Gå til indhold
Pro-Ject
Pladespiller

Pro-Ject X1 B

6.995,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Elegant og audiofil pladespiller med fuldt balanceret opbygning og topkvalitet i alle detaljer. Leveres køreklar med Ortofon MM-pickup.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Pro-Ject X1 B – avanceret hi-fi pladespiller med eksklusiv balanceret signalvej

 • Forberedt til fuldt balanceret signalvej ved brug af Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forstærker (ekstratilbehør)
 • Køreklar med fabriksmonteret Ortofon Pick it S2 MM-pickup
 • 8,6” tonearm i kulfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Eksklusiv finish i 8 lag lak eller ægte træfinér

Pro-Ject X1 B er en eksklusiv og meget velspillende pladespiller, som er fyldt til randen med avancerede tekniske løsninger. Som noget ret sjældent for en pladespiller har den fuldt balanceret signalvej – True Balanced – så du kan få det allerbedste ud af en god Moving Coil-pickup (MC) ved tilslutning til en matchende balanceret RIAA-forstærker (ekstratilbehør).

X1 B leveres ”kun” med en højkvalitets Ortofon MM-pickup monteret fra fabrikken, men du er helt klar til at træde ind i det audiofile balancerede MC-univers, når som helst du måtte ønske det, for eksempel med en MC-pickup fra Ortofons Quintet-serie. Selvom du køber X1 B uden planer om at anskaffe en balanceret Phono Box RIAA, så har du ikke spildt mange kroner på en dyr balanceret opbygning af pladespilleren. Netop fordi MC-pickupper af natur er balancerede, så er udskrivningen til at forberede X1 B til en senere balanceret opgradering begrænset til et sæt XLR-bøsninger og lidt ekstra kabel.

Lækkert og elegant udført

Med sit lækre og stilrene design kan X1 B blive en ren perle i din boligindretning uden at tiltrække sig hele opmærksomheden. Hvis du virkelig går op i din vinyllyd, og det samtidig også gerne må se godt ud, er X1 B et fremragende valg.

Plinten er lakeret med hele otte lag lak for en ekstra dyb og lækker finish. Alternativt kan du vælge den utrolig lækre version i ægte valnød finer. Komforten er også i top, fordi du til forskel fra mange andre high-end pladespillere får elektronisk omskiftning mellem 33/45 omdr/min, så du ikke skal flytte remmen med fingrene.

Køreklar og fleksibel

X1 B leveres køreklar med en eksklusiv fabriksmonteret Ortofon Pick it S2 MM-pickup, som legendariske Ortofon har udviklet og producerer specielt til Pro-Ject. Når nålen er slidt, kan du købe en ny nåleindsats separat (f.eks. Ortofon 2M Blue), så du både sparer penge og besvær og måske endda opgraderer lydkvaliteten. Med de utallige muligheder for finjustering kan du optimere X1 B til langt de fleste pickupper på markedet.

Det medfølgende RCA-signalkabel er af meget høj kvalitet, men kan udskiftes til en endnu bedre type, hvis du ønsker det. Hvis du på et tidspunkt monterer en MC-pickup og ønsker at udnytte den balancerede signalvej fuldtud – for eksempel sammen med en af Pro-Jects matchende RIAA-forstærkere – kan balanceret phonokabel fås som ekstratilbehør.

X1 B fås i lakeret finish eller ægte valnød finer. Støvlåg, Ortofon Pick it S2 MM-pickup, filtmåtte og RCA-signalkabel medfølger.

GRATIS MONTERING: Hvis du køber en ny pickup i HiFi Klubben, monterer vi den gratis på din pladespiller. Vi kan også levere en række andre produkter fra Pro-Ject ud over de viste på hjemmesiden. Kontakt din butik for nærmere information.

Balanceret design – skabt til Moving Coil

En MC-pickup er af natur balanceret opbygget, og ved at gøre hele signalvejen balanceret, kan al indstrålet støj reduceres til et absolut minimum. Netop det ultrasvage signal fra en MC-pickup er ekstremt følsomt for støj, så det giver særdeles god mening at sætte ekstra ind her. Til gengæld kræver en balanceret konstruktion dobbelt så mange komponenter i signalvejen på RIAA-forstærkeren. Af samme grund ses den normalt kun i hi-fi-udstyr i den tunge ende af prisskalaen. Samt i professionelt udstyr, hvor tingene bare skal virke, og prisen kommer i anden række.

Resonanser ingen adgang

Plinten på X1 B er udført i tung og resonansdæmpende MDF, som giver en stabil base for de øvrige komponenter. Den ultra-støjsvage motor er afkoblet fra chassiset med et præcisionstunet TPE-bælte, og hastigheden styres elektronisk via en indbygget DC/AC generator, som giver en suverænt ren og stabil strøm til motoren.

Den solide akryl-pladetallerken medvirker til at kvæle resonanser og vibrationer, samtidig med at den ser godt ud. De kraftige fødder i aluminium isolerer mod vibrationer fra underlaget, og de kan justeres i højden, så du uden besvær får din X1 B perfekt i vater.

Tonearmen er en eksklusiv og resonansdød sandwich-konstruktion af kulfiber og aluminium med pickup-hus og armrør bygget ud i ét. Basen er i aluminium for maksimal stabilitet, og du kan justere både azimut og lodret sporingsvinkel, så nålen får den helt perfekte kontakt til pladerillen. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Forberedt til fuldt balanceret signalvej ved brug af Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forstærker (ekstratilbehør)
 • Køreklar med fabriksmonteret Ortofon Pick it S2 MM-pickup
 • Eksklusiv finish i 8 lag lak eller ægte træfinér
 • Resonansdød pladetallerken i akryl
 • 8,6” tonearm i kulfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Justérbare aluminiumsfødder
 • Støvlåg og højkvalitets RCA-kabel medfølger
 • Udskiftningsnål til medfølgende pickup kan købes separat
 • Håndbygget i Europa

Begrænsninger

 • Ikke udskifteligt pickup-hus
 • Ikke indbygget RIAA-forstærker

Tilbehør til Pro-Ject X1 B

Tekniske specifikationer

AutomatikNej
Drev typeRemdrift
Hastighed33, 45, 78
Pickup typeMoving Magnet
PickupOrtofon Pick it S2
RIAA-forstærkerNej
Effektiv tonearmslængde8,6"
Effektiv armmasse10 g
Pladetallerken vægt (kg)1,5 kg
Støvlåg medfølgerJa

Anbefalede produkter