelt for hvert højtalerpar, så ikke to par er helt identiske. Delefilteret er også blevet redesignet og har fået endnu bedre komponenter end i standardversionen, hvilket giver et hørbart løft til den i forvejen fremragende lyd.

Resultatet er en gulvhøjtaler, som både visuelt og lydmæssigt lever op til ekstremt høje krav. 702 Signature vil fuldende både din boligindretning og din musiknydelse mange år frem i tiden, og du kan glæde dig hver eneste dag over at eje et helt unikt og fantastisk velspillende højtalersæt.

OBS: Nu kan du også nyde 702 Signature i den unikke Midnight Blue Metallic finish, som trækker tråden tilbage til den legendariske Nautilus-højtaler fra Bowers & Wilkins. Med sit ikoniske sneglehus-design og radikale tekniske løsninger står denne unikke konstruktion stadig som en milepæl i hi-fi-historien, og nu kan du være med til at hylde den. Den dybe Midnight Blue finish er bygget op gennem hele syv lag af metallic blå og klar lak, og du kan roligt reservere hæderspladsen i din stue. Denne ekstreme luksushøjtaler kræver opmærksomhed – og den fortjener det!

702 Signature fås i højglanslakeret Datuk finish (ægte træ) eller Midnight Blue Metallic.

Bowers & Wilkins 700 Signature Series – high-end luksus i mellemklassen

700 Signature Series er en eksklusiv specialudgave af 700 S2 serien fra Bowers & Wilkins. Her får du alt det gode fra standardudgaven, blot løftet op på et endnu højere niveau på nogle afgørende punkter. Kabinettet er udført med en fabelagtig finish i højglanslakeret ægte træ eller Midnight Blue Metallic, og designet er yderligere blevet krydret med metalskilt og andre lækkerier. Delefilteret er også blevet redesignet og har fået endnu bedre komponenter end i standardversionen.

Resultatet er en højtalerserie, som både visuelt og lydmæssigt lever op til ekstremt høje krav. 700 Signature Series vil fuldende både din boligindretning og din musiknydelse mange år frem i tiden.

Nautilus og Carbon Dome – en diskant uden mislyde

Bowers & Wilkins’ patenterede Nautilus-diskant har i en årrække og i forskellige udgaver været standard på næsten alle deres højtalere. Nautilus-princippet bygger på et rør, som er monteret på enhedens bagside og nærmest fungerer som en omvendt trompet. Dette rør absorberer effektivt al den lyd, som enheden producerer bagud, så den fremadrettede lyd ikke påvirkes. Og det er jo den, du lytter til på en højtaler.

Den Nautilus-ladede diskant i 700-serien introducerer en helt ny diskant-teknologi fra Bowers & Wilkins: Carbon Dome. Den er det nye mellemled mellem aluminiumsmembranen i 600-serien og den kostbare diamantmembran i 800-serien. En Carbon Dome består af to sektioner. Den forreste del er en blot 30my tyk aluminiumsmembran, der pådampes en tynd kulstofbelægning i en proces kaldet Physical Vapor Deposition (PVD). Den bageste del er en 300my tyk ring af kulfiber, som laser-udskæres til at passe profilen på aluminiumsdomens yderste del og bagefter fastgøres til denne. Resultatet er en dome med fabelagtig stivhed og en opbrudsfrekvens, der er flyttet helt op til 47 kHz – uden overflødig vægt eller andre ulemper!

702 og 705 har diskanten monteret i et separat hus på toppen af kabinettet for at optimere spredningen og forhindre indflydelse fra kabinetvibrationer – igen et princip hentet fra 800-serien. Som på 800-serien er 700-seriens diskanthus også drejet ud af en massiv aluminiumsblok i modsætning til støbt zink på de tidligere CM-højtalere.

Det nye diskanthus er massivt og vejer over 1 kilo, så det er yderst solidt og resonansdødt. Dette design giver også mulighed for at bruge selve huset til køling af diskanten som i 800-serien. God køling er vigtig, fordi det giver lavere driftstemperatur i diskantenhedens spole, og det er til stor gavn for både lydkvalitet og holdbarhed.

Enheden er også mekanisk afkoblet fra kabinettet i de modeller, hvor den sidder monteret i frontbaflen. Her er det blot gjort ved hjælp af en ring af syntetisk gel omkring magnetmotoren, og det giver et hørbart mere klart og tredimensionelt lydbillede.

Continuum (kuhn-tin-you-uhm)

Under udviklingen af den kostbare 800 Series Diamond D3 fandt B&W frem til en erstatning for Kevlar, som ellers har været brugt til membranerne i både deres FST- og bas/mellemtone-enheder siden 1974: Continuum! Ligesom Kevlar er Continuum et vævet materiale, hvor man stadig benytter sig af den kontrollerede opbrydning, men med væsentlige forbedringer i spredningen.

Samtidig er opbrydningen i selve materialet endnu mere kontrolleret end med Kevlar. Forvrængningen kan derfor holdes på et absolut minimum. Med Kevlar kunne B&W konstruere membraner, der næsten opførte sig som ønsket. Continuum-elementerne med deres nye materiale giver en membran, der præcist opfører sig som ønsket – og dermed en forvrængning, der er bragt ned på et bogstaveligt talt uhørt lavt niveau!

Alt dette er teknologi nedarvet direkte fra 800-serien, og du høster frugten af B&W’s pionerarbejde, når den krystalklare lyd flyder ind i din øregang.

FST – en unik mellemtone med unikke kvaliteter

Alle 700-seriens trevejs-modeller er bestykket med B&W’s unikke ”kantløse” Continuum FST-mellemtone. FST-enheden er konstrueret uden det konventionelle kantophæng, som kendes fra almindelige enheder, og den giver en ekstremt velopløst og neutral gengivelse af stemmer og instrumenter.

Membranen i en FST-mellemtone er vævet på en speciel måde, som gør, at uønskede resonanser på enhedens overflade bliver ”slået i stykker”. I kombination med det kantløse FST-ophæng vil membranen gengive forskellige frekvenser på forskellige områder af overfladen. Enheden ”flexer” ud fra den påførte tone i stedet for at bevæge sig som et stempel, og dette hjælper med til at sprede alle frekvenser i arbejdsområdet lige godt. Du er ikke tvunget til at sidde i én bestemt position for at kunne nyde musikken optimalt.

Den fintunede ”anti-resonance” massedæmper i membranens centrum giver også et værdifuldt bidrag til at dæmpe vibrationer og styre opbrydningen. Selve højtalerchassiset er ultrastabilt støbt i aluminium, og enheden er på raffineret vis monteret på bagsiden af chassiset indvendigt i kabinettet via et specielt beslag. Her sørger et helt nyt dæmpesystem for at isolere enhed og kabinet fra hinanden, så uvedkommende vibrationer ikke forurener lydsignalet.

Aerofoil – basgengivelse fra de højeste luftlag

De rendyrkede basenheder i 700-serien er bestykket med en forenklet udgave af den ultralette og ultrastive Aerofoil-membran, som blev udviklet til 800-serien. Aerofoil-membranerne i 700-serien er stadig inspireret fra flyindustrien og det er stadig en sandwichkonstruktion. Her er den blot udført med to solide papirlag omkring et lag polystyren-skum i stedet for kulfiber og syntetisk specialskum som i 800-serien.

På trods af den enklere konstruktion er 700-seriens basenheder stadig yderst potente. De lette og stive membraner fungerer som et næsten perfekt ”stempel”, som er meget svært at drive til opbrydning i hele dens arbejdsområde. Præcis den samme grund til, at Bowers & Wilkins har udviklet Carbon Dome-diskanten til denne serie. Du vil blive overrasket over præcisionen og dynamikken fra disse avancerede nye basenheder.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for højtalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 700-serien gjort sammenspillet mellem enhederne så optimalt, at delefilteret kan reduceres til ganske få komponenter. Disse er til gengæld af udsøgt kvalitet og udvalgt gennem en lang række udmarvende lyttetest. Færre komponenter giver en mere direkte signalvej, som igen giver bedre lyd. I Signature versionen er delefilteret er også blevet redesignet og har fået endnu bedre komponenter end i standardudgaven, og det har givet et hørbart løft til den i forvejen meget flotte lydkvalitet.

De kraftige skrueterminaler på bagpanelet sikrer problemfri funktion i hele højtalerens levetid. Du har også mulighed for at bi-wire højtaleren, så du kan vride de sidste ressourcer ud af systemet.

Basrefleks-porten er B&W’s unikke Flowport, som har små fordybninger i mundingen. Overfladen minder om en golfbold og reducerer luftmodstanden, så luften lettere kan passere. Det giver en renere og dybere bas og mindsker samtidig forvrængningen. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Fantastisk finish i højglanslakeret ægte træ eller Midnight Blue Metallic
 • Nydesignet delefilter med ekstra fine komponenter
 • Fremragende lyd og dynamik selv i store lytterum
 • Diskant i separat hus for optimalt stereobillede
 • Continuum FST-mellemtone for krystalklar gengivelse af stemmer og instrumenter

Begrænsninger

 • Kræver en del plads for at komme til sin ret
 • Bør kombineres med en strømstærk forstærker

Reviews

Tilbehør til Bowers & Wilkins 702 Signature

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)45 - 28000 Hz
Kabinet typeBasrefleks
Frekvensområde (-6dB)28 - 30000 Hz
Følsomhed90 dB
Impedans8 ohm (minimum 3 ohm)
Diskant 1 - typeNautilus-ladet Carbon Dome diskant
Mellemtone6" Continuum FST
Bas3x 6.5" Aerofoil Profile basser (papir/polystyren)

Anbefalede produkter

H390
Integreret forstærker
39.999,- / 46.999,- / Stk
H190
Integreret forstærker
25.999,- / Stk