Gå til indhold
Denon
Integreret forstærker

Denon PMA-2500NE

20.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Superlyd og utrolig lækker aluminiumsfinish. En tung, overdådig og audiofil analog forstærker til både analoge og digitale musikkilder.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Denon PMA-2500NE – tung og kompromisløs analog stereoforstærker med digitale trumfer gemt i ærmet

 • Ekstremt tungt og stabilt opbygget analog forstærker
 • Både analoge og digitale indgange (optisk/digital/USB)
 • Fremragende lydkvalitet med 32-bit opsampling af digitale lydkilder
 • Audiofil MM/MC RIAA-pladespillerindgang
 • Meget flot aluminiumsfinish, inklusive fjernbetjeningen
PMA-2500NE er en ekstremt tung og audiofil analog stereoforstærker, som uden problemer kan drive selv notorisk vanskelige højttalere i suveræn kvalitet ved ethvert lydtryk. De 2 x 80 watt ser ikke så spektakulære ud på papiret, men når der som her sættes rå mængder af strøm bagved, kan næsten enhver opgave klares i overlegen stil.

Her er en forstærker, som giver dig den musikalske, naturlige og kropslige lyd, som er et must for mange analog-entusiaster. Men du får samtidig en stribe digitale lydindgange samt en finhed og detaljering, som kan hamle op med mange high-end digitale og Klasse D-alternativer. Det bedste fra begge verdener.

Hvis du sætter pris på vinyl, kan du også glæde dig over en højkvalitets pladespillerindgang til både MM- og MC-pickupper. Som kronen på værket er fronten flot udført i aluminium, så det visuelle indtryk kan leve op til de lydmæssige præstationer.

Suveræn lyd fra alle dine digitale lydkilder
PMA-2500NE har digital audio-ind både via coaxial, optisk og USB. Dermed kan du udnytte den som en fabelagtig D/A-konverter (DAC) med 32-bit audio-opsampling til alle dine digitale lydkilder, f.eks. CD-afspiller og en trådløs streamingløsning. Her er Denons eget HEOS-system et oplagt valg, som integrerer 100% med forstærkeren og giver dig en perfekt løsning, både betjenings- og lydmæssigt.

Via den asynkrone USB-indgang kan du også bruge PMA-2500NE til krystalklar digital afspilning af din musiksamling fra PC/Mac, inklusive højopløste musikfiler helt op til 32-bit/384kHz. Du får kort sagt en lydkvalitet fra alle dine digitale musikkilder, som du aldrig ville have troet mulig, og du slipper for en ekstern DAC med tilhørende kabler.

PMA-2500NE fås i Premium Silver aluminiumsfinish. Systemfjernbetjening medfølger.

Suveræn lyd under alle forhold
En avanceret og eksklusiv udgave af Denons hæderkronede UHC-MOS single push-pull kredsløb har givet PMA-2500NE dramatiske strømressourcer. Den er faktisk i stand til at sparke spidsbelastninger på hele 210 ampere af sig, uden at den spektakulære finhed i lyden lider under det. Du vil hurtigt opdage, at 80 watt på denne måde kan lyde som noget, andre skal bruge tre cifre på at måle. På dette punkt trækker PMA-2500NE linjen direkte tilbage til Denons legendariske PMA-SA1 forstærker, som var berømt for at kunne trække hvad som helst, selvom den kun var opgivet til 2 x 50 watt!

Med denne råstyrke i baghånden kan du trygt kombinere PMA-2500NE med langt de fleste af markedets seriøse hi-fi-højttalere og opnå spektakulære lydmæssige resultater. Selv notorisk "vanskelige" og strømkrævende modeller kan drives i meget høj kvalitet, og dermed har du næsten frie hænder til at finde præcis dén højttalerløsning, der passer til din smag.

Urokkelig stabil opbygning
I forhold til de mindre Denon-forstærkere er PMA-2500NE uhyre tungt opbygget med en vægt på hele 25 kilo. Dette er gjort for at stabilisere den elektriske konstruktion og dermed give dig endnu bedre lyd. Udvendigt giver det sig tydeligt til kende gennem de kraftige alu-paneler på kabinettets sider samt det noget større kabinet, som giver plads til to transformatorer, der hver især kunne have klaret opgaven i en mindre ambitiøs forstærker end denne.

Top- og bundplade er meget kraftige sandwich-konstruktioner af 1,6 mm tykke stålplader, og transformatorerne er "flydende" ophængt ved hjælp af en række vibrationsdæmpende materialer, så mekaniske forstyrrelser elimineres. Selv køleribberne er udført med varierende godstykkelse for at kvæle de sidste tilløb til resonanser.

Helt adskilte sektioner for maksimal lydkvalitet
PMA-2500NE er opbygget i 6 individuelt afskærmede blokke med adskilte effekttrin for de to kanaler. Dette er gjort for at forhindre al indbyrdes påvirkning mellem strømforsyning, for- og effektforstærkerdel. Denons såkaldte LC-system (Leakage Cancelling) inkluderer brugen af dobbelt transformator og parallelle strømforsyninger, så den indbyrdes udstråling udfaser sig selv. Al indvendig kabelføring er udført i eksklusivt OFC-kobber.

Den ekstra store volumenkontrol er et kapitel for sig. Med sin høje præcision og ultrasolide konstruktion eliminerer den udefra kommende vibrationer og elektrisk støj. Herved bidrager den i høj grad til det urokkelig stabile stereobillede, hvor kanalseparation og detaljering bevares intakt selv ved meget lave lytteniveauer. Ved afspilning af analoge musikkilder kan du slukke for alle digitale kredsløb for at eliminere enhver risiko for indstråling af højfrekvent støj herfra (Analog mode).

Hi-Res Audio – den ultimative musiknydelse
PMA-2500NE understøtter højopløste musikfiler (Hi-Res Audio) helt op til 24-bit/192kHz via de optiske og coaxiale indgange, endda helt op til 32-bit/384kHz via USB-indgangen på bagsiden. En række hjemmesider – f.eks. norske 2L Records og amerikanske HDtracks – tilbyder i dag et voksende udvalg af både nye og ældre indspilninger inden for alle genrer og i bedre-end-CD-kvalitet.

HD-musik kan komme i form af rene Blu-ray-musikskiver, men også som downloads i en opløsning op til 24-bit/192kHz, i nogle tilfælde endda endnu højere. Disse filer kan du streame via USB fra din PC/Mac, og uanset om du har downloadet i PCM- eller DSD/SACD-format, har du en forrygende oplevelse til gode, hvis du troede, at CD'en var det sidste ord i lydkvalitet. Her får du rum, dynamik, detaljering og musikalsk ægthed på et helt nyt niveau!

Den asynkrone teknologi i PMA-2500NE sørger samtidig for at optimere den såkaldte "clock" i USB-overførslen fra PC'en, så du undgår lydforringende jitter-støj (digitalforvrængning i tidsdomænet). Denne audiofile detalje får du fuld glæde af, uanset om du lytter til musik i normal eller høj opløsning.

Advanced AL32 Processing Plus og 32-bit opsampling for enestående lydkvalitet
PMA-2500NE er bestykket med Denons eksklusive 32-bit Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling, og den opsampler alle musiksignaler til en opløsning på hele 32-bit, inden de sendes videre i processen. Denne drastisk forøgede opløsning giver langt højere detaljering og præcision både i og uden for det hørbare område. De altafgørende D/A-konvertere arbejder også i 32-bit.

EXT.PRE – luksus-stereo til dit surroundanlæg
Hvis du gerne vil have både stereo og surround i maksimal kvalitet, kan du bruge den geniale EXT.PRE-funktion (også kaldet Power Amp Direct). Hvis din surround-receiver har en Pre-Out udgang, kan du trække et kabel herfra over til PMA-2500NE . Så kan du bruge denne som effektforstærker til fronthøjttalerne, når du hører surround.

Skifter du tilbage til f.eks. CD eller musikstreamer, er du i sikker havn med luksus-stereo. På denne måde kan du have et surroundanlæg tilkoblet, hvis du gerne vil have multikanals lyd til din filmsamling, men prioriterer musik i to kanaler højest. En enkel og elegant løsning – og du klarer omskiftningen via et enkelt tryk på en knap!

De kraftige højttalerterminaler er dobbelte, så du uden problemer kan bi-wire dine højttalere, selv med meget kraftige kabler. Alternativt kan du tilslutte et ekstra sæt højttalere.

Du får også noget så sjældent som en helt diskret opbygget MM/MC-pladespillerindgang i meget høj kvalitet. Brugen af støjsvage FET's i første trin og den separate strømforsyning giver dig en lydkvalitet, der yder en virkelig god pladespiller fuld retfærdighed.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ekstremt tungt og stabilt opbygget analog forstærker
 • Både analoge og digitale indgange (optisk/digital/USB)
 • Advanced AL32 Processing Plus signalbehandling med 32-bit opsampling
 • Asynkron USB-indgang med Hi-Res Audio understøttelse, inkl. DSD/SACD
 • Analog mode (frakobler alle digitale kredsløb)
 • Kan drive meget strømkrævende højttalere
 • Integrerer perfekt med Denons eget trådløse HEOS-streamingsystem
 • Audiofil MM/MC RIAA-pladespillerindgang
 • Meget flot aluminiumsfinish, inklusive fjernbetjeningen
 • Dobbelte højttalerterminaler til bi-wiring eller to sæt højttalere
 • Kan bruges som luksus-stereoforstærker i et hjemmebio-system

Begrænsninger

 • Ikke indbygget netværksfunktion, AirPlay eller Bluetooth
 • Ingen integrerede streamingtjenester
 • Ikke direkte digital afspilning fra USB-lagermedier eller iPod/iPhone
 • Ikke mulighed for modul-udbygning
 • Ikke indbygget rumkorrektion
 • Kræver sin plads i reolen

Tilbehør til Denon PMA-2500NE

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt 4 ohm160 watt
Udgangseffekt 8 ohm80 watt
Forvrængning (THD)0,07%

Anbefalede produkter