Gå til indhold
Sony
LED-TV

Sony XR-55X90K

11.990,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

55” eksklusivt 4K/UHD-TV med suveræn billedkvalitet, Full Array Backlight LED og 4K Cognitive XR processor. Her er du meget tæt på toppen!
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Sony XR-55X90K – 55” eksklusivt UHD/4K LED TV med Full Array Backlight, 4K Cognitive XR processor og suveræn billedkvalitet

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR processor
 • Høj lysstyrke
 • Mange avancerede funktioner til gaming
 • USB-optagefunktion med dobbelte TV-tunere

Sony XR-55X90K er et eksklusivt 55” 4K LED-TV med suveræn billedkvalitet fra Sonys unikke Triluminos Pro LED-panel i kombination med den ekstremt avancerede 4K Cognitive XR processor. Full Array LED-bagbelysning med Local Dimming giver mulighed for en ultrapræcis styring af lyset overalt på skærmen. Her får du både høj lysstyrke og en kontrastgengivelse, som giver OLED-TV kamp til stregen.

Hvis du kan leve uden den ekstra kontrast, antirefleks-panelet og den lækre metalfinish i X95K topserien, får du en suverænt lækker TV-oplevelse her, og du sparer en pæn håndfuld penge i forhold til topmodellen.

Via eARC kan du overføre ukomprimeret surroundlyd inkl. Dolby Atmos igennem det tilsluttede HDMI-kabel. For eksempel til en fed hjemmebiograf eller en matchende soundbar, som er lavet til at gengive Atmos højdeinformation i lyden. Du kan stemmestyre TV’et via Google Assistant og den indbyggede mikrofon i fjernbetjeningen. Understøttelse af stemmestyring på dit lokale sprog afhænger af, hvad den enkelte tjeneste tilbyder.

De smarte medfølgende fødder kan justeres i bredden, så de passer til både brede og smalle TV-møbler, og du kan også hæve skærmen for at give plads til en soundbar nedenunder.

Masser af underholdning med Google TV

Sony XR-55X90K har indbygget Google TV, som giver dig et hav af spændende Smart TV-funktioner med masser af forslag til underholdning tilpasset din personlige smag. Her får du en suverænt smidig og komplet Smart TV-oplevelse, og med dobbelte TV-tunere og optagefunktion via USB bestemmer du helt selv, hvornår du vil se dine favoritudsendelser fra traditionelle TV-kanaler.

Med Sonys bedste TV følger Bravia Core, som i en begrænset periode vil give dig fri streaming af en lang række filmtitler (inkl. en håndfuld premierefilm) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en række andre features, behind-the-scenes indhold m.m. Du kan læse mere om Bravia Core på Sonys egen hjemmeside.

Sony XR-55X90K fås i sort finish (Black).

OBS: HiFi Klubben anbefaler altid at tilkoble en soundbar, et sæt aktive højtalere eller et separat stereo- eller surroundanlæg til dit TV. Så kan lyden leve op til den flotte billedkvalitet, når du for eksempel ser film.


Google TV med Chromecast built-in – et uendeligt univers af streaming

Chromecast er en genial funktion, som følger med Google Smart TV-platformen (Android TV). Med Chromecast indbygget i TV’et kan du via din smartphone eller tablet streame lyd og billede fra de utallige online-tjenester, som allerede understøtter funktionen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du vælger bare dit TV som medieafspiller inde fra din mobile app – så kører det på storskærmen, mens du styrer det hele fra f.eks. din tablet (både Android og iOS).

Med Chromecast funger din smartphone/tablet som fjernbetjening i stedet for som medieafspiller, ligesom med f.eks. Spotify Connect. Selve afviklingen af medierne sker direkte fra TV’et via dit netværk. Det giver dig langt bedre batteritid, og hvis du f.eks. har set en halv film på Netflix på vej hjem i toget, kan du sætte den på pause og lynhurtigt genoptage afspilningen på TV’et, når du træder ind af stuedøren derhjemme.

Auto Game Mode – forrygende gaming på storskærm

Har du spilkonsol eller PC koblet direkte til TV’et via HDMI, sørger Auto Game Mode for at optimere din spiloplevelse. Så kører billedsignalet uden om flere af af TV’ets indbyggede processorer, og du opnår en lynhurtig og glidende respons ligesom på din PC-monitor.

På X90K får du en stribe af de seneste HDMI 2.1 funktioner til gaming, heriblandt VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Så kan du få det fulde udbytte fra de nyeste spilkonsoller som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5. Du får også Auto HDR Tone Mapping og Auto Genre Picture Mode, som er rettet specielt mod at optimere din oplevelse fra PS5*

Se verdens bedste film og serier med streaming

Med X90K kan du glæde dig over at få adgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Et abonnement giver dig adgang til næsten ubegrænsede mængder af film og TV-serier over nettet, og både lyd og billede er i topkvalitet inklusive et hastigt voksende udvalg af film og serier i ægte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Optagefunktion via USB – se TV når det passer dig

Med X90K kan du optage direkte TV-udsendelser, hvis du ønsker at se dem på et senere tidspunkt. Det kræver blot, at du investerer i en mobil USB-harddisk, som kan fås for få hundrede kroner og nemt kan gemmes af vejen. Når først den er tilkoblet, kan du i praksis glemme alt om den. Optagefunktionen giver dig en utrolig frihed i din TV-hverdag, fordi du ikke længere er slave af at skulle sidde klar i sofaen ved udsendelsens start. Du kan tilmed lynhurtigt programmere ugens optagelser via den elektroniske programguide (EPG).

Som en eksklusiv detalje er X90K bestykket med dobbelte TV-tunere, så du kan optage én udsendelse, samtidig med at du ser en anden. Vær opmærksom på, at TV’et kun har ét CI-slot til kortlæser, så minimum den ene udsendelse er nødt til at være ukrypteret (free-to-air). Du kan dog stadig optage en krypteret TV-udsendelse og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også opmærksom på, at du kun kan optage fra de indbyggede digitale TV-tunere. Du kan altså ikke optage fra video-streamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellit

X90K har indbyggede DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere til knivskarpt og støjfrit digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellit (Canal Digital). Du behøver derfor ikke en separat tunerboks med tilhørende fjernbetjening for at nyde suveræn digital billedkvalitet.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • XR Triluminos Pro Full Array Backlight LED med Local Dimming
 • 4K Cognitive XR processor / XR Contrast Booster 10
 • Høj lysstyrke
 • Mange avancerede funktioner til gaming
 • Optagefunktion med dobbelte TV-tunere
 • Fjernbetjening med indbygget mikrofon til stemmestyring (Google Assistant)
 • Understøtter Dolby Vision

Begrænsninger

 • Ikke finish i metal
 • Kun HDMI 2.1 på indgang 3 (eARC) og 4
 • Nogle alternativer kan monteres tættere på væggen
 • Ikke timeshift/pausefunktion
 • Ikke bagbelyst fjernbetjening
 • Ikke Mini-LED

Tilbehør til Sony XR-55X90K

Tekniske specifikationer

Opløsning4K Ultra HD
Skærmteknologi LED
HDR-formaterDolby Vision, HDR10, HLG
Skærmopdatering 100 Hz
Billedprocessor 4K Cognitive Processor XR
Game modeJa
Full / edge backlightDirect LED

Anbefalede produkter