Gå til indhold
Pro-Ject
Pladespiller

Pro-Ject X2 B

12.495,-stk
Træfarvet
Forventes på lager 14. oktober 2024
  -
EISA-vindende audiofil pladespiller med fuldt balanceret opbygning og topkvalitet i alle detaljer. Leveres køreklar med Ortofon MC-pickup.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Pro-Ject X2 B – EISA-vindende hi-fi pladespiller med eksklusiv balanceret signalvej

 • Fuldt balanceret signalvej ved brug af Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forstærker (ekstratilbehør)
 • Køreklar med fabriksmonteret Ortofon Quintet Red MC-pickup
 • 9” tonearm i kulfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Eksklusiv finish i 8 lag lak eller ægte træfinér

Pro-Ject X2 B er en eksklusiv, EISA-vindende og yderst velspillende pladespiller, som er fyldt til randen med avancerede tekniske løsninger. Som noget ret sjældent for en pladespiller har den fuldt balanceret signalvej – True Balanced – så du kan få det allerbedste ud af en god Moving Coil-pickup (MC) ved tilslutning til en matchende balanceret RIAA-forstærker (ekstratilbehør).

En MC-pickup er af natur balanceret opbygget, og ved at gøre hele signalvejen balanceret, kan al indstrålet støj reduceres til et absolut minimum. Netop det ultrasvage signal fra en MC-pickup er ekstremt følsomt for støj, så det giver særdeles god mening at sætte ekstra ind her. Til gengæld kræver en balanceret konstruktion dobbelt så mange komponenter i signalvejen på RIAA-forstærkeren. Af samme grund ses den normalt kun i hi-fi-udstyr i den tunge ende af prisskalaen. Samt i professionelt udstyr, hvor tingene bare skal virke, og prisen kommer i anden række.

Sammen med den matchende balancerede Phono Box S3 B RIAA-forstærker vandt X2 B den eftertragtede EISA-pris 2022-2023 som ’Best Product’ i kategorien Vinyl System. Det beviser, at det balancerede koncept virker, og at du får ualmindelig meget kvalitet for pengene her. Men selvom du køber X2 B uden planer om at anskaffe en balanceret Phono Box RIAA, så har du ikke spildt mange kroner på en dyr balanceret opbygning af pladespilleren. Netop fordi MC-pickupper af natur er balancerede, så er udskrivningen til at forberede X2 B til en senere balanceret opgradering begrænset til et sæt XLR-bøsninger og lidt ekstra kabel. 

Lækkert og elegant udført

Med sit lækre og stilrene design kan X2 B blive en ren perle i din boligindretning uden at tiltrække sig hele opmærksomheden. Hvis du virkelig går op i din vinyllyd, og det samtidig også gerne må se godt ud, er X2 B et fremragende valg.

Plinten er lakeret med hele otte lag lak for en ekstra dyb og lækker finish. Alternativt kan du vælge den utrolig lækre version i ægte valnød finer. Komforten er også i top, fordi du til forskel fra mange andre high-end pladespillere får elektronisk omskiftning mellem 33/45 omdr/min, så du ikke skal flytte remmen med fingrene.

Køreklar og fleksibel

X2 B leveres køreklar med en eksklusiv fabriksmonteret Ortofon Quintet Red MC-pickup, som passer perfekt til den solide og ultrastive tonearm. Med de utallige muligheder for finjustering kan du optimere X2 B til langt de fleste pickupper på markedet.

Det medfølgende RCA-signalkabel er af meget høj kvalitet, men kan udskiftes til en endnu bedre type, hvis du ønsker det. Hvis du ønsker at udnytte den balancerede signalvej fuldtud – for eksempel sammen med en af Pro-Jects matchende RIAA-forstærkere – kan balanceret phonokabel fås som ekstratilbehør.

X2 B fås i lakeret finish eller ægte valnød finer. Støvlåg, Ortofon Quintet Red MC-pickup, filtmåtte og RCA-signalkabel medfølger.

GRATIS MONTERING: Hvis du køber en ny pickup i HiFi Klubben, monterer vi den gratis på din pladespiller. Vi kan også levere en række andre produkter fra Pro-Ject ud over de viste på hjemmesiden. Kontakt din butik for nærmere information.

Resonanser ingen adgang

Plinten på X2 B er udført i tung og resonansdæmpende MDF, som giver en urokkeligt stabil base for de øvrige komponenter. Den ultra-støjsvage motor er afkoblet fra chassiset med et præcisionstunet TPE-bælte, og hastigheden styres elektronisk via en indbygget DC/AC generator, som giver en suverænt ren og stabil strøm til motoren.

Den solide akryl-pladetallerken vejer hele to kilo, så den effektivt medvirker til at kvæle resonanser og vibrationer, samtidig med at den ser godt ud. De kraftige fødder i aluminium og TPE-gummi isolerer mod vibrationer fra underlaget, og de kan justeres i højden, så du uden besvær får din X2 B perfekt i vater.

Tonearmen er en eksklusiv og resonansdød sandwich-konstruktion af kulfiber og aluminium med pickup-hus og armrør bygget ud i ét. Basen er i aluminium for maksimal stabilitet, og du kan justere både azimut og lodret sporingsvinkel, så nålen får den helt perfekte kontakt til pladerillen. På den tunge platform får denne lækre arm virkelig mulighed for at udfolde hele sit potentiale. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Fuldt balanceret signalvej ved brug af Moving Coil-pickup og matchende RIAA-forstærker (ekstratilbehør)
 • Eksklusiv finish i 8 lag lak eller ægte træfinér
 • Tung og resonansdød pladetallerken i akryl
 • Køreklar med fabriksmonteret Ortofon Quintet Red MC-pickup
 • 9” tonearm i kulfiber/aluminium
 • Elektronisk omskiftning 33/45 omdr/min
 • Justérbare, TPE-dæmpede aluminiumsfødder
 • Støvlåg og højkvalitets RCA-kabel medfølger
 • Håndbygget i Europa

Begrænsninger

 • Ikke udskiftelig nåleindsats på medfølgende pickup
 • Ikke udskifteligt pickup-hus
 • Ikke indbygget RIAA-forstærker

Tilbehør til Pro-Ject X2 B

H190
Integreret forstærker
25.999,- / Stk

Tekniske specifikationer

AutomatikNej
Drev typeRemdrift
Hastighed33, 45, 78
Pickup typeMoving Coil
PickupOrtofon Quintet Red
RIAA-forstærkerNej
Effektiv tonearmslængde9"
Effektiv armmasse13,5 g
Pladetallerken vægt (kg)2 kg
Støvlåg medfølgerJa

Anbefalede produkter