Gå til indhold
Sonos
Soundbar

Sonos PLAYBASE

5.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Stil denne soundbase under dit TV, og tilslut to kabler. Så har du både god TV-lyd og adgang til hele det trådløse Sonos musikunivers.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Sonos PLAYBASE – raffineret soundbase-højttaler til dit TV

 • Utrolig nem placering på hylde eller TV-møbel
 • Langt bedre lydkvalitet end med de indbyggede TV-højttalere
 • Lydstyrke kan styres fra din eksisterende TV-fjernbetjening
 • Kan udvides med trådløse surround-højttalere og trådløs subwoofer
 • Fuld trådløs integration med resten af Sonos-systemet

PLAYBASE er en raffineret TV-soundbase, som er designet til at ligge på dit TV-møbel med dit TV stående direkte ovenpå. Den kan give dig flot TV-lyd og samtidig fungere som trådløs højttaler til al den musik, som du streamer fra internettet eller fra din smartphone/tablet. Du får også den samme lækre app-brugerflade, som kendes fra resten af Sonos-systemet.

PLAYBASE er udført i et elegant slimline-design, som ikke gør meget væsen af sig, når først højttaleren er placeret under dit TV. Med den raffinerede teknologi og imponerende bestykning med hele 10 indbyggede højttalere kan du opnå en lyd, der er lysår bedre end TV'ets egen indbyggede lyd. Især hvis du supplerer med to PLAY:1 eller PLAY:3 som trådløse bagkanaler.

Nem betjening og perfekt multirums-integration

Under den første opsætning bliver du guidet smertefrit igennem alle nødvendige indstillinger via din Sonos-app, og den daglige betjening er også utrolig smart – du kan nemlig styre lydstyrken med din originale TV-fjernbetjening!

Du kan også styre de basale afspilningsfunktioner (f.eks. play/pause/skip) via trykknapper på selve højttaleren. Så behøver du ikke altid at skulle have fat i din smartphone. Du får hele paletten af lækre Sonos-muligheder med i købet, inklusive fuld app-fjernkontrol (iOS/Android) og fuld integration af streamingtjenester som Spotify, TIDAL, YouSee Musik, Apple Music, Deezer, Napster m.fl. PLAYBASE integrerer perfekt med resten af Sonos-komponenterne, så den kan indgå i et trådløst multirums musiksystem.

PLAYBASE fås i sort eller hvid finish. Optisk kabel medfølger.

PLAYBASE – hjemmebiograf på den nemme måde

Opsætningen af PLAYBASE er utrolig enkel. Når du første gang "fortæller" Sonos app, at du ønsker at tilføje en PLAYBASE til systemet, starter appen automatisk en genial hjælpeguide, som trin for trin sikrer, at alle tilslutninger og indstillinger bliver foretaget hurtigt og korrekt. Dette inkluderer evt. trådløse baghøjttalere og Sonos SUB samt indkodningen af din eksisterende TV-fjernbetjening, som klares med et enkelt tryk. En utrolig lækker og brugervenlig detalje.

På trods af sit kompakte design rummer PLAYBASE en komplet 5-kanals surround-processor og hele ti digitale forstærkere, som driver en bas, seks mellemtone-enheder og tre diskanter. PLAYBASE kan gøre det ud for center- og frontkanaler i et Sonos surround-setup, men via processoren samt højttalernes specielle vinkling kan den også på egen hånd give en vis surroundvirkning til din filmlyd.

Tilføj to trådløse PLAY:1 eller PLAY:3-højttalere som bagkanaler – så har du et 5-kanals surround-system, som løfter din filmoplevelse op på næste niveau. Og selvom det stadig ikke er en ægte surround-hjemmebiograf, får du stadig en filmlyd, som yder dagens flotte billedkvalitet retfærdighed. Helt uden besværlig opsætning og skæmmende kabler som med en traditionel løsning.

Sonos SUB – den dybe bund til både filmlyd og musik

Hvis du vil have endnu mere og bedre bas til din PLAYBASE-opsætning, kan du nemt supplere med den trådløse Sonos-subwoofer. SUB giver dig dyb og dynamisk bas i hele rummet til både hjemmebio og musik, og du slipper helt for at trække kabler over til anlægget. SUB sætter prikken over i'et, uanset om du har tilkoblet baghøjttalere eller "nøjes" med PLAYBASE i sig selv.

Sonos – det originale trådløse multirums hi-fi-system

Sonos er det originale komplette multirums hi-fi-streamingsystem til hele familien og hele dit hjem. Alle kan lynhurtigt lære at bruge det, og næsten alle tænkelige streamingtjenester er fuldt integreret. Sonos har markedets største udvalg i afspillere, inkl. TV-soundbar og trådløs subwoofer, og Sonos er også markedets suverænt mest solgte og gennemprøvede streamingsystem.

Sonos er fuldt integreret med streamingtjenesterne TIDAL (inkl. TIDAL HiFi), Spotify, Deezer, Apple Music, YouSee Musik m.fl. Dermed kan du få direkte adgang til mere end 20 millioner musiknumre efter eget valg og uden at eje en eneste CD. Du styrer det hele trådløst fra din smartphone/tablet (Apple iOS/Android) eller fra din PC/Mac.*

Sonos bliver konstant opdateret med nye funktioner hen ad vejen – helt gratis. Opdateringerne bliver via nettet indlæst i dit Sonos-system i takt med, at de bliver klar, og på denne måde bliver din Sonos-oplevelse konstant bedre og bedre – helt automatisk!

Trueplay – optimal lyd uanset placering

Trueplay er en rigtig smart funktion, som via din smartphone/tablet og en serie testtoner kan optimere lyden fra de trådløse Sonos-højttalere, både på egen hånd og i kombination med en SUB subwoofer.

Du placerer bare højttaleren eller højttalerne, hvor du vil have dem og følger derefter hjælpeguiden i appen. Når du har lavet en lille håndfuld målinger med testtonen, kan Sonos automatisk justere klangbalancen, så du får den bedst mulige lyd i det størst mulige lytteområde, uden at du selv skal ind og rode med tonekontrollerne. En unik og meget brugervenlig funktion, som er med til at give dig bedre lyd fra dit Sonos-system.

OBS: I øjeblikket understøttes Trueplay desværre kun via Apple iOS-produkter. Vi glæder os til, at Sonos forhåbentlig også finder en måde til at understøtte Trueplay via de mange forskellige Android-produkter.

Sonos app – alverdens musik under dine fingerspidser

Via den gratis Sonos-app til Apple iOS/Android får du alverdens musik i din hule hånd. Det gælder både din egen musiksamling på PC/Mac eller netværksharddisk samt internetradio og streamingtjenester som f.eks. TIDAL, Spotify, Apple Music og Deezer. Specielt tablet-app'en er i en klasse for sig, fordi du her får en stor og krystalklar farveskærm, hvor du virkelig kan nyde at navigere rundt i de mange muligheder og studere de flotte albumcovers. Alternativt kan du vælge at styre det hele fra din computer.

Uanset om du vælger den ene eller anden løsning, får du en lækker og overskuelig brugerflade, som gør det til en leg at spille musik i hele huset. Enhederne kommunikerer nemlig under alle omstændigheder frit indbyrdes, så hele familien kan uden problemer bruge forskellige app-kontroller i forskellige rum – samtidig!

Stream musik direkte fra din smartphone eller tablet (Apple iOS/Android)

Foretrækker du at have din musik liggende på din smartphone/tablet i stedet for computer eller netværksharddisk, har du også smarte muligheder med Sonos. Når du er på dit trådløse netværk, skal du bare åbne Sonos-app'en, vælge "Denne iPhone" (eller tilsvarende) og vælge musik fra dit bærbare musikbibliotek.

Din smartphone eller tablet er også et smart sted at opbevare den musik, som du ikke kan få adgang til via streamingtjenesterne, f.eks. den lille håndfuld navne, som af den ene eller anden grund ikke er blevet tilgængelige endnu. Det samme gælder klassisk musik, som kan være ret uoverskueligt at navigere i derude.

Masser af muligheder til kræsne ører

Med Sonos kan du streame lyd i fuld CD-kvalitet, og det kan du udnytte til at opbygge en rigtig hi-fi-løsning. Den trådløse stereoforstærker CONNECT:AMP kan selvstændigt drive et sæt gode hi-fi-højttalere, og allerede her er du oppe i næste kvalitetsklasse i forhold til alt-i-ét løsningerne.

Den ultimative Sonos-opsætning er dog den trådløse CONNECT-musikafspiller koblet på et separat anlæg. Så får du fuldvoksen hi-fi, og du har stadig alle de trådløse muligheder og den supernemme app-betjening. Hvis du fodrer et sådant system fra en "lossless" streamingtjeneste som f.eks. TIDAL HiFi eller fra din egen musiksamling på computeren, er vejen banet for storslåede musikoplevelser (forudsat dine musikfiler er rippet i tabsfri kvalitet).

Hvis du er ekstra kræsen, kan du tilslutte CONNECT til en ekstern D/A-konverter (DAC) via optisk eller coaxial udgang og derved løfte lydkvaliteten endnu en tand. På nogle nyere stereoforstærkere – f.eks. fra NAD – har du alternativt mulighed for at tilslutte CONNECT digitalt og udnytte forstærkerens indbyggede DAC. Det samme gælder, hvis du har en god surround-receiver.

Start med én – udvid overalt med nem trådløs opsætning

Sonos er også et genialt multirums hi-fi-system, som kan sende en hel verden af musik ud i ethvert hjørne af dit hjem. Stue, køkken, soveværelse, kontor, børneværelse, badeværelse – der findes en Sonos-musikafspiller til ethvert behov.

Fra din app-kontrol styrer du musikvalg og lydniveau individuelt for hvert rum, og lyden fra Sonos er altid perfekt synkroniseret. Dermed kan du også på et øjeblik fylde hele dit hjem med den samme baggrundsmusik i høj kvalitet. En utrolig lækker og brugbar funktion.

Opsætningen af Sonos kan klares af alle på et øjeblik, og da du ikke skal bygge noget ind i væggen, kan du tage hele molevitten med, hvis du engang flytter.

Sådan kommer du i gang

For at komme i gang skal du bare bruge en "controller" (smartphone/tablet/PC) og en enkelt Sonos-musikafspiller (CONNECT, CONNECT:AMP, PLAY:1, PLAY:3, PLAY:5, PLAYBAR eller PLAYBASE). Vil du have trådløs musik i endnu et rum, behøver du bare at opstille en ekstra Sonos-musikafspiller, trykke på to knapper og vente et øjeblik, hvorefter det hele er klar til brug.

Hvis du i stedet for dit almindelige wi-fi-netværk ønsker at udnytte Sonos' eget ekstra stabile trådløse netværk – SonosNet – skal én musikafspiller herudover have kabelforbindelse til din netværksrouter. Hvis din router ikke lige står placeret et sted, hvor du ønsker musik, kan du i stedet bruge en BOOST netværksadapter til formålet. Så har du et optimalt Sonos-netværk én gang for alle.

Hvornår og hvorfor skal jeg bruge SonosNet i stedet for wi-fi?

Ideelt til indbygningsløsninger

Hvis du planlægger lyd i hele huset i forbindelse med nybyggeri eller ombygning, har du også utallige muligheder med Sonos. I så fald kan du f.eks. installere indbygningshøjttalere i alle ønskede rum og via væggen trække højttalerkablerne til et centralt teknikskab eller et kontor, hvor din netværksrouter står. Her placerer du én gang for alle de nødvendige Sonos-afspillere og evt. effektforstærkere, hvorefter du har usynlig lyd i hele huset, med fuld fjernbetjening og i den kvalitet, du ønsker i de enkelte rum.

* Understøttede streamingtjenester, funktioner og systemkrav på Sonos er under konstant udvikling og opdatering. Besøg evt. Sonos' egen hjemmeside, hvis du vil have seneste status. Brug af TIDAL, Spotify, Deezer, Apple Music m.fl. på Sonos forudsætter betalings-abonnement.

OBS: Nogle ældre Sonos produkter – f.eks. CONNECT (Gen 1), CONNECT:AMP (Gen 1) og PLAY:5 (Gen 1) understøttes ikke af den nye Sonos App S2, og de bliver ikke opdateret med de nyeste funktioner. Hvis du vil bruge dem i dit Sonos system – alene eller sammen med nyere Sonos produkter – skal du bruge den oprindelige Sonos App S1. Spørg i din HiFi Klubben butik, eller tjek dit system på sonos.com for mere info.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Utrolig nem placering
 • Langt bedre lydkvalitet end med TV'ets indbyggede højttalere
 • Elegant sort eller hvid finish
 • Nem opsætning via hjælpeguide i Sonos app
 • Lydstyrke kan styres fra din eksisterende TV-fjernbetjening
 • Kan fungere som trådløst musikanlæg
 • Kan udbygges til surround via trådløse baghøjttalere og evt. trådløs subwoofer (Sonos SUB)
 • Fuld trådløs integration med resten af Sonos-systemet
 • Fuld integration med streamingtjenesterne TIDAL, Spotify, YouSee Musik, Deezer, Napster og mange flere*
 • Trådløs kontrol både via smartphone/tablet (Apple iOS/Android) og PC/Mac
 • Optisk kabel medfølger

Begrænsninger

 • Et traditionelt hjemmebio-anlæg giver væsentlig bedre lydkvalitet og surround-fornemmelse
 • Ikke ægte indbyggede multikanals Dolby/DTS-dekodere
 • Musikgengivelse ikke på højde med en rigtig stereoløsning med separate højttalere
 • TV-lyd skal tilsluttes via optisk digitalkabel (resten er trådløst)
 • Ikke Bluetooth-afspilning
 • Eneste subwoofer-mulighed er Sonos SUB
 • Ingen HDMI-integration
 • Ægte hi-fi løsninger vil stadig give væsentlig højere lydkvalitet

Videoer om PLAYBASE

Tilbehør til Sonos PLAYBASE

Tekniske specifikationer

FjernbetjeningNej
Radio typeInternet radio
Integreret vægbeslagNej
Stereo parringNej
BordstandereJa
Spikes inkluderetNej
StreamingtjenesterSpotify, Tidal, youSee musik, Apple Music, Deezer, Napster
StemmestyringVia ekstern smarthøjtaler