Gå til indhold
DALI Epicon Vokal Centerhøjtaler

DALIEpicon VokalCenterhøjtaler

EPICON VOKAL er EPICON-seriens centerhøjttaler og det naturlige centrum i en kompromisløs EPICON-hjemmebiograf.
Sort højglans
stk32.999,-
Forventes på lager 10. januar 2022.
PriceRunner

Læs mere:

Beskrivelse

DALI EPICON VOKAL – high-end centerhøjttaler til den kompromisløse hjemmebiograf
EPICON VOKAL er EPICON-seriens centerhøjttaler, som vil blive det naturlige centrum i en kompromisløs high-end hjemmebiograf med EPICON 8, EPICON 6 eller EPICON 2 i frontkanalerne. Den er i princippet en "liggende" EPICON 6, hvor designet elegant er tilpasset det specielle formål.

Med DALIs nye unikke, patentanmeldte Linear Drive-magnetsystem, hybrid-dobbeltdiskant og state-of-the-art-kvalitet ned i de mindste detaljer kan EPICON VOKAL udnytte hele potentialet i dagens fornemme filmlyd ved enhver lydstyrke, og du får en enestående klar gengivelse af musik, stemmer og filmeffekter helt uden dynamisk kompression.

Den eksklusive finish i sort pianolak eller højglanspoleret træ er med til at understrege, at EPICON VOKAL også visuelt skal kunne fungere i et elegant moderne boligmiljø.

100% optimeret til hjemmebio
EPICON VOKAL er i DALIs terminologi en 2-vejs konstruktion, som er suppleret med en bånddiskant til de allerhøjeste frekvenser. I modsætning til EPICON 6 varetager de to 6,5" bas/mellemtone-enheder det samme frekvensområde, fordi der her ikke er det samme behov for at dedikere en af enhederne til den dybeste bas. Begge enheder arbejder i deres egne individuelle indvendige kamre, og de er specialtunede til det ændrede kabinetvolumen.

EPICON VOKAL giver fuldendt frekvens- og tidsmæssig integration fra én lydkilde, som er placeret tættest muligt på skærmen. Med et højkvalitets anlæg vil du faktisk kunne opleve, at lydbilledet opstår 40-60 cm over centerhøjttaleren – med andre ord præcis midt i billedet, hvor det hører hjemme!

Genopdag din yndlingsmusik på EPICON
Riv en time ud af kalenderen, tag din yndlingsmusik under armen og oplev EPICON i en af Hi-Fi Klubbens udvalgte butikker. Når først du har hørt EPICON udfolde alle sine kvaliteter, vil du ikke være et sekund i tvivl om, at DALI har skabt en ny reference i high-end-klassen. At EPICON samtidig stiller væsentlig mindre krav til både plads, forstærkereffekt og økonomi end mange alternativer, er bare et yderligere plus.

EPICON VOKAL fås med finish i sort højglans pianolak samt højglans valnød og en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar). Specialdesignet gulvstander fås som ekstraudstyr.

EPICON – vejen til musikkens hjerte
Med EPICON-serien har DALI skabt en ny referencehøjttaler, som er frugten af 30 års intenst udviklingsarbejde. EPICON erstatter EUPHONIA, som har været DALIs hæderkronede prestige-serie i en årrække. EUPHONIA-projektet har i samme periode leveret det tekniske fundament for DALIs anmelderroste og mere økonomiske højttalerserier HELICON, MENTOR, IKON m.fl.

Siden lanceringen af EUPHONIA er der sket en stor teknologisk udvikling, som har gjort det muligt at løfte præstationerne op på et helt nyt niveau med EPICON. De grundlæggende principper er langt hen ad vejen de samme, men under overfladen er der sket en mindre revolution. EPICON rummer nemlig en regulær verdenspremiere i form af DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive-magnetsystem. Linear Drive giver en enestående lav forvrængning fra dynamiske højttalerenheder, og du kommer tættere på den helt naturtro musikgengivelse end nogensinde før.

Perfekt musikformidling uden praleri
EPICON er en kompromisløs high-end-højttaler helt uden "imponator-effekt". Men skinnet bedrager – efter få minutter vil du nemlig opdage, at EPICON gør præcis dét, en high-end-højttaler skal, nemlig at gengive alle detaljer i musiksignalet helt uden farvning og forvrængning. Vel at mærke uden at blive overdrevent analytisk som mange deciderede monitorhøjttalere.

Lyden fra EPICON er ikke lokaliseret til to højttalere foran dig. Musikken ånder og flyder ubesværet, bassen opstår i rummet frem for "i kassen", og du kan gå på opdagelse i et overflødighedshorn af fine detaljer, som vil få dig til at genopdage al din yndlingsmusik, præcis som den er indspillet. EPICON gengiver det, den bliver bedt om, og ellers tier den fuldstændig stille. Herved opnår du den eftertragtede "sorte" baggrund for musikken, som er målet for al seriøs high-end.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem
DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive Magnet System i bas/mellemtone-enhederne er den mest revolutionerende nyskabelse i EPICON. Linear Drive omfatter både et nyt design af magnetmotoren og et nyt magnetmateriale, SMC (Soft Magnetic Compounds).

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning) i spolens kerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

Andre finesser i Linear Drive-designet er aluminiumsringene omkring polstykket, som stabiliserer de elektriske egenskaber i svingspolen, uanset hvor lang vandring den foretager. Den ekstremt gennemtænkte geometri og dimensionering af svingspole og polstykke sætter kronen på værket i en helt unik og velfungerende magnetmotor. Når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra EPICON, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Ud over den ekstremt lave forvrængning medvirker Linear Drive også til at give højttalerenhederne en mere jævn og "forstærkervenlig" impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. Du bør selvfølgelig stadig vælge en forstærker i topkvalitet for at få det bedste ud af EPICON, men det behøver ikke nødvendigvis at være et helt kraftværk.

Suveræne DALI-enheder er blevet endnu bedre
Bortset fra Linear Drive-magnetsystemet bygger bas/mellemtone-enhederne på samme teknologi som i EUPHONIA, blot yderligere forfinet. Det støbte aluminiumchassis er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer. Selve monteringen i frontbaflen er optimeret via CNC-fræsede udskæringer, som har gjort det muligt at skabe en endnu friere luftgennemstrømning bag enhederne.

Luftens frie bevægelse og de meget letbevægelige kantophæng er to af grundpillerne i DALIs low-loss-princip, som giver dig en fremragende detaljering og respons ved alle lydstyrker og ved alle typer musik. En EPICON-højttaler skal ikke "sparkes i gang" som mange andre højttalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.

Det eksklusive EPICON hybrid-diskantmodul, som benyttes i EPICON 6, 8 OG VOKAL, har også taget det bedste fra EUPHONIA og løftet det op på næste niveau. Magnetsystemet er gjort større og inkluderer nu ventileret polstykke, stort bagkammer og avanceret dæmpning. Altsammen for at eliminere de sidste rester af kompression og forvrængning. Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner.

Samspillet mellem dome og bånd stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip. EPICON-domen er af ekstremt høj kvalitet og udført i den helt rette geometri, som får enheden til at rulle smukt af opefter, så bånddiskanten umærkeligt kan overtage de allerhøjeste frekvenser og give den sidste afgørende luft i lydbilledet.

Eksklusiv højglansfinish i ægte træ eller sort pianolak
En højttaler i verdensklasse skal naturligvis have en finish på samme niveau. Ud over sort højglans pianolak fås EPICON i eksklusiv højglanslakeret valnød eller en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar). Fineren er omhyggeligt udvalgt, så højttalerne parvist matcher hinanden. Den fabelagtige højglansfinish er skabt igennem hele 10 lag lak, og på denne måde opnås en suverænt dyb og jævn glans. Med en samlet tykkelse på hele 2 mm giver lakken også sit værdifulde bidrag til at afstive kabinettet og gøre finishen robust.

Ekstremt stift og resonansdødt kabinet
EPICON-kabinettet rummer en lang række avancerede løsninger, som både er til gavn for design og lydkvalitet. Frontbaffel, sider og top er formpresset via en speciel varme-lamineringsproces, et design som øger den samlede stivhed og drastisk reducerer kabinetresonanser. Samtidig elimineres stående bølger, da parallelle flader undgås. De buede sider består af hele seks lag sammenlimede MDF-plader, som er forankret til kabinettets 53 mm tykke rygrad.

I gulvmodellerne er EPICON-kabinettet indvendigt opdelt i to separate kamre, så begge basenheder har eget kammer. Herved kan tuningen foretages individuelt for de to enheder, og uden at de påvirker hinanden gensidigt. Det er også grunden til, at du finder to basrefleksporte på bagsiden, én til hvert kammer.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet. Dette tillader både dynamikken og de fornemme low-loss-kvaliteter at udfolde sig maksimalt. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletter den samlede low-loss-tænkning.

I gulvmodellerne er det hard-wirede delefilter placeret i sit eget separate kammer i bunden af kabinettet, så mekanisk påvirkning af komponenterne – og dermed forvrængning – undgås. På bagsiden er anvendt nogle af markedets bedste og kraftigste terminalskruer uanset prisklasse, og de tillader alle tænkelige typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højttalerens levetid.

Made in Denmark
EPICON-serien er udviklet, produceret og håndsamlet i Danmark. Som noget specielt for EPICON er også selve højttalerenhederne produceret in-house, hvilket har været en forudsætning for at kunne opnå de forrygende præstationer. Den store faglige stolthed i dette arbejde og den strenge kvalitetskontrol giver dig en ekstra sikkerhed for, at du får et helt perfekt produkt hjem i din stue.

Tekniske specifikationer

Bas størrelse6.5"
Diskant størrelse29mm, 55mm
Følsomhed89,5 dB
Frekvensområde (-3dB)49-30.000 Hz
Impedans6 ohm

Tilbehør til DALI Epicon Vokal

Anbefalede produkter

DALI EPICON 8 Gulvhøjtaler
DALI EPICON 8
Gulvhøjtaler
117.998,- / par
Denon AVC-X8500H Hjemmebio-receiver
Hjemmebio-receiver
27.999,- / stk
DALI EPICON 6 Gulvhøjtaler
DALI EPICON 6
Gulvhøjtaler
73.998,- / par
DALI EPICON 2 Kompakt højtaler
DALI EPICON 2
Kompakt højtaler
36.996,- / par