Gå til indhold
27.499,-stk
Sort
Forventes på lager 22. april 2024
Tung high-end stereoforstærker med hele 2 x 150 watt og masser af muligheder til både digitale og analoge musikkilder inkl. pladespiller.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Hegel H190v – kompromisløs analog high-end stereoforstærker med digitale kvaliteter

 • Tungt og stabilt opbygget med analogt udgangstrin
 • Kan drive meget strømkrævende højtalere med total kontrol
 • Både analoge og digitale indgange, inkl. pladespiller
 • Højkvalitets indbygget høretelefon-forstærker
 • Spotify Connect, Roon ready og AirPlay 2

Hegel H190v er en kompromisløs 2 x 150 watt stereoforstærker med et tungt analogt udgangstrin, som kan drive selv meget strømkrævende high-end højtalere med total kontrol. Den giver dig alle kvaliteterne fra Hegel-universet og sætter imponerende råstyrke bagved. Resultatet er et stort og tredimensionelt lydbillede med en overflod af dynamik og detaljer, kombineret med en enestående naturlighed og musikalitet.

I forhold til den oprindelige H190 har H190v fået en højkvalitets indbygget RIAA-forstærker (MM), så du kan tilslutte din pladespiller direkte til anlægget og få en lydkvalitet tæt på Hegels anmelderroste V10 RIAA-forstærker. Den indbyggede D/A-konverter er også opgraderet inkl. en dedikeret strømforsyning, så du både får bedre lyd og flere muligheder med den nye version.

Smart TV-lyd via din eksisterende TV-fjernbetjening

Hegel-ingeniørerne har begået en lille genistreg, som gør H190v rigtig smart til TV-lyd, selvom den ikke har HDMI-indgang. Du tilslutter bare TV-lyden via den optiske indgang og ”fortæller” forstærkeren én gang for alle, hvilket mærke TV du har. Herefter tænder forstærkeren automatisk på TV-indgangen, når du trykker på lydstyrkeknappen på TV-fjernbetjeningen, og du kan skrue op og ned herfra. Smart.

Via forstærkerens menu kan du også indstille lydstyrken ved opstart samt maksimal lydstyrke ved brug, f.eks. som børnesikring. Funktionen til TV-lyd fungerer med de fleste nyere modeller fra Samsung, Sony, LG, Philips, Apple TV m.fl. Du kan finde mere info på Hegels hjemmeside.

Perfekt match til krævende højtalere

H190v er et perfekt forstærkermatch til store high-end gulvhøjtalere, for eksempel 800-serien fra Bowers & Wilkins og high-end højtalere fra DALI. Den vil vride alle lækkerierne ud af både indspilninger og højtalere, og hver eneste musiklytning bliver til en sublim oplevelse, der vil kalde gåsehuden frem igen og igen.

Uanset om du spiller din musik fra vinyl, CD eller streaming, kan H190v give dig en optimal løsning. Ud over den overdådige analoge forstærkerdel får du nemlig også digitale indgange og indbygget netværk med streaming. Den solide aluminiumsfront rummer kun Hegel-logoet, to knapper og et enkelt display. Den indbyggede høretelefon-forstærker er af meget høj kvalitet, og den kan uden problemer drive selv meget krævende head-fi-modeller. Selvsikkert og underspillet, præcis som et isbjerg med det hele gemt under overfladen.

Suveræn lyd fra alle dine digitale lydkilder og computer

H190v har digital audio-ind både via coaxial, optisk og USB. Dermed kan du udnytte den som D/A-konverter (DAC) til alle dine digitale lydkilder, f.eks. CD-afspiller eller en trådløs musikstreamer (Bluesound, Denon HEOS, Sonos eller andre). Via USB-B indgangen kan du også bruge H190v til krystalklar digital afspilning af din musiksamling fra PC/Mac, inklusive højopløste 24-bit musikformater.

Du får indbygget netværksfunktion med Spotify Connect, AirPlay 2 og Roon ready. Dermed har du også adgang til at streame et hastigt voksende antal musiknumre i ægte 24-bit kvalitet. HD-lyd formidlet via en Hegel-forstærker giver dig en enestående musikoplevelse, som kombinerer alt det bedste fra både det nye og det traditionelle hi-fi-univers.

H190v fås i sort eller hvid aluminiumsfinish. Systemfjernbetjening medfølger (RC8). 

Også til høretelefoner, surroundanlæg og musikstreamer

Tilslutningerne på H190v giver dig meget fleksible muligheder for at opbygge præcis det setup, du ønsker. Med både fast og variabel analog Pre-Out kan du for eksempel tilslutte en high-end høretelefon-forstærker (hvis du vil have det endnu bedre end den indbyggede) samt subwoofer eller en separat effektforstærker. 

Hvis du gerne vil have både stereo og surround i maksimal kvalitet, kan du sætte en af indgangene på H190v til ’Fixed’ lydniveau og tilslutte den via Pre-Out fra din surround-receiver. Så kan du bruge H190v som high-end effektforstærker til fronthøjtalerne, når du hører surround. Skifter du tilbage til f.eks. CD eller musikstreamer, er du i sikker havn med luksus-stereo.

På denne måde kan du have et surroundanlæg tilkoblet, hvis du gerne vil have multikanals lyd til din filmsamling, men prioriterer musik i to kanaler højest. En enkel og elegant løsning.Via Fixed-indstillingen kan du også tilslutte en musikstreamer fra f.eks. Bluesound eller Sonos og styre både musikvalg og volumen 100% via streaming-appen.

Nyd alverdens musik i 24-bit HD-kvalitet med Roon

Roon er en computerbaseret musikafspiller, som er populær blandt audiofile musikelskere over hele verden. Med Roon kan du via din computer afspille downloadede 24-bit lydfiler – for eksempel fra amerikanske HDtracks – og Roon er også integreret med TIDAL HiFi Plus, hvor du kan du streame et hastigt voksende antal musikalbums i 24-bit/192kHz kvalitet.

Roon er lidt mere omstændeligt at bruge end de gængse musikapps som Spotify, TIDAL, Deezer m.fl., men du kan stadig styre musikken på Roon fra din smartphone, så længe din computer er tændt. Det er i sig selv et stort fremskridt i forhold til tidligere computerbaserede musikafspillere, hvor du skulle hen til tastaturet for at vælge musik. Og du får belønningen for dit arbejde, når den krystalklare højopløste 24-bit lyd strømmer ud af dine højtalere.

Hegel – kompromisløs kvalitet og autentisk lyd

Norske Hegel har rødder tilbage til slutningen af 1980’erne og har i de mellemliggende årtier udviklet sig til et af hi-fi-branchens mest anerkendte brands, både blandt anmeldere og musikentusiaster. I dag sælges de prisbelønnede Hegel-produkter over hele verden, og de vinder stadig tests og hjerter på samlebånd, hver gang de får chancen for at vise deres unikke musikalske kvaliteter.

Hegel har især profileret sig som forkæmpere for de analoge lydkvaliteter, når de er allerbedst. En Hegel-forstærker kombinerer krystalklar detaljering med analog varme og musikalitet, og hvis dit hjerte banker for denne cocktail, finder du det ikke meget bedre, uanset pris.

Målet er at give musikelskeren en lytteoplevelse, som er så naturlig og engagerende som muligt. Derfor bruger Hegel virkelighedens lyd fra akustiske instrumenter og stemmer fra kendte kunstnere som primær reference. Intet andet er godt nok, når man skal finde den perfekte lyd. Når den er på plads, kan du til gengæld spille alle slags musik i uovertruffen kvalitet – uanset om det er en sart kammertrio eller Rammstein for fuld udblæsning.

Hegels høje kvalitetsniveau bunder i høj grad i traditionelle dyder som tunge, vibrationsdæmpende kabinetter og enorme strømforsyninger, som kan holde selv den mest krævende højtaler i et urokkeligt jerngreb. Men Hegel har herudover udviklet og anvendt en række avancerede principper inden for både analog og digital teknologi, som du kan læse mere om på Hegels hjemmeside. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Tungt og stabilt opbygget med analogt udgangstrin
 • Kan drive meget strømkrævende højtalere med total kontrol
 • Både analoge og digitale indgange
 • Højkvalitets dedikeret pladespillerindgang (MM)
 • Kan fjernbetjenes fra din eksisterende TV-fjernbetjening
 • Højkvalitets indbygget høretelefon-forstærker
 • Indbygget netværksfunktion med AirPlay 2, Spotify Connect og Roon ready
 • Audiofil USB-indgang til Mac/PC
 • Både variabel og fast Pre-Out
 • Kan bruges som L/R-frontforstærker i et surround-system (valgfri fast/variabel på indgange)
 • Fjernbetjening i metal

Begrænsninger

 • Ikke Dual Mono konstruktion
 • Ikke indbygget wi-fi eller Bluetooth
 • Ikke indbygget understøttelse af MQA og DSD/SACD
 • Ikke direkte afspilning fra USB-lagermedier
 • Ikke mulighed for modul-udbygning
 • Ikke indbygget rumkorrektion

Tilbehør til Hegel H190v

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 8 ohm20-20000 watt
Forvrængning (THD)0,01%
Signal/støjforhold100 dB
Dæmpningsfaktor4000

Anbefalede produkter