Gå til indhold
14.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Entusiast-høretelefoner med ultra højtopløst lyd fra den dybeste bas til den højeste diskant. Nye materialer og klassisk håndværk i smuk forening.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Sony MDR-Z1R – avanceret teknologi og høj luksus

 • Ekstremt udstrakt frekvensområde
 • 70 mm aluminiumsdriver med magnesiumdome
 • Hovedbøjle i titanium
 • Ørepuder i ægte fåreskind
 • Både til balanceret og single-ended brug
 • Kabler i iltfrit, sølvbelagt kobber
 • Resonansfrie ørekopper

Sony MDR-Z1R er lukkede hovedtelefoner i high end-klassen. Med drivere i magnesium/aluminium, samt resonansfrit opbyggede ørekopper får du her en lyd, der er resonansfri og velopløst langt ud over det hørbare område.

Driverne er på syv centimeter i diameter, men det handler ikke om at spille højt, men præcist og uforvrænget. Membraner, magnetsystem – ja selv beskyttelsesgitteret – er resultatet af omfattende forsøg og optimering.

Det hele er pakket ind i et solidt lag luksus, der sømmer sig for en høretelefon i Rolls Royce-klassen. Titanium og ægte læder sikrer både komfort og lang holdbarhed. Og hvad ligner et støbt mønster på de solide ørekopper, er i virkeligheden et 3D-præcisionsvævet ståltrådsgitter. Fordi det lød bedst sådan.

Kablerne er af audiofil kvalitet, i forsølvet OFC-kobber. Og man kan både bruge en almindelig single-ended høretelefonudgang og en balanceret ditto.

MDR-Z1R koster, indrømmet, rigtig mange penge, men sammenlignet med, hvad et sæt højttalere i samme tårnhøje klasse ville koste, er de nærmest billige.

MDR-Z1R fås i sort finish.

Tårnhøj opløsning gennem udvalgte materialer

Hvis du er på jagt efter den bedste lydkvalitet i et sær høretelefoner, kan Sony MDR-Z1R sagtens være svaret. Du får her det ypperste indenfor japansk head-fi håndværk, baseret på mere end 70 års erfaring.

De 70 mm store drivere er opbygget med en domemembran i magnesium, der er både stiv og let, og som muliggør lydgengivelse helt op til 120 kHz, hvilket er verdensrekord for en 70 mm-driver. Omkring domen er en ringmembran i LCP (Liquid Crystal Polymer), belagt med aluminium, der sikrer en gengivelse uden farvning i det vigtige mellemtoneområde – og helt ned i den dybe bas.

Magnetsystemet er af neodymium med en meget høj feltstyrke for at sikre præcis kontrol og lynhurtige transienter. Membranerne er beskyttet af et gitter med fibonacci-mønster, der ud over at se ualmindelig tjekket ud, også fungerer som en akustisk equalizer.

Ørekopperne er et kapitel for sig selv: En trelagskonstruktion, der fungerer som en akustisk modstand, der lader præcis så meget af trykket slippe igennem, at enhver resonans i hulrummet i ørekoppen undgås. Men samtidig bibeholder en perfekt og dyb basgengivelse. Ørekopperne er opbygget med et gitter, hvorpå er udspændt en papirmembran, fremstillet af canadisk træ og kildevand. Yderst beskytter et flettet net af forkromet rustfrit ståltråd.

Ørepuderne er tykke og bløde, og betrukket med ægte lammeskind. Det giver både en uovertruffen luksusfølelse og bærekomfort – og en perfekt pasform, der er en forudsætning for den uforlignelige basgengivelse.

Hovedbøjlen er lavet af beta-titanium, der er både let, fjedrende og solidt. Bøjlen er betrukket med ægte læder.

Der medfølger to sæt kabler med Sony MDR-Z1R: Et tre meter langt med standard 3,5 mm stereo-minijackstik og et 1,2 meter langt for balanceret drift med 4,4 stik. Begge kabler er fremstillet i iltfrit kobber, der er belagt med rent sølv. Det sikrer minimal modstand og perfekt diskantgengivelse.

Høretelefonerne leveres i en solid opbevaringsæske i kunstlæder, hvor der også er god plads til de medfølgende kabler.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ekstremt udstrakt frekvensområde
 • Avanceret 70 mm driver med magnesiumdome
 • Hovedbøjle i titanium
 • Ørepuder i ægte fåreskind
 • Både til balanceret og single-ended brug
 • Kabler i iltfrit, sølvbelagt kobber

Begrænsninger

 • Kun beregnet til hjemmebrug
 • Ingen fjernstyring af mobilen
 • Har ikke indbygget mikrofon
 • Ikke fuld isolation fra omgivelserne

Videoer om Sony MDR-Z1R

Tilbehør til Sony MDR-Z1R

Tekniske specifikationer

HøretelefontypeOver-ear, Head-Fi
Frekvensområde4-120.000 Hz
Følsomhed100 dB

Anbefalede produkter

Euclid
Head-fi in-ear høretelefoner
10.995,- / Sæt