HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

DALI Lux Bananstik

Nu {{product.price}}

{{product.originalPrice}} {{product.price}} /Sæt
  • -{{savingsBadge}}%
{{ribbon.Text}} {{ribbon.Text}}
DALI Lux Bananstik

Billeder

Varenummer: {{product.code}}
{{quantityModel}} Sæt

{{product.inventoryStatus}}

{{sellableOnWebText}}

Beskrivelse

LUX bananstik er et sæt med fire guldbelagte højttalerstik af rigtig høj kvalitet. De to skruer og den smarte fjederspænding giver virkelig god kontakt mellem kabler og terminaler og giver et lækkert touch til dit stereoanlæg.

Investerer man et pænt beløb i gode højttalerkabler, er det vigtigt, at man ikke glemmer et andet vigtigt punkt - nemlig at sørge for at der er perfekt signaloverførsel fra kablet til forstærkeren og højttaleren. Der findes tre mulige tilslutninger af kablet. Man kan afisolere det og sætte det direkte i terminalerne. Man kan bruge spader, som spændes fast i terminalerne. Eller man kan bruge bananstik, som på mange forstærkere/højttalere kan stikkes direkte ind i terminalerne.

Hvad er bedst?
De lærde strides om, hvilken af disse måder som er den bedste og giver det lydmæssigt bedste resultat. Nogle foretrækker blot at bruge afisoleret kabel og på den måde fjerne et led i signalvejen. Teorien er for så vidt god nok, men i praksis er der en række ulemper. For det første er det ikke alle typer terminaler, som giver en ordentlig kontakt på denne måde. Desuden vil dele af kablet være afisoleret og blottet, så metallet i kablet bliver påvirket af luften og oxiderer. Det er ikke noget problem, hvis man jævnlig klipper enderne af kablet og afisolerer et nyt stykke. Men gode kabler kan være dyre, og at afkorte dem regelmæssigt hverken specielt morsomt eller økonomisk!
Et andet problem ved at bruge afisoleret kabel er, at det ikke altid er lige enkelt at få plads til alle kablets ledere inde i terminalerne. Når terminalerne sidder tæt, hvad de stort set altid gør på surround-udstyr, er der stor risiko for, at ledere fra plus og minus kommer i berøring med hinanden, hvad der fører til kortslutning. I bedste fald får det kun forstærkeren til at lukke ned eller slukke sig selv. Ofte vil en kortslutning som denne dog medføre, at noget i forstærkeren bliver ødelagt - højst sandsynlig udgangstransistorerne, hvad der kan blive meget dyrt at få repareret - og ikke er dækket af nogen normal garanti!
Så er det bedre at bruge bananstik eller kraftige spader. Når de er termineret (fastgjort på kablet) på en ordentlig måde, vil de beskytte den afisolerede del af kablet og sørge for, at den ikke oxiderer. Oven i købet vil en banan eller spade give god kontakt på både højttaleren og forstærkeren, og risikoen for kortslutning (i hvert fald med bananstik) bliver minimal. DALI Luksus bananstik har en egenskab, som altid kan sikre god kontakt. Efter at det er stukket ind i terminalen, kan du ekspandere det ved at skrue på stikkets hals. Det sørger for, at kontakten til terminalen er maksimal, samtidig med at stikket sidder urokkeligt fast.
Ikke alle forstærkere eller højttalere tillader brug af bananstik. Spader kan da være et alternativ. De er ikke lige så sikre som bananstik mod kortslutning, men alligevel meget bedre end bare at afisolere kablet.

Enkle at montere
DALI bananstik er meget enkle at montere på kablet. Der kræves blot en lille flad skruetrækker. 2 - 3 centimeter af isoleringen fjernes, og enden af kablet stikkes ind i selve bananstikket. Derefter spændes de to kraftige skruer fast. Hvis du ønsker det, kan kablerne også loddes fast i bananstikkene, og i begge tilfælde kan indersiden af kablet fyldes med varm lim fra en limpistol, så den afisolerede del ikke kommer i kontakt med luften. I de allerfleste tilfælde er det alt, hvad som skal til, og det er ikke nødvendigt med krympeflex eller lignende.

To sæt
Skal man bruge DALI bananstik i begge ender af kablet, kræver det 8 styk i alt - altså 2 sæt. Hvis forstærkeren eller højttalerne ikke tillader brug af bananstik, er det ikke noget problem at anvende bananstik i den ene ende af højttalerkablet og fornuftige spader i den anden.

Tekniske specifikationer

  • Leveres i sæt med 4 stk.

Tilbehør

Vil du opleve produktet?

Hos HiFi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, inden du handler. Du kan endda arrangere tid til personlig demonstration. Dette gør det lettere for dig at vælge det rigtige.

Mere læsning