Gå til indhold
Sony
LED-TV

Sony XR-75X95K

34.990,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

75” high-end 4K/UHD Mini-LED TV med suveræn billedkvalitet, Backlight Master Drive og 4K Cognitive XR processor. En drøm af et TV!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Sony XR-75X95K – 75” high-end UHD/4K Mini-LED TV med Backlight Master Drive, 4K Cognitive XR processor og X-Wide Angle for ekstrem billedkvalitet

 • XR Triluminos Pro Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Meget høj lysstyrke
 • Mange avancerede funktioner til gaming
 • Eksklusiv metalfinish, også på fjernbetjening

Sony XR-75X95K er en 75” high-end 4K LED-topmodel, som kombinerer den nye Mini-LED teknologi med Sonys fantastiske 4K Cognitive XR Processor og Backlight Master Drive bagbelysning. Mini-LED giver plads til langt flere LED-lyskilder på en given skærmstørrelse, og den avancerede processor og bagbelysning sørger i fællesskab for at levere høj lysstyrke, fantastiske farver og en kontrastgengivelse, som giver selv de bedste OLED-TV kamp til stregen.

Til forskel fra den mere prisvenlige X90K-serie får du også antirefleks-behandling på skærmen, som gør det endnu mere lækkert at se TV i meget oplyste rum. XR Contrast Booster 15 giver endnu mere brillante billeder, og X-Wide Angle giver en ekstra bred synsvinkel, så du ikke behøver at sidde lige foran skærmen for at få en superlækker TV-oplevelse.

Via eARC kan du overføre ukomprimeret surroundlyd inkl. Dolby Atmos igennem det tilsluttede HDMI-kabel. For eksempel til en fed hjemmebiograf eller en matchende soundbar, som er lavet til at gengive Atmos højdeinformation i lyden. Du kan stemmestyre TV’et via Google Assistant og indbygget mikrofon både i skærmen og i den lækre baggrundsbelyste metalfjernbetjening. Understøttelse af stemmestyring på dit lokale sprog afhænger af, hvad den enkelte tjeneste tilbyder.

De smarte medfølgende fødder kan justeres i bredden, så de passer til både brede og smalle TV-møbler, og du kan også hæve skærmen for at give plads til en soundbar nedenunder.

Masser af underholdning med Google TV

Sony XR-75X95K har indbygget Google TV, som giver dig et hav af spændende Smart TV-funktioner med masser af forslag til underholdning tilpasset din personlige smag. Her får du en suverænt smidig og komplet Smart TV-oplevelse, og med dobbelte TV-tunere og optagefunktion via USB bestemmer du helt selv, hvornår du vil se dine favoritudsendelser fra traditionelle TV-kanaler.

Med Sonys bedste TV følger Bravia Core, som i en begrænset periode vil give dig fri streaming af en lang række filmtitler (inkl. en håndfuld premierefilm) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en række andre features, behind-the-scenes indhold m.m. Du kan læse mere om Bravia Core på Sonys egen hjemmeside.

Sony XR-75X95K fås i Titanium Silver metalfinish. Bagbelyst premium fjernbetjening i metalfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler altid at tilkoble en soundbar, et sæt aktive højtalere eller et separat stereo- eller surroundanlæg til dit TV. Så kan lyden leve op til den flotte billedkvalitet, når du for eksempel ser film.

Mini-LED – en suveræn TV-oplevelse

Mini-LED er en videreudvikling af LED-teknologien, hvor lysdioderne, der skaber lyset til billedet, er gjort omkring 40 gange mindre. Det giver plads til langt flere LED-pærer på det samme areal, hvilket giver meget bedre kontrol over både de lyse og mørke dele af billedet. Du får bedre sortniveau og kontrast samt langt mindre ”bleeding”.

Sonys avancerede 4K Cognitive XR processor analyserer visuelle data og anvender 4K-data genereret af neurale netværk til at forbedre hver eneste synlige detalje i 4K-indhold. Processoren opskalerer alt billedmateriale til 4K, så du altid udnytter det fantastiske billedpanel optimalt. I kombination med den eksklusive Backlight Master Drive teknologi, som styrer lyset ultrapræcist i tusindvis af dæmpningszoner over hele skærmen, giver det et sortniveau, som kommer særdeles tæt på OLED, samtidig med at du får en helt suveræn brillans og lysstyrke.

Google TV med Chromecast built-in – et uendeligt univers af streaming

Chromecast er en genial funktion, som følger med Google Smart TV-platformen (Android TV). Med Chromecast indbygget i TV’et kan du via din smartphone eller tablet streame lyd og billede fra de utallige online-tjenester, som allerede understøtter funktionen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du vælger bare dit TV som medieafspiller inde fra din mobile app – så kører det på storskærmen, mens du styrer det hele fra f.eks. din tablet (både Android og iOS).

Med Chromecast funger din smartphone/tablet som fjernbetjening i stedet for som medieafspiller, ligesom med f.eks. Spotify Connect. Selve afviklingen af medierne sker direkte fra TV’et via dit netværk. Det giver dig langt bedre batteritid, og hvis du f.eks. har set en halv film på Netflix på vej hjem i toget, kan du sætte den på pause og lynhurtigt genoptage afspilningen på TV’et, når du træder ind af stuedøren derhjemme.

Auto Game Mode – forrygende gaming på storskærm

Har du spilkonsol eller PC koblet direkte til TV’et via HDMI, sørger Auto Game Mode for at optimere din spiloplevelse. Så kører billedsignalet uden om flere af af TV’ets indbyggede processorer, og du opnår en lynhurtig og glidende respons ligesom på din PC-monitor.

På X95K får du en stribe af de seneste HDMI 2.1 funktioner til gaming, heriblandt VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Så kan du få det fulde udbytte fra de nyeste spilkonsoller som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5. Du får også Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, som er rettet specielt mod at optimere din oplevelse fra PS5*

Se verdens bedste film og serier med streaming

Med X95K kan du glæde dig over at få adgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Et abonnement giver dig adgang til næsten ubegrænsede mængder af film og TV-serier over nettet, og både lyd og billede er i topkvalitet inklusive et hastigt voksende udvalg af film og serier i ægte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Optagefunktion via USB – se TV når det passer dig

Med X95K kan du optage direkte TV-udsendelser, hvis du ønsker at se dem på et senere tidspunkt. Det kræver blot, at du investerer i en mobil USB-harddisk, som kan fås for få hundrede kroner og nemt kan gemmes af vejen. Når først den er tilkoblet, kan du i praksis glemme alt om den. Optagefunktionen giver dig en utrolig frihed i din TV-hverdag, fordi du ikke længere er slave af at skulle sidde klar i sofaen ved udsendelsens start. Du kan tilmed lynhurtigt programmere ugens optagelser via den elektroniske programguide (EPG).

Som en eksklusiv detalje er X95K bestykket med dobbelte TV-tunere, så du kan optage én udsendelse, samtidig med at du ser en anden. Vær opmærksom på, at TV’et kun har ét CI-slot til kortlæser, så minimum den ene udsendelse er nødt til at være ukrypteret (free-to-air). Du kan dog stadig optage en krypteret TV-udsendelse og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også opmærksom på, at du kun kan optage fra de indbyggede digitale TV-tunere. Du kan altså ikke optage fra video-streamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellit

X95K har indbyggede DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere til knivskarpt og støjfrit digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellit (Canal Digital). Du behøver derfor ikke en separat tunerboks med tilhørende fjernbetjening for at nyde suveræn digital billedkvalitet. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Mini-LED med XR Backlight Master Drive
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10 / X-Wide angle / X-Anti Reflection
 • Meget høj lysstyrke
 • Eksklusiv metalfinish, også på baggrundsbelyst fjernbetjening
 • Mange avancerede funktioner til gaming
 • Optagefunktion med dobbelte TV-tunere
 • Indbygget mikrofon til stemmestyring (Google Assistant)
 • Understøtter Dolby Vision

Begrænsninger

 • Kun HDMI 2.1 på indgang 3 (eARC) og 4
 • Nogle alternativer kan monteres tættere på væggen
 • Ikke timeshift/pausefunktion

Reviews

Tekniske specifikationer

Opløsning4K Ultra HD
Skærmstørrelse75"
Skærmteknologi LED
HDR-formaterDolby Vision, HDR10, HLG
Skærmopdatering 100 Hz
Billedprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Anbefalede produkter