Gå til indhold
Bowers & Wilkins
Subwoofer

Bowers & Wilkins PV1D

11.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Avanceret og kompakt subwoofer i rundt, vibrationsfrit design. Prikken over i’et i selv meget ambitiøse stereo- eller hjemmebio-systemer.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

B&W PV1D – avanceret og kompakt subwoofer i unikt rundt design

PV1D er en avanceret og kompakt subwoofer i unikt rundt design. Den efterfølger B&W’s legendariske og multi-prisvindende PV1, som her i D-versionen er blevet opgraderet med et nyt 400-watt klasse D-forstærkermodul og den digitale DSP-platform fra den kostbare prestigemodel DB1.

Resultatet af opgraderingen er uovertruffen lydkvalitet og mulighed for konfigurering via pc. Det kuglerunde design med to 8” enheder ryg mod ryg er så elegant, at det får næsten alle andre subwoofere til at blegne i sammenligning. Konstruktionen er samtidig så vibrationsfri, at du uden problemer kan placere PV1D i et hi-fi-møbel.

Fantastiske præstationer til både filmlyd og musik
PV1D præsterer en utrolig dyb, dynamisk og præcis bas, som kan sætte den afgørende prik over i’et i et højkvalitets stereo- eller surroundsystem. Med sin avancerede digitale teknologi og sine fleksible indstillinger kan PV1D tilpasses næsten enhver højttalerkombination, og selv store gulvhøjttalere kan få en markant forbedring i den dybeste oktav. Afhængig af lydtryk og EQ-indstilling kan PV1D spille helt ned til utrolige 7,5 Hz -3dB), hvilket er langt under høregrænsen.

Avanceret, men stadig nem i brug
PV1D er en avanceret subwoofer med mange justeringsmuligheder. Men det skal du ikke lade dig skræmme af. Hvis du f.eks. skal bruge PV1D sammen med en surround-receiver, skal du bare koble subwooferen til receiverens subwooferudgang og lave alle indstillingerne via receiverens menuer, præcis som ved andre subwoofere.

Skal PV1D kombineres med eksisterende B&W-højttalere, finder du også en smart funktion til dette formål. PV1D er nemlig forprogrammeret til en række kompaktmodeller fra B&W, fra M-1 til 805 Diamond. Du skal bare vælge den rigtige model i subwooferens menusystem, så justerer PV1D sig selv til at matche dine højttalere.

Nem og fleksibel opsætning
Opsætningen af PV1D kan foretages fra frontpanelet eller bekvemt fra sofaen via din bærbare pc. I sidstnævnte tilfælde får du adgang til en række udvidede indstillingsmuligheder. Du kan gemme op til fem personlige indstillinger og skifte imellem dem via frontpanelet eller fra pc’en.*

På hver enkelt brugerindstilling kan du vælge ønsket lydniveau, delefrekvens, EQ og hvilken indgang, der skal aktiveres. På den måde kan du lave forskellige lydindstillinger, som er optimeret til det, du lytter til film, musik, gaming, party osv.) Hvis dine naboer ikke er vilde med kvalitetsbas sent om aftenen, kan du også nemt lave en indstilling til dette.

PV1D fås i mat sort eller mat hvid finish.

OBS: Subwooferkabel købes separat.
Kuglen – det ultimative trykkammer
Det unikke og fantastisk elegante kuglerunde design på PV1D er ikke kun valgt for et syns skyld. En kugle er nemlig suveræn til at modstå trykpåvirkninger, fordi belastningen fordeles jævnt over hele overfladen. Af samme grund er dykkerklokker runde for at kunne holde til det knusende tryk på oceanernes bund. PV i navnet på PV1D står faktisk for ”Pressure Vessel”.

Med sit runde design er PV1D så godt som fri for de lydforringende bevægelser og vibrationer i kabinetvægge og samlinger, som plager konventionelle subwoofere ved høje lydtryk. Som en ekstra gevinst fungerer aluminumskabinettet også som køleprofil for elektronikken.

Balanceret drift – farvel til vibrationer
De to 8” long-throw-enheder i PV1D har ekstremt stive og solide membraner. Disse er opbygget som en sandwich-konstruktion med aluminium på ydersiden og papir/kevlar på bagsiden, adskilt af et lag polystyrenskum. De to enheder sidder ryg mod ryg og udligner hinandens bevægelser i forhold til kabinettet. Derfor behøver du ikke at stabilisere PV1D med spikes som ved andre subwoofere – den står helt stabilt på sin medfølgende gummifod.

Det vibrationsfrie design er faktisk så effektivt, at du uden problemer kan placere PV1D i et hi-fi-møbel, hvis du ønsker det. Og hvis du bor i etagebyggeri, kan du være sikker på, at dine underboer også vil sætte pris på det.

Digital signalbehandling og massiv effekt strækker fysikkens love
PV1D er bestykket med en højeffektiv 400 watt klasse D-forstærker. Fordelene ved dette princip er beskedne pladskrav og ringe varmeudvikling – en forudsætning for det kompakte design. Som noget nyt i forhold til sin legendariske PV1-forgænger benytter PV1D state-of-the-art digital signalbehandling (DSP), som tillader hidtil uhørte lydmæssige præstationer.

DSP’en styrer via den indbyggede forstærker den bas-equalizing (EQ), som tillader PV1D at gå langt dybere, end det ellers ville være muligt i et så kompakt kabinet. EQ’en er tilmed dynamisk, så den løbende kan tilpasse frekvensgangen i forhold til lydstyrken og vælge den optimale indstilling.

Ved moderate lydstyrker er PV1D i stand til at gå helt ned til naturstridige 7,5 Hz (-3dB), hvilket er langt under høregrænsen. I takt med, at volumen bliver kraftigere, hæves den nedre grænsefrekvens, så enhederne stadig kan yde deres bedste uden forvrængning eller overbelastning. Et genialt princip, som svarer til det, du finder i B&W’s egen Zeppelin Air og de aktive MM1-højttalere. To produkter, som ligeledes har sat nye standarder for, hvor meget og hvor god bas du kan få ud af kompakte og elegante produkter.

Du kan vælge mellem 4 EQ-grundindstillinger, som hhv. giver flad frekvensgang (typisk til musik), et løft ved 40 Hz (filmlyd) samt to indstillinger, som dæmper den dybeste bas i vanskelige og resonante lytterum.

Tilslutninger til alle systemer
PV1D har både normal linjeindgang (RCA) og såkaldt højniveau højttalerindgang. Via sidstnævnte kan PV1D kobles til forstærkere/receivere, som ikke har pre-out eller dedikeret subwooferudgang. Du kobler bare subwooferen til forstærkerens højttalerudgange, og et 5 meter kabel til formålet medfølger.

Alle justeringsmuligheder på PV1D er tilgængelige, uanset om du vælger at bruge linje- eller højniveau-indgang. Vær dog opmærksom på, at linjeindgangen er den lydmæssigt bedste løsning, og den bør altid bruges, hvis det er muligt.

Bekvem opsætning via OLED-display eller pc
I kraft af den digitale processor kan opsætningen af PV1D foretages enten via OLED-displayet på forsiden eller via pc. Displayet giver dig en lang række indstillingsmuligheder for følsomhed, fase med mere.

De samme indstillinger kan foretages via din pc og B&W’s SubApp-software, som kan downloades gratis fra B&W’s hjemmeside. Her får du endnu flere muligheder og et omfattende sæt prædefinerede indstillinger, som matcher en lang række af B&W’s højttalere. Men den største gevinst er næsten, at du kan sidde med din bærbare pc i din foretrukne lytteposition og direkte lytte til justeringerne.*

Med SubApp bliver det endnu nemmere at opnå en perfekt integration mellem responsen fra subwooferen og det øvrige højttalersystem. Du kan tilmed navngive dine personlige indstillinger, som du måtte ønske. PV1D har RS-232 indgang, som tillader integration med avancerede kontrolsystemer. Du får også to 12-volt triggere, justérbar auto tænd/sluk og USB 2.0-indgang til fremtidige software-opdateringer.

* SubApp understøttes ikke på Mac..

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

  • unikt rundt design og flot finish meget kompakt og nem at placere særdeles dyb og præcis basgengivelse avanceret digital signalbehandling DSP) bekvem opsætning via OLED-frontpanel eller pc* meget fleksible indstillingsmuligheder indgange til både linje- og højttalersignal

Begrænsninger

  • nogle dyrere alternativer har endnu mere råstyrke ikke rumkorrektion og avanceret parametrisk equalizer ikke fjernbetjening

Videoer om Bowers & Wilkins PV1D

Tilbehør til Bowers & Wilkins PV1D

Tekniske specifikationer

Frekvensområde Hz (-3dB)7,5-450
Forstærker effekt (max)400 watt
Bas størrelse8"
Kabinet typeLukket

Anbefalede produkter