HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

Månedens anbefaling

September

I HiFi Klubben brænder vi for god lyd. Og det vil vi gerne dele med dig. Derfor lader vi hver måned en af vores kollegaer fortælle om et anlæg, som de synes er noget helt særligt.

Vi møder Thomas Carlsen i HiFi Klubbens butik i Lillestrøm. ”Med dette anlæg får du et lydbillede, der er stort, varmt og så inddragende, at man næsten ikke kan løsrive sig,” siger Thomas. Anlægget som han har valgt, er sammensat af et par Bowers&Wilkins 705 S2-højtalere, en Denon PMA 2500NE-forstærker og en Pro-ject Xtension 9 pladespiller.

”705 S2 er en elegant kompakthøjtaler, der leverer et langt større lydbillede end du forventer. Og den topmonterede diskant byder på et fantastiskt tredimensionelt stereoperspektiv. Med Denon’s PMA 2500NE får du en elegant forstærker i stålfinish, som takler selv de mest krævende dele af musikken,” forklarer Thomas. ”Med Pro-jects flotte pladespiller som lydkilde, får du et uovertruffent anlæg. Dens solide konstruktion kvæler vibrationer udefra og fra pladespilleren selv, og den præcise tonearm lader den pickuppen arbejde helt uforstyrret,” siger Thomas.

”Xtension 9 fortjener en god pickup, og derfor vil jeg anbefale Ortofon Quintet Black. Den her moving coil-pickup sporer pladen ekstremt godt, og shibata-slibningen sørger for at grave dybt ned i pladens riller, så du får et krystalklart og præcist lydbillede!”

For at sørge for en komplet og uforglemmelig lydoplevelse, har Thomas sat en RIAA-forstærker fra Pro-ject til mellem pladespilleren og forstærkeren. ”Phonobox DS fjerner stort set alt støj, så du kun har perfekt lydoplevelse tilbage,” siger Thomas.

Når Thomas skal teste demonstrere sit anlæg spiller han The Spoils af Massive Attack. ”Det er Massive Attack som vi kender dem med deres karakteristiske elektroniske trip-hop lyd, men Hope Sandoval fra Mazzy Star bidrager med en smuk vokal. Systemet placerer vokalisten i et perfekt fokus midt mellem højtalerne. Sammen med hende hører man de dybe bas-slag og den præcise percussion. Læg specielt mærke til orkestret, der roligt bygger sig op mod omkvædet. Du vil høre den store lyd fra strygerne bredere og højere, end du ville forvente af højtalernes placering,” siger han.