Gå til indhold
51.998,-par
Restlager: RUBICON-højttalerserien fra DALI har været en favorit i HiFi Klubben i over 10 år. Nu skal den på pension, og vi rydder derfor vores eksisterende lager. (Butik og online)
Sort
Forventes på lager 29. juli 2024
  -
Varen indgår i system/pakke
Eksklusiv trådløs EQUI gulvhøjtaler med lyd og finish i luksusklasse. Suveræn løsning til både musik og filmlyd, også i større stuer.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

DALI RUBICON 6 C – eksklusiv trådløs aktiv gulvhøjtaler med 24-bit HD-kvalitet, 250 indbyggede watt og suveræn hi-fi-lyd

 • Trådløs aktiv EQUI gulvhøjtaler
 • Flot bas, opløsning og dynamik ved alle lydstyrker, også i større stuer
 • Indbyggede 250 watt forstærkere
 • Hybrid diskant (softdome/bånd)
 • Eksklusiv finish i højglans lak eller ægte træfiner

RUBICON 6 C er en eksklusiv aktiv trådløs EQUI gulvhøjtaler, som kan give dig hi-fi-oplevelser af allerfineste karat, uden at du samtidig behøver at få et stort anlæg med tilhørende kabler ind i din stue. Her får du lydkvalitet fra allerøverste hylde, uanset om du spiller musik i stereo eller bruger RUBICON 6 C som fronthøjtalere i en trådløs EQUI hjemmebiograf.

Du får den samme trådløse funktion som med DALIs banebrydende og EISA-vindende CALLISTO-system, men du får samtidig de avancerede og håndbyggede enheder med den unikke SMC magnetteknologi samt den lækre kabinetfinish fra RUBICON-serien. Resultatet er et trådløst højtalersystem, som både visuelt og lydmæssigt er i absolut luksusklasse.

RUBICON 6 C har rigeligt med råstyrke og dynamik til at fylde selv en stor stue med musik eller filmlyd i suveræn kvalitet, selv uden brug af subwoofer. Når du samtidig sparer prisen på en tung stereoforstærker eller surround-receiver, bliver dette system pludselig til et særdeles interessant alternativ for den kræsne musik- og filmentusiast.

Med 250 indbyggede Klasse D-watt i hver højtaler kan RUBICON 6 C uden problemer hamle op med traditionelle højkvalitets anlæg med separat stereoforstærker og passive højtalere. Den trådløse signaloverførsel mellem højtaleren og SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT sker i ægte 24-bit opløsning, så hvis din lydkilde er i HD, får du også HD-kvalitet ud af højtalerne. 

Letbetjent og med alle muligheder

Streamingtjenester som for eksempel TIDAL HiFi tilbyder et hastigt voksende antal titler i 24-bit HD-kvalitet (MQA Audio). Hvis du tilkøber et Bluesound indbygningsmodul til din SOUND HUB, har du adgang til trådløs HD-musikstreaming på et letbetjent trådløst anlæg, som leverer varen i suveræn kvalitet – med hele molevitten lige under fingerspidserne på din smartphone.

Du kan også tilslutte alle dine andre lydkilder – inklusive alternative musikstreamere – til SOUND HUB / SOUND HUB COMPACT og stadig nyde godt af den trådløse tilslutning og betjening af højtalerne. Alt det bedste fra det traditionelle og det trådløse hi-fi-univers samlet i ét system!

RUBICON 6 C fås med finish i sort højglans lak, hvid højglans lak eller ægte valnød finer. 

Store præstationer uden store dimensioner

RUBICON 6 C er i DALIs egen terminologi en 2 1/2 + 1/2-vejs konstruktion, hvor bas/mellemtone og nedre/øvre diskant hver især er fordelt på to enheder. De to 6,5” bas/mellemtone-enheder spiller stramt og præcist og kan magte selv større stuer uden problemer. Samtidig giver det eksklusive dome/bånd-diskantmodul et suverænt velopløst lydbillede helt uden aggressivitet. Det sikrer desuden en optimal lydfordeling, også selvom du ikke sidder præcis midt imellem højtalerne.

DALI EQUI: Ægte hi-fi-streaming og trådløs surround

DALI EQUI er en familie af trådløse, aktive hi-fi-højtalere, som tilbyder både stereo og surround sound med fantastisk lyd og nem opsætning. Filosofien bag EQUI er, at rigtig hi-fi-lyd skal være for ALLE – inklusive for dig, der ikke har lyst til et komplet anlæg med alle kabler og dimser, men stadig gerne vil have suveræn lydkvalitet.

Alle EQUI produkter er fuldt kompatible med hinanden, så der er ikke noget, der forhindrer dig i at starte i det små og senere opgradere til et større eller bedre system. For eksempel fra stereo til surround eller fra kompakthøjtalere til et par gulvstående modeller. Med DALI EQUI er den trådløse hi-fi-lyd blevet både nemmere og bedre – både til musik, TV og filmlyd.

RUBICON C serien – trådløse aktive højtalere i state-of-the-art kvalitet

Det indbyggede Klasse D forstærkermodul i RUBICON C bygger på en patenteret state-of-the-art forstærkerchip, som er udvalgt specielt for sine fornemme musikalske egenskaber. Det helt unikke ved modulet er evnen til at aflevere meget høj effekt, ikke bare i en kort impuls, men i helt op til 5 sekunder, hvilket er mere end rigeligt til langt de fleste dynamiske udladninger både i filmlyd og musik.

Modulet i hver højtaler rummer to forstærkerkanaler på hver 250 watt, som fordeler belastningen mellem de forskellige enheder. På bundlinjen yder forstærkeren 250 uforvrængede watt til virkelighedens musiksignaler, og selvom det ikke direkte kan sammenlignes med 250 kontinuerlige watt fra en traditionel tung high-end stereoforstærker, vil du ikke være i tvivl om, at det er særdeles potente watt, når lyden brager ud af dine RUBICON C højtalere.

Den digitale signalbehandling i modulet varetages af en 50MIPS digital processor (DSP) og en audiofil 24-bit D/A-konverter. Den kritiske volumenkontrol foregår i det digitale domæne umiddelbart inden konverteringen til analog, hvilket sikrer optimalt signal/støjforhold og ægte 24-bit HD-opløsning ved enhver lydstyrke. 

Delefilteret er også indbygget i DSP’en, og fordi DALI har haft fuldt styr på alle enhedernes reaktioner, har det været muligt at lave et forstærkermodul, som kan køre alle enheder helt til grænsen uden nogensinde at overskride den. Du kan roligt skrue op for dit RUBICON C system – dine ører skal nok sige stop, før højtalerne gør det.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

Bas/mellemtone-enhederne i RUBICON C rummer en specialdesignet udgave af DALIs revolutionerende og patentanmeldte ”Linear Drive” magnetsystem, som oprindelig blev udviklet til high-end serien EPICON. Linear Drive omfatter både et unikt design af magnetmotoren og et nyt magnetmateriale, SMC (Soft Magnetic Compound).

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning) i spolens kerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

I RUBICON C har DALI kapslet SMC-polstykket ind i en opslidset og meget præcist kalibreret kobberkappe og herefter omgivet det med en meget kraftig ferritmagnet. En både enkel, genial og patentanmeldt konstruktion. Når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra RUBICON C, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Enhederne er både udviklet og samlet in-house hos DALI, hvilket har været en forudsætning for at kunne opnå de forrygende præstationer. Den store faglige stolthed i dette arbejde og den strenge kvalitetskontrol giver dig en ekstra sikkerhed for, at du får et helt perfekt produkt hjem i din stue.

100% optimerede enheder for suveræn præcision

Det støbte aluminiumchassis på RUBICON C bas/mellemtone-enhederne er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer.

Det helt unikke ved RUBICON C er imidlertid, at DALI har haft 100 procent kontrol over den tilsluttede forstærker, der jo er indbygget i højtaleren selv. Derfor har man ud over delefilteret også haft mulighed for optimere den såkaldte ”spider”, som styrer membranens bevægelser.

Normalt indbygger man lidt ekstra mekanisk modstand her for at sikre enheden mod overbelastning fra den tilsluttede forstærker, men her er der kun brugt præcis den modstand, som er nødvendig. Membranens ekstra bevægelighed hører du tydeligt i form af en særdeles dynamisk, præcis og ”hurtig” lyd, hvor selv kraftige transienter starter og stopper præcis, når de skal.

Luftens frie bevægelse og de meget letbevægelige ophæng er to af grundpillerne i DALIs low-loss princip, som giver dig en fremragende detaljering og respons ved alle lydstyrker og ved alle typer musik. En RUBICON C højtaler skal ikke ”sparkes i gang” som mange andre højtalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.

Softdome og bånddiskant i perfekt parløb

Hybrid-diskanten på RUBICON 6 C kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner.

Samspillet mellem dome og bånd stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip. RUBICON C softdomen er ekstremt let og udført i den helt rette geometri, som får enheden til at rulle smukt af opefter, så bånddiskanten umærkeligt kan overtage de allerhøjeste frekvenser og give den sidste afgørende luft i lydbilledet.

Stift og resonansdødt kabinet med perfekt timing

Det stilrene og solide RUBICON C-kabinet er udført i 25 mm MDF-plade (Medium Density Fibre), og den eksklusive finish i højglans lak eller ægte træfinér understreger, at dette er en højtaler med høje ambitioner og masser af indbygget ejerglæde.

Indvendigt er kabinettet på gulvmodellerne opdelt i separate kamre, så der ikke opstår trykforskelle mellem enheder i samme volumen. Herved kan tuningen foretages individuelt for enhederne, uden at de påvirker hinanden. Det er også grunden til, at du finder flere basrefleksporte på bagsiden, én til hvert kammer. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Trådløs aktiv EQUI gulvhøjtaler
 • Trådløs signaloverførsel i 24-bit HD-kvalitet via SOUND HUB
 • Særdeles neutralt, præcist og velopløst lydbillede ved alle lydstyrker
 • Indbyggede 250 watt forstærkere i hver højtaler
 • Hybrid diskant (softdome/bånd)
 • Håndbyggede bas/mellemtone-enheder med SMC-magnetsystem
 • Direkte tilslutning for analog lyd på hver højtaler (RCA)
 • Auto-tænd/sluk
 • Solidt og resonansfattigt kabinet i 25 mm MDF
 • Eksklusiv finish i højglans lak eller ægte træfiner

Begrænsninger

 • Skal kombineres med SOUND HUB eller SOUND HUB COMPACT for trådløs signaloverførsel
 • Kun direkte tilslutning til én lydkilde (analogt via RCA-kabel)
 • Ikke betjeningsknapper direkte på højtaleren
 • Hub og evt. HDMI- eller Bluesound-modul skal tilkøbes separat

Reviews

Videoer om DALI RUBICON 6 C

Tilbehør til DALI RUBICON 6 C

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)37-30000 Hz
Bas størrelse6.5"

Anbefalede produkter