Gå til indhold

Stream verdens bedste
Film og serier på dit TV

Er du træt af, at TV-stationerne skal fortælle dig, hvornår du skal sidde foran skærmen? Hader du at få dine yndlingsfilm afbrudt af reklamer? Er stuen for lille til både dig og en filmsamling? Så skal du have videostreaming!

Ligesom f.eks. med musiktjenesten Spotify kan du abonnere på en video-streamingtjeneste som Netflix og få adgang til et enormt udvalg af film, serier og andre topklasse-produktioner direkte på dit Smart TV. Det koster et overkommeligt månedligt beløb, og herefter kan du i princippet lade dine DVD’er og Blu-ray-skiver holde CD-samlingen med selskab nede i kælderen.

Kom med på 4K-bølgen

Med lanceringen af UHD-TV (4K) kan du få en billedoplevelse med en helt utrolig skarphed og detaljerigdom. Netflix er indbygget i de nye UHD-TV ligesom i andre Smart TV, og de tilbyder allerede titler i 4K-opløsning, f.eks. den populære serie Breaking Bad. Du behøver altså ikke endnu en ny diskafspiller – med et UHD-TV og en hurtig bredbåndsforbindelse kan du komme med på 4K-bølgen fra start.

Netflix og HBO Nordic er blot et par eksempler på populære streamingtjenester. Der bliver flere og flere at vælge imellem derude, så hvis du sværmer mere for sport, reality-shows eller premierefilm, kan du også sagtens få lysten stillet. Hvis dit TV ikke har indbygget app til en given streamingtjeneste, kan du i mange tilfælde få adgang via en lille separat videostreamer som Chromecast eller Apple TV.

Netflix – den store allrounder

Netflix er en af verdens største udbydere, de har eksisteret siden 2008 og har et kæmpe katalog af både film og serier, heraf et voksende antal egenproduktioner som f.eks. Lilyhammer, House of Cards og Orange Is the New Black.

En hel sektion af Netflix er reserveret udelukkende til børn. Herudover har tjenesten en smart funktion, hvor den bid for bid lærer din smag at kende og kommer med forslag til interessante film og serier. Netflix understøttes også på stort set alle Smart TV, konsoller, computere og smartphones/tablets.

Netflix kort fortalt 

+        Enormt udvalg af film og serier
+        Stor børnesektion
+        Voksende antal titler i 4K-opløsning
+        Fremragende brugerflade
+        Fungerer på et utal af platforme

–        Har ikke de nyeste filmtitler 

HBO Nordic – seriernes konge

HBO Nordic er TV-seriernes konge. HBO tilbyder både film og TV-serier, men i kraft af deres mange egenproduktioner er de klart den streamingtjeneste, som har det største udvalg af nye TV-serier. Kæmpesuccesser som Sopranos, Game of Thrones og True Detective er produceret af HBO.

HBO’s serier har ry for at være velproducerede, og de har vundet adskillige priser. Derudover er HBO rigtig gode til at lægge deres serier på nettet, kort tid efter de har været vist på amerikansk TV. Så du kan være helt up-to-date med de nyeste afsnit af dine yndlingsserier.

HBO Nordic kort fortalt 

+        Uovertruffent udvalg i højkvalitets TV-serier
+        Meget hurtigt ude med de nyeste afsnit af aktuelle serier
+        Mange titler finder du kun her

–        Begrænset udvalg på filmsiden
–        Brugerflade ikke på højde med f.eks. Netflix
–        Ikke 4K-streaming (endnu)
–        Begrænset antal understøttede platforme  

YouTube – den skønne rodebunke

Hvis du får lyst til lidt afveksling fra film og serier, kan du dykke ned i et gratis og uudtømmeligt univers af streaming-videoer på YouTube. Her finder du alt mellem himmel og jord i stærkt variende kvalitet, lige fra rystede amatørklip til storslåede professionelle HD-produktioner.

Der er utallige timers god underholdning for hele familien her, det er supernemt, og når du først kommer i gang med at udforske YouTube, er det næsten umuligt at stoppe igen.