Gå til indhold
13.499,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Superlyd og utrolig lækker aluminiumsfinish. En ægte audiofil entusiast-forstærker til både analoge og digitale musikkilder.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Denon PMA-1600NE – audiofil analog stereoforstærker med digitale trumfer gemt i ærmet

 • Tungt og stabilt opbygget analog forstærker
 • Både analoge og digitale indgange (optisk/digital/USB)
 • Fremragende lydkvalitet med 32-bit opsampling af digitale lydkilder
 • Audiofil MM/MC RIAA-pladespillerindgang
 • Meget flot aluminiumsfinish i sort eller sølv

PMA-1600NE er en tung og audiofil analog stereoforstærker, som uden problemer kan drive selv notorisk vanskelige højttalere i fremragende kvalitet ved ethvert lydtryk. Forstærkerens analoge udgangstrin er opbygget efter Denons gennemtestede og kritikerroste principper, og yder 2 x 70 watt. Det ser måske ikke så spektakulært ud på papiret, men når der som her sættes to separate transformatorer og rå mængder af strøm bagved, kan næsten enhver opgave klares i overlegen stil.

Her er en forstærker, som giver dig den musikalske, naturlige og kropslige lyd, som er et must for mange analog-entusiaster. Men du får samtidig en stribe digitale lydindgange samt en finhed og detaljering, som kan hamle op med mange high-end digitale og Klasse D-alternativer. Hvis du sætter pris på vinyl, kan du også glæde dig over en højkvalitets pladespillerindgang til både MM- og MC-pickupper. Som kronen på værket er fronten flot udført i aluminium, så det visuelle indtryk kan leve op til de lydmæssige præstationer.

PMA-1600NE er ikke helt så ekstremt tungt opbygget som topmodellen PMA-2500NE, men til gengæld fylder den mindre i reolen, og du sparer en pæn sjat penge. Et fremragende forstærkervalg, hvis det skal være analogt, og du stadig skal tage lidt hensyn til budgettet.

Suveræn lyd fra alle dine digitale lydkilder

PMA-1600NE har digital audio-ind både via coaxial, optisk og USB. Dermed kan du udnytte den som en fabelagtig D/A-konverter (DAC) med 32-bit audio-opsampling til alle dine digitale lydkilder, f.eks. CD-afspiller og en trådløs streamingløsning. Her er Denons eget HEOS-system et oplagt valg, som integrerer 100% med forstærkeren og giver dig en perfekt løsning, både betjenings- og lydmæssigt. Og med HD-streamingtjenesterne kan du nyde alverdens musik i bedre-end-CD-kvalitet.

Via den asynkrone USB-indgang kan du også bruge PMA-1600NE til krystalklar digital afspilning af din musiksamling fra PC/Mac, inklusive højopløste musikfiler helt op til 32-bit/384kHz. Du får kort sagt en lydkvalitet fra alle dine digitale musikkilder, som du aldrig ville have troet mulig, og du slipper for en ekstern DAC med tilhørende kabler.

PMA-1600NE fås i Premium Silver eller sort aluminiumsfinish. Systemfjernbetjening medfølger.

Fremragende lyd under alle forhold

En avanceret og eksklusiv udgave af Denons hæderkronede UHC-MOS single push-pull kredsløb har givet PMA-1600NE dramatiske strømressourcer. Du vil hurtigt opdage, at 70 watt på denne måde kan lyde som noget, andre skal bruge tre cifre på at måle.

Med denne råstyrke i baghånden kan du trygt kombinere PMA-1600NE med langt de fleste af markedets seriøse hi-fi-højttalere og opnå spektakulære lydmæssige resultater. Selv notorisk "vanskelige" og strømkrævende modeller kan drives i meget høj kvalitet, og dermed har du næsten frie hænder til at finde præcis dén højttalerløsning, der passer til din smag.

Helt adskilte sektioner for maksimal lydkvalitet

PMA-1600NE er opbygget i 6 individuelt afskærmede blokke med adskilte effekttrin for de to kanaler. Dette er gjort for at forhindre al indbyrdes påvirkning mellem strømforsyning, for- og effektforstærkerdel. Denons såkaldte LC-system (Leakage Cancelling) inkluderer brugen af dobbelt transformator og parallelle strømforsyninger, så den indbyrdes udstråling udfaser sig selv. Al indvendig kabelføring er udført i eksklusivt OFC-kobber. Ved afspilning af analoge musikkilder kan du slukke for alle digitale kredsløb for at eliminere enhver risiko for indstråling af højfrekvent støj herfra (Analog mode).

Hi-Res Audio – den ultimative musiknydelse

PMA-1600NE understøtter højopløste musikfiler (Hi-Res Audio) helt op til 24-bit/192kHz via de optiske og coaxiale indgange, endda helt op til 32-bit/384kHz via USB-indgangen på bagsiden. En række hjemmesider – f.eks. amerikanske HDtracks – tilbyder i dag et voksende udvalg af både nye og ældre indspilninger inden for alle genrer og i bedre-end-CD-kvalitet, typisk 24-bit/192kHz.

Disse filer kan du downloade og streame via USB fra din PC/Mac, og uanset om du har downloadet i PCM- eller DSD/SACD-format, har du en forrygende oplevelse til gode, hvis du troede, at CD'en var det sidste ord i lydkvalitet. Her får du rum, dynamik, detaljering og musikalsk ægthed på et helt nyt niveau!

Den asynkrone teknologi i PMA-1600NE sørger samtidig for at optimere den såkaldte "clock" i USB-overførslen fra PC'en, så du undgår lydforringende jitter-støj (digitalforvrængning i tidsdomænet). Denne audiofile detalje får du fuld glæde af, uanset om du lytter til musik i normal eller høj opløsning.

Nogle streamingtjenester (f.eks. TIDAL) er også begyndt at streame musik i HD-kvalitet, og dette vil efter al sandsynlighed blive en normal standard inden for få år. Når det er en realitet, vil PMA-1600NE give dig fuldt udbytte fra din højopløste musik, f.eks. streamet via en HEOS-musikstreamer. Denne kan du med fordel tilslutte en af de digitale indgange på PMA-1600NE, så du får fuldt udbytte af forstærkerens fine digitale signalbehandling.

Advanced AL32 Processing Plus og 32-bit opsampling for enestående lydkvalitet

PMA-1600NE er bestykket med Denons eksklusive 32-bit Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling, og den opsampler alle musiksignaler til en opløsning på hele 32-bit, inden de sendes videre i processen. Denne drastisk forøgede opløsning giver langt højere detaljering og præcision både i og uden for det hørbare område. De altafgørende D/A-konvertere arbejder også i 32-bit.

De kraftige højttalerterminaler er dobbelte, så du uden problemer kan bi-wire dine højttalere, selv med meget kraftige kabler. Du får også noget så sjældent som en helt diskret opbygget MM/MC-pladespillerindgang i meget høj kvalitet. Brugen af støjsvage FET's i første trin og den separate strømforsyning giver dig en lydkvalitet, der yder en virkelig god pladespiller fuld retfærdighed.

Denon PMA-1600NE Integreret forstærker

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Tungt og stabilt opbygget analog forstærker
 • Meget flot aluminiumsfinish i sort eller sølv
 • Strømforsyning med to separate transformatorer
 • Både analoge og digitale indgange (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling med 32-bit opsampling
 • Asynkron USB-indgang med Hi-Res Audio understøttelse, inkl. DSD/SACD
 • Analog mode (frakobler alle digitale kredsløb)
 • Kan drive meget strømkrævende højttalere
 • Integrerer perfekt med Denons eget trådløse HEOS-streamingsystem
 • Audiofil MM/MC RIAA-pladespillerindgang
 • Dobbelte højttalerterminaler til bi-wiring

Begrænsninger

 • Ikke indbygget netværksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerede streamingtjenester
 • Ikke direkte digital afspilning fra USB-lagermedier eller iPod/iPhone
 • Ikke mulighed for modul-udbygning
 • Ikke indbygget rumkorrektion
 • Kræver sin plads i reolen

Tilbehør til Denon PMA-1600NE

DALI RUBICON 2 Kompakt højtaler
DALI RUBICON 2
Kompakt højtaler
15.998,- / par
11
DALI RUBICON 6 Gulvhøjtaler
DALI RUBICON 6
Gulvhøjtaler
32.998,- / par
8
Denon DCD-900NE CD-afspiller
CD-afspiller
3.199,- / stk
56
Denon DP-400 Pladespiller
Denon DP-400
Pladespiller
4.199,- / stk
23
AudioQuest Cinnamon Optisk kabel
AudioQuest Cinnamon
Optisk kabel
599,- / stk
6
AudioQuest Carbon Coaxial-kabel
AudioQuest Carbon
Coaxial-kabel
1.899,- / stk
3

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 4 ohm140 watt
Udgangseffekt 8 ohm70 watt
Forvrængning (THD)0,07%

Anmeldelser


5.0
2 anmeldelser
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Magnus
Sverige
3/7/2023

Lad os tale sammen! Sammen med min Rega Saturn MK3 CD-afspiller udgør Denon en meget slagkraftig duo. Uanset hvad jeg kaster efter det, lyder alt "ude i rummet" som om musikerne var fysisk til stede. Tilfreds!

Magnus
Sverige
Niels
Danmark
3/3/2023
Niels
Danmark

Anbefalede produkter

NAD C700 Kompaktanlæg
Kompaktanlæg
9.999,- / stk
41
Denon PMA-900HNE Integreret forstærker
Integreret forstærker
6.499,- / stk
73
NAD C368 Integreret forstærker
Integreret forstærker
7.999,- / stk
37
NAD C 399 Integreret forstærker
Integreret forstærker
17.999,- / stk
22
Denon PMA-1700NE Integreret forstærker
Integreret forstærker
13.499,- / stk
10