Gå til indhold
25.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Tæt på den absolutte top, uden at prisen ryger helt igennem loftet. Et brag af en stereoforstærker fra norske Hegel.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Hegel H190 – kompromisløs analog high-end stereoforstærker med digitale kvaliteter

 • Tungt og stabilt opbygget
 • Kan drive meget strømkrævende højtalere med total kontrol
 • Både analoge og digitale indgange
 • Tilslutning for høretelefoner på front (6,3mm)
 • Spotify Connect, Roon ready og audiofil AirPlay 2 implementering

H190 er en tung og kompromisløs 2 x 150 watt analog stereoforstærker, som kan drive selv meget strømkrævende high-end højtalere med total kontrol. Den giver dig alle kvaliteterne fra Hegel-universet og sætter imponerende råstyrke bagved. Resultatet er et stort og tredimensionelt lydbillede med en overflod af dynamik og detaljer, kombineret med en enestående naturlighed og musikalitet.

Perfekt match til krævende højtalere

Selvom H190 ikke just er gratis, giver den stadig en suveræn værdi for pengene. Den er et perfekt forstærkermatch til store high-end gulvhøjtalere, for eksempel 800-serien fra Bowers & Wilkins og EPICON-serien fra DALI. Den vil vride alle lækkerierne ud af både indspilninger og højtalere, og hver eneste musiklytning bliver til en sublim oplevelse, der vil kalde gåsehuden frem igen og igen.

Uanset om du spiller din musik fra vinyl, CD eller streaming, kan H190 give dig en optimal løsning. Ud over den overdådige analoge forstærkerdel får du nemlig også digitale indgange og indbygget netværk med streaming. Den solide aluminiumsfront rummer kun Hegel-logoet, to knapper og et enkelt display. Plus tilslutning til høretelefoner, hvilket du ikke finder på de større modeller. Selvsikkert og underspillet, præcis som et isbjerg med det hele gemt under overfladen.

Suveræn lyd fra alle dine digitale lydkilder og computer

H190 har digital audio-ind både via coaxial, optisk og USB. Dermed kan du udnytte den som D/A-konverter (DAC) til alle dine digitale lydkilder, f.eks. CD-afspiller eller en trådløs musikstreamer (Bluesound, HEOS, Sonos eller andre). Via USB-B indgangen kan du også bruge H190 til krystalklar digital afspilning af din musiksamling fra PC/Mac, inklusive højopløste 24-bit musikformater.

Du får indbygget netværksfunktion med Spotify Connect og Hegels egen audiofile implementering af Apple AirPlay 2, som er langt mere seriøst udført end det simple chipsæt, du finder i de fleste andre AirPlay 2-produkter.

Smart TV-lyd via din eksisterende TV-fjernbetjening

Hegel-ingeniørerne har begået en lille genistreg, som gør H190 rigtig smart til TV-lyd, selvom den ikke har HDMI-indgang. Du tilslutter bare TV-lyden via den optiske indgang og ”fortæller” forstærkeren én gang for alle, hvilket mærke TV du har. Herefter tænder forstærkeren automatisk på TV-indgangen, når du trykker på lydstyrkeknappen på TV-fjernbetjeningen, og du kan skrue op og ned herfra. Smart.

Via forstærkerens menu kan du også indstille lydstyrken ved opstart samt maksimal lydstyrke ved brug, f.eks. som børnesikring. Vær opmærksom på, at disse funktioner er kommet til via en update i 2023, og du skal downloade og installere den nye firmware for at aktivere dem. Funktionen til TV-lyd fungerer med de fleste nyere modeller fra Samsung, Sony, LG, Philips, Apple TV m.fl. Du kan finde mere info på Hegels hjemmeside.

H190 fås i sort eller hvid aluminiumsfinish. Systemfjernbetjening medfølger.

Også til høretelefoner, surroundanlæg og musikstreamer

Tilslutningerne på H190 giver dig meget fleksible muligheder for at opbygge præcis det setup, du ønsker. Med både fast og variabel analog Pre-Out kan du for eksempel tilslutte en højkvalitets høretelefon-forstærker (hvis du vil have det endnu bedre end den indbyggede) samt subwoofer eller en separat effektforstærker. 

Hvis du gerne vil have både stereo og surround i maksimal kvalitet, kan du sætte en af indgangene på H190 til ’Fixed’ lydniveau og tilslutte den via Pre-Out fra din surround-receiver. Så kan du bruge H190 som high-end effektforstærker til fronthøjtalerne, når du hører surround. Skifter du tilbage til f.eks. CD eller musikstreamer, er du i sikker havn med luksus-stereo.

På denne måde kan du have et surroundanlæg tilkoblet, hvis du gerne vil have multikanals lyd til din filmsamling, men prioriterer musik i to kanaler højest. En enkel og elegant løsning.Via Fixed-indstillingen kan du også tilslutte en musikstreamer fra f.eks. Bluesound eller Sonos og styre både musikvalg og volumen 100% via streaming-appen.

Nyd alverdens musik i 24-bit HD-kvalitet med Roon

Roon er en computerbaseret musikafspiller, som er populær blandt audiofile musikelskere over hele verden. Med Roon kan du via din computer afspille downloadede 24-bit lydfiler – for eksempel fra amerikanske HDtracks – og Roon er også integreret med TIDAL HiFi, hvor du kan du streame et hastigt voksende antal musikalbums i 24-bit/96kHz kvalitet.

Roon er lidt mere omstændeligt at bruge end de gængse musikapps som Spotify, TIDAL, Deezer m.fl., men du kan stadig styre musikken på Roon fra din smartphone, så længe din computer er tændt. Det er i sig selv et stort fremskridt i forhold til tidligere computerbaserede musikafspillere, hvor du skulle hen til tastaturet for at vælge musik. Og du får belønningen for dit arbejde, når den krystalklare højopløste 24-bit lyd strømmer ud af dine højtalere.

Hegel – kompromisløs kvalitet og autentisk lyd

Norske Hegel har rødder tilbage til slutningen af 1980’erne og har i de mellemliggende årtier udviklet sig til et af hi-fi-branchens mest anerkendte brands, både blandt anmeldere og musikentusiaster. I dag sælges de prisbelønnede Hegel-produkter over hele verden, og de vinder stadig tests og hjerter på samlebånd, hver gang de får chancen for at vise deres unikke musikalske kvaliteter.

Hegel har især profileret sig som forkæmpere for de analoge lydkvaliteter, når de er allerbedst. En Hegel-forstærker kombinerer krystalklar detaljering med analog varme og musikalitet, og hvis dit hjerte banker for denne cocktail, finder du det ikke meget bedre, uanset pris.

Målet er at give musikelskeren en lytteoplevelse, som er så naturlig og engagerende som muligt. Derfor bruger Hegel virkelighedens lyd fra akustiske instrumenter og stemmer fra kendte kunstnere som primær reference. Intet andet er godt nok, når man skal finde den perfekte lyd. Når den er på plads, kan du til gengæld spille alle slags musik i uovertruffen kvalitet – uanset om det er en sart kammertrio eller Rammstein for fuld udblæsning.

Hegels høje kvalitetsniveau bunder i høj grad i traditionelle dyder som tunge, vibrationsdæmpende kabinetter og enorme strømforsyninger, som kan holde selv den mest krævende højtaler i et urokkeligt jerngreb. Men Hegel har herudover udviklet og anvendt en række avancerede principper inden for både analog og digital teknologi, som du kan læse mere om på Hegels hjemmeside .

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Tungt og stabilt opbygget
 • Kan drive meget strømkrævende højtalere med total kontrol
 • Både analoge og digitale indgange
 • Tilslutning for høretelefoner på front (6,3mm)
 • Indbygget netværksfunktion med Spotify Connect og audiofil AirPlay 2 implementering
 • Roon ready
 • Audiofil USB-indgang til Mac/PC
 • Både variabel og fast Pre-Out
 • Kan bruges som L/R-frontforstærker i et surround-system (valgfri fast/variabel på indgange)
 • Fjernbetjening i metal

Begrænsninger

 • Ikke Dual Mono konstruktion
 • Ikke indbygget wi-fi eller Bluetooth
 • Ikke dedikeret pladespillerindgang
 • Ikke indbygget understøttelse af MQA og DSD/SACD
 • Ikke direkte afspilning fra USB-lagermedier
 • Ikke mulighed for modul-udbygning
 • Ikke indbygget rumkorrektion

Videoer om Hegel H190

Tilbehør til Hegel H190

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 8 ohm150 watt
Forvrængning (THD)0,01%
Signal/støjforhold100 dB
Dæmpningsfaktor4000
ForstærkerteknologiAnalog

Anbefalede produkter