Gå til indhold
DALI
Centerhøjtaler

DALI EPICON VOKAL

36.999,-stk
Hvid højglans

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

EPICON-serien leverer en lyd så ren og uforvrænget, at du vil glemme tid og sted. En high-end oplevelse af de sjældne, både til filmlyd og musik.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

DALI EPICON VOKAL – high-end centerhøjtaler til den kompromisløse hjemmebiograf

 • Ekstremt præcis og velopløst lyd til både filmlyd og musik
 • Fremragende dynamik
 • Ikke så strømkrævende som nogle alternativer
 • Eksklusiv finish i lak eller ægte træ
 • Specialdesignet stander fås som ekstratilbehør

EPICON VOKAL er EPICON-seriens centerhøjtaler, som vil blive det naturlige centrum i en kompromisløs high-end hjemmebiograf med EPICON 8, EPICON 6 eller EPICON 2 i frontkanalerne. Den er i princippet en ”liggende” EPICON 6, hvor designet elegant er tilpasset det specielle formål.

Med DALIs unikke, patentanmeldte Linear Drive SMC-magnetsystem, hybrid-dobbeltdiskant og state-of-the-art-kvalitet ned i de mindste detaljer kan EPICON VOKAL udnytte hele potentialet i dagens fornemme filmlyd ved enhver lydstyrke, og du får en enestående klar gengivelse af musik, stemmer og filmeffekter helt uden dynamisk kompression.

100% optimeret til hjemmebio

EPICON VOKAL er i DALIs terminologi en 2,5-vejs konstruktion, hvor dome-diskanten er suppleret med en bånddiskant til de allerhøjeste frekvenser. I modsætning til EPICON 6 varetager de to 6,5” bas/mellemtone-enheder det samme frekvensområde, fordi der her ikke er det samme behov for at dedikere en af enhederne til den dybeste bas. Begge enheder arbejder i deres egne individuelle indvendige kamre, og de er specialtunede til det ændrede kabinetvolumen.

EPICON VOKAL giver fuldendt frekvens- og tidsmæssig integration fra én lydkilde, som er placeret tættest muligt på skærmen. Med et højkvalitets anlæg vil du faktisk kunne opleve, at lydbilledet opstår 40-60 cm over centerhøjttaleren – med andre ord præcis midt i billedet, hvor det hører hjemme!

Genopdag din yndlingsmusik på EPICON

Riv en time ud af kalenderen, tag din yndlingsmusik under armen og oplev EPICON VOKAL i en af HiFi Klubbens udvalgte butikker. Når først du har hørt EPICON VOKAL udfolde alle sine kvaliteter, vil du ikke være et sekund i tvivl om, at DALI har skabt en ny reference i high-end-klassen. At EPICON VOKAL samtidig stiller væsentlig mindre krav til både plads, forstærkereffekt og økonomi end mange alternativer, er bare et yderligere plus.

EPICON VOKAL fås med finish i sort højglans pianolak, sort eller hvid mat satin lak samt højglans valnød og en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar).

DALI EPICON – vejen til musikkens hjerte

Med EPICON-serien har DALI skabt en ny referencehøjtaler, som er frugten af 30 års intenst udviklingsarbejde. EPICON rummer en regulær verdenspremiere i form af DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive SMC-magnetsystem. Linear Drive giver en enestående lav forvrængning fra dynamiske højtalerenheder, og du kommer tættere på den helt naturtro musikgengivelse end nogensinde før.

Perfekt musikformidling uden praleri

EPICON er en kompromisløs high-end-højtaler helt uden ”imponator-effekt”. Men skinnet bedrager – efter få minutter vil du nemlig opdage, at EPICON gør præcis dét, en high-end-højtaler skal, nemlig at gengive alle detaljer i musiksignalet helt uden farvning og forvrængning. Vel at mærke uden at blive overdrevent analytisk som mange deciderede monitorhøjtalere.

Lyden fra EPICON er ikke lokaliseret til to højtalere foran dig. Musikken ånder og flyder ubesværet, bassen opstår i rummet frem for ”i kassen”, og du kan gå på opdagelse i et overflødighedshorn af fine detaljer, som vil få dig til at genopdage al din yndlingsmusik, præcis som den er indspillet. EPICON gengiver det, den bliver bedt om, og ellers tier den fuldstændig stille. Herved opnår du den eftertragtede ”sorte” baggrund for musikken, som er målet for al seriøs high-end.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem

DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive Magnet System i bas/mellemtone-enhederne er den mest revolutionerende nyskabelse i EPICON. Linear Drive omfatter både et nyt design af magnetmotoren og et nyt magnetmateriale, SMC (Soft Magnetic Compounds).

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning) i spolens kerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

Andre finesser i Linear Drive-designet er aluminiumsringene omkring polstykket, som stabiliserer de elektriske egenskaber i svingspolen, uanset hvor lang vandring den foretager. Den ekstremt gennemtænkte geometri og dimensionering af svingspole og polstykke sætter kronen på værket i en helt unik og velfungerende magnetmotor. Når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra EPICON, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Ud over den ekstremt lave forvrængning medvirker Linear Drive også til at give højtalerenhederne en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. Du bør selvfølgelig stadig vælge en forstærker i topkvalitet for at få det bedste ud af EPICON, men det behøver ikke nødvendigvis at være et helt kraftværk.

Suveræne DALI-enheder

Det støbte aluminiumchassis i EPICON-enhederne er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer. Selve monteringen i frontbaflen er optimeret via CNC-fræsede udskæringer, som har gjort det muligt at skabe en endnu friere luftgennemstrømning bag enhederne.

Luftens frie bevægelse og de meget letbevægelige kantophæng er to af grundpillerne i DALIs low-loss-princip, som giver dig en fremragende detaljering og respons ved alle lydstyrker og ved alle typer musik. En EPICON-højtaler skal ikke ”sparkes i gang” som mange andre højtalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.

Det eksklusive EPICON hybrid-diskantmodul, som benyttes i EPICON 6, EPICON 8 og EPICON VOKAL, inkluderer et ventileret polstykke, stort bagkammer og avanceret dæmpning. Altsammen for at eliminere de sidste rester af kompression og forvrængning. Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner.

Samspillet mellem dome og bånd stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip. EPICON-domen er af ekstremt høj kvalitet og udført i den helt rette geometri, som får enheden til at rulle smukt af opefter, så bånddiskanten umærkeligt kan overtage de allerhøjeste frekvenser og give den sidste afgørende luft i lydbilledet.

Eksklusiv højglansfinish i ægte træ eller sort pianolak

En højtaler i verdensklasse skal naturligvis have en finish på samme niveau. Ud over sort højglans pianolak fås EPICON i eksklusiv sort eller hvid mat satin lak, højglanslakeret valnød eller en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar). Træfineren er omhyggeligt udvalgt, så højtalerne parvist matcher hinanden. Den fabelagtige højglansfinish er skabt igennem hele 10 lag lak, og på denne måde opnås en suverænt dyb og jævn glans. Med en samlet tykkelse på hele 2 mm giver lakken også sit værdifulde bidrag til at afstive kabinettet og gøre finishen robust.

Ekstremt stift og resonansdødt kabinet

EPICON-kabinettet rummer en lang række avancerede løsninger, som både er til gavn for design og lydkvalitet. Frontbaffel, sider og top er formpresset via en speciel varme-lamineringsproces, et design som øger den samlede stivhed og drastisk reducerer kabinetresonanser. Samtidig elimineres stående bølger, da parallelle flader undgås. De buede sider består af hele seks lag sammenlimede MDF-plader, som er forankret til kabinettets 53 mm tykke rygrad.

I gulvmodellerne er EPICON-kabinettet indvendigt opdelt i to separate kamre, så begge basenheder har eget kammer. Herved kan tuningen foretages individuelt for de to enheder, og uden at de påvirker hinanden gensidigt. Det er også grunden til, at du finder to basrefleksporte på bagsiden, én til hvert kammer.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet. Dette tillader både dynamikken og de fornemme low-loss-kvaliteter at udfolde sig maksimalt. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletter den samlede low-loss-tænkning.

I gulvmodellerne er det hard-wirede delefilter placeret i sit eget separate kammer i bunden af kabinettet, så mekanisk påvirkning af komponenterne – og dermed forvrængning – undgås. På bagsiden er anvendt nogle af markedets bedste og kraftigste terminalskruer uanset prisklasse, og de tillader alle tænkelige typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højtalerens levetid.

Made in Denmark

EPICON-serien er udviklet, produceret og håndsamlet i Danmark. Som noget specielt for EPICON er også selve højtalerenhederne produceret in-house, hvilket har været en forudsætning for at kunne opnå de forrygende præstationer. Den store faglige stolthed i dette arbejde og den strenge kvalitetskontrol giver dig en ekstra sikkerhed for, at du får et helt perfekt produkt hjem i din stue.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ekstremt præcis og velopløst lyd til både filmlyd og musik
 • Fremragende dynamik
 • Ikke så strømkrævende som nogle alternativer
 • Eksklusiv finish i lak eller ægte træ
 • Specialdesignet stander fås som ekstratilbehør

Begrænsninger

 • Kræver sin plads
 • Kræver grej i topkvalitet for at folde sig helt ud

Videoer om DALI EPICON VOKAL

Tilbehør til DALI EPICON VOKAL

Tekniske specifikationer

Frekvensområde (-3dB)49 - 30000 Hz
Kabinet typeBasrefleks
Bi-wireJa
Følsomhed89,5 dB
Delefrekvens2750 / 15000
Impedans (ohm)6
Diskant29mm Soft dome
Diskant (2)55mm Bånd
Bas2x 6.5" Low-loss med træfiber-membran (SMC)

Anbefalede produkter

EPICON 8
DALI EPICON 8
Gulvhøjtaler
133.998,- / Par