Gå til indhold
Denon
Hjemmebio-receiver

Denon AVC-X8500HA

32.999,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

150 hi-fi-watt, 13.2 kanaler, 8K, HDMI 2.1, HEOS multirum og et bundløst hav af avancerede finesser til high-end gaming og hjemmebio.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Denon AVC-X8500HA – 13.2 kanalers topreceiver med 150 hi-fi watt i L/R-monoblokke, 8K / HDMI 2.1, HEOS multirum, Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D, 32-bit signalbehandling og ekstremt tung konstruktion

 • Ekstra strømstærk audiofil 13-kanals L/R-separeret monoblok forstærkerdel
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD og AL32 Multichannel Processing / 32-bit audio-opsampling
 • HDMI 2.1 med 8K, eARC, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG m.m.
 • Dolby Atmos, DTS:X Pro, Auro-3D og IMAX Enhanced
 • Ekstremt tung og stabil opbygning med trelags chassis og front i aluminium

AVC-X8500H i A-versionen er den opgraderede version af Denons flagskib, som var verdens første ægte 13.2-kanals surround-receiver. En bomstærk, audiofil og 23 kilo tung ekstremt solid sag med hele 150 hi-fi-watt* og kompromisløs forstærkerdel. Denne er opbygget i L/R-separerede monoblokke placeret omkring en central trafo med enorme strømressourcer og en egenvægt på over 8 kilo. Udgangstransistorerne er også en ekstra strømstærk type, som er specialfremstillet til Denon.

AVC-X8500HA er meget mere end bare en kraftigere storebror til Denons andre AV-receivere. Den rummer et overflødighedshorn af audiofile løsninger, der vil give dig en ultimativ oplevelse både med musik og med dagens mest avancerede multikanals filmlyd. Ambitionsniveauet er så højt, at Denon har valgt at producere AVR-X8500HA på deres egen eksklusive Shirakawa-fabrik i Japan for at få total kontrol over alle detaljer.

Med 13.2 kanaler kan du udbygge til en svimlende hjemmebiograf, uanset om du satser på Dolby Atmos, DTS:X / DTS:X Pro (IMAX) eller Auro-3D. Alle systemerne kan give dig en hidtil uhørt realisme i din filmlyd. Ikke mindst, fordi denne model er udstyret med Denons eksklusive Audyssey MultEQ XT32 rumkorrektion.

AL32 Processing opsampler alle audiosignaler til 32-bit, så du får en langt finere signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd. Alle disse lækre detaljer bidrager til at løfte din film- og musikoplevelse op i den eksklusive liga. Designet er også gjort ekstra lækkert med front og frontklap i ekstra tykt aluminium.

HDMI 2.1 med 8K og alt til film, TV og gaming i højeste billedkvalitet

I bedste Denon-tradition er AVC-X8500HA pakket til randen med de allernyeste og lækreste HDMI-features. Du får HDMI 2.1 med fuld 8K-understøttelse, så du er helt klar til fremtidens fabelagtige billedkvalitet, uanset om signalet kommer fra en video-streamingtjeneste eller en spilkonsol som PS5 eller Xbox Series X.**

Denon har gjort alt for at give dig en helt fantastisk gaming oplevelse i hjemmebiografen. Du får 4K/120Hz understøttelse og ALLM (Auto Low Latency Mode), QFT (Quick Frame Transport) og VRR (Variable Refresh Rate). Altsammen teknologier skabt til knivskarpe, flydende billeder og perfekt synkronisering mellem lyd og billede ved gaming.

Med QMS (Quick Media Switching) slipper du for irriterende ventetid og sort skærm, når billedkilden skifter billedfrekvens eller opløsning. Hele 3 HDMI-udgange giver dig alle muligheder for at lave et perfekt setup, uanset om du bruger projektor, TV eller begge dele.

Optimal TV-lyd med eARC

Via eARC kan du føre lydsignalet – inklusive Dolby Atmos – retur fra dit TV via HDMI-kablet, så du også kan få den allerbedste lydoplevelse fra Netflix og alle de andre højopløste videotjenester på nettet. Med streaming og dagens kæmpestore TV på 75” eller endnu større behøver du ikke længere projektor og Blu-ray afspiller for at få en fed hjemmebiograf. AVC-X8500HA er klar til det hele, uanset hvilken løsning du vælger. 

*OBS: De opgivne 150 watt er målt som reelle hi-fi-watt (8 ohm, 20-20.000 Hz, lav forvrængning, to kanaler i drift). Målt på samme måde som nogle konkurrenter gør det (1 kHz hyletone i én kanal), yder AVC-X8500HA hele 210 watt. Vær opmærksom på dette, når du sammenligner!

**HDMI 2.1 understøttes på 1 x HDMI-ind og 2 x HDMI-ud.

OBS: Ejere af den oprindelige AVC-X8500H kan mod betaling få receiveren opgraderet til HDMI 2.1 via installation af nyt HDMI-board. Opgraderingen foretages på HiFi Klubbens centralværksted. Kontakt HiFi Klubben for yderligere info.

Denon AVC-X8500HA fås i sort eller sølv finish (Premium Silver). 

Indbygget HEOS og utallige avancerede muligheder

Som noget virkelig lækkert har AVC-X8500HA indbygget HEOS multirums-funktion, så du helt uden ekstra apparater har direkte adgang til alverdens musik via et hastigt voksende antal af streamingtjenester og titusindvis af radiostationer på nettet, inklusive de landsdækkende radiostationer, som du kender i forvejen. Af denne grund har Denon også udeladt den traditionelle FM/DAB-radio.

Det hele ligger lige under dine fingerspidser på den dedikerede HEOS-app, og du får både perfekt integration og optimal lydkvalitet på denne måde. Hvis du vil have trådløs musik i flere rum, kan du nemt udbygge systemet med så mange trådløse HEOS-højtalere, som du har lyst til.

Klar til stemmestyring (Voice Control)

AVC-X8500HA er klar til stemmestyring med både Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri. Med stemmestyring kan du kontrollere en række grundlæggende funktioner som f.eks. lydstyrke op/ned og play/pause/skip, og i fremtiden vil du kunne vælge mange andre kommandoer, så du får en endnu bedre og mere spændende oplevelse. Understøttelse af stemmestyring på dit lokale sprog afhænger af, hvad den enkelte tjeneste tilbyder.

Vær opmærksom på, at stemmestyring kræver, at du har en separat stemmestyrings-enhed koblet på dit netværk sammen med AVC-X8500HA, for eksempel din smartphone eller en separat stemmestyrings-højtaler, som kan fås for små penge.

150 hi-fi-watt, L/R monoblokke og ekstremt tung og solid konstruktion

Denons surround-receivere er berømte for deres høje lydkvalitet og driftssikkerhed, og det er der en god grund til. Den grundlæggende konstruktion af effektdelen bygger nemlig på hæderkronede analoge principper, og både strømforsyninger, komponenter og printlayout er gennemprøvet, forfinet og udbygget gennem mange modelgenerationer.

AVC-X8500HA er en ægte 13-kanals forstærker, der er opbygget med 13 identiske 150 watt mono-effektblokke med specialfremstillede, ekstra strømstærke udgangstransistorer (DHCT). Højre- og venstrekanalerne er adskilt i to separate sektioner med hver deres ekstra kraftige aluminiums-køleprofil og en massiv transformer på hele 8 kilo placeret i midten. De forskellige analoge og digitale sektioner i forstærkeren er også helt adskilt fra hinanden, og en stribe separate strømforsyninger er med til at sikre en helt ren forsyningsstrøm til alle kredsløb.

Med denne overdådige bestykning kan du drive et fuldt surround-højtalersystem i 4 ohm uden fare for overbelastning. For at supplere køleprofilerne ved høj belastning har Denon valgt at indbygge blæserkøling i AVC-8500H. Kølingen er naturligvis intelligent styret, så din film- eller musiknydelse ikke forstyrres unødigt af blæserstøj.

Den mekaniske konstruktion er gjort ekstremt solid og vibrationsfri for at give alle komponenter optimale arbejdsbetingelser. Således er chassiset opbygget i hele tre lag for optimal stivhed, og en 2 mm tyk kobberplade hjælper udgangstransistorerne med at komme af med varmen under høj belastning.

Avancerede audiofile løsninger i enkelt layout

Hele signalvejen i AVC-X8500HA er gjort så kort som muligt for at opnå maksimal lydkvalitet. Dette inkluderer brugen af to avancerede Griffin Dual-Core DSP’er, stærke mikroprocessorer, nydesignede multilags-print og avancerede SMD-moduler (Surface Mount Devices).

Den kritiske D/A-konvertering varetages af en 32-bit HD-version af Denons unikke D.D.S.C.-kredsløb og 8 højkvalitets 32-bit/192 kHz stereo D/A-konvertere. I alle kanaler får du også Denons eksklusive AL32 Processing, som opsampler alle digitale lydsignaler – f.eks. 16-bit signalet fra musik-CD’er – til 32-bit. Denne meget høje opløsning giver en langt mere præcis signalbehandling og dermed hørbart bedre lyd, uanset om der står musik eller filmlyd på programmet.

Dolby Atmos, Auro-3D og DTS:X – tre veje til den ultimative biograflyd

Med Dolby Atmos kan du få det samme lydsystem i din hjemmebiograf, som bliver brugt i verdens bedste biografteatre. Mange konsolspil og en lang række nyere filmproduktioner – f.eks. på Blu-ray eller på Netflix – rummer faktisk allerede Dolby Atmos-information i lydsporet. HDMI-kredsen er også klar til Atmos fra TV-udsendelser via eARC-funktionen.

De indbyggede 13.2 kanaler gør det muligt at lave en fuld surround-biograf inkl. to subwoofere og ekstra Atmos-højtalere (7.2.6 eller 9.2.4) uden at skulle tilkoble ekstra effektforstærkere. Tænker du kompromisløst i din hjemmebiograf, vil Dolby Atmos løfte dig op på næste niveau!

Auro-3D er skabt som en direkte konkurrent til Dolby Atmos, og det drejer sig også her om at skabe en ny højdedimension i lyden. I Auro-3D skabes det ekstra ”lag” ved at dublere front- og sidekanaler med ekstra højtalere i loftet. Ved at justere balancen mellem top og bund skaber man et lydbillede med ekstra dybdefornemmelse. I en fuld 13.2-kanals Auro-3D-opsætning tilføjer man yderligere en såkaldt VOG-kanal i loftet i centrum af lydbilledet (”Voice of God”).

Som det tredje af disse 3D hyper-surround-formater finder du DTS:X, som også understøttes af AVC-X8500HA fra fødslen. Hvis du vil gå helt amok, har du mulighed for at opbygge et DTS:X Pro system, som kan styre lyden i helt op til 32 kanaler. DTS:X Pro bliver blandt andet brugt i IMAX Enhanced systemer – som AVC-X8500HA naturligvis også understøtter.

Suveræn brugervenlighed og app-fjernbetjening

Allerede under installationen kan du nyde den elegante og gennemtænkte grafiske brugerflade. Når du første gang tilslutter AVC-X8500HA til dit TV, starter Denons ”Setup Wizard”, som trin for trin guider dig igennem samtlige nødvendige indstillinger til højtalere, rumkorrektion, netværk og tilslutninger. Højtalerterminalerne sidder vandret, så du kan se det hele ovenfra, og de nye farvekoder gør også det hele meget enklere. Tilsvarende kan du farvekode kablerne med de medfølgende labels.

Prikken over i’et er Denons fjernbetjenings-app (2016 AVR Remote). Her har du fuld kontrol over alle begivenhederne på anlægget, inklusive Spotify. Du kan bl.a. styre opsætning og afspilning, og du kan navigere i din musiksamling fra PC/netværksharddisk inkl. cover-art. Via appen kan du også styre f.eks. din Blu-ray-afspiller, og da det foregår via HDMI-CEC funktionen, vil funktionen virke i langt de fleste tilfælde uanset mærket på din afspiller.

Bluetooth, wi-fi, Spotify Connect og AirPlay 2 – trådløs musikstreaming på alle tænkelige måder

Ud over HEOS (som kan klare langt de fleste streamingbehov inkl. internetradio) har AVC-X8500HA også indbygget trådløst netværk (wi-fi). Du får Apple AirPlay 2, som via din iPhone/iPad giver avanceret multirums-funktionalitet med alle trådløse AirPlay 2-højtalere. Teknologien er en del af Apple iOS-styresystemet, så praktisk talt enhver app, der kan afspille lyd – inklusive YouTube og Netflix – kan streame den direkte til højtalere og anlæg med AirPlay 2.

Spotify Connect er genialt til dig, der i forvejen er vild med din Spotify app. Her fungerer din smartphone som fjernkontrol til Spotify, ikke som musikafspiller. Det giver dig meget bedre batteritid og stabilitet i forhold til f.eks. at streame via AirPlay, og du kan køre musikken fra den samme Spotify app, som du kender i forvejen.

Indbygget Bluetooth giver både dig, din familie og dine venner nem adgang til at spille musik på anlægget direkte fra mobil, smartphone eller tablet. Receiveren tænder selv og slår selv over på den rigtige indgang, når du vælger den via Bluetooth, den kan huske op til 8 apparater, og du kan endda spille i et andet rum (Zone 2) direkte fra din smartphone.

Tre HDMI-udgange, avanceret videobehandling, 8K-video og kun ét HDMI-kabel til dit TV

AVC-X8500HA har hele tre HDMI-udgange inkl. HDMI Zone 2, og via HDMI-indgangen på fronten kan du på et øjeblik tilslutte kamera, spilkonsol m.m. uden at skulle ned og rode bag apparaterne i reolen. Herudover får du hele 7 HDMI-indgange med HDCP2.3, konvertering fra analog video til HDMI og opskalering helt op til 8K/60Hz opløsning via HDMI.

Alt dette betyder i praksis, at du kan tilslutte alle dine analoge og digitale billedkilder til receiveren (inkl. 8K) og sende billedet videre til dit TV eller projektor i bedst mulige kvalitet via ét enkelt kabel. Med Audio Return Channel kan du tilmed sende lyden fra dit TV retur til receiveren via det samme HDMI-kabel, endda inklusive Dolby Atmos-information via eARC-funktionen.*

Audyssey MultEQ-XT32 – superpræcis rumkorrektion med to subwoofere

AVC-X8500HA er udstyret med high-end Audyssey MultEQ-32XT, som giver superpræcis og højopløst digital rumkorrektion i helt op til otte målepositioner i rummet. Systemet kan samtidig kalibrere og rumkorrigere to separate subwoofere, så du har mulighed for at opnå en enestående dyb og præcis basgengivelse i din hjemmebiograf. De to subwoofere behøver ikke engang at være ens eller symmetrisk placeret.

Audyssey LFC, Dynamic Volume og Dynamic EQ for nem daglig brug

Audyssey LFC er en ”nabovenlig” funktion, som på raffineret vis tilpasser bassen, så den forplanter sig mindst muligt til væggene og dermed dine naboer. Vel at mærke uden at påvirke lytteoplevelsen i rummet mere end højst nødvendigt.

Audyssey Dynamic Volume er en smart funktion, som overvåger lydstyrken på programmaterialet og sørger for, at det valgte lytteniveau konstant opretholdes – også selvom du skifter signalkilde eller kanal på dit TV. Du behøver ikke længere konstant at skrue op og ned i takt med reklameblokkene. Audyssey Dynamic EQ er en avanceret digital ”loudness”, som tilpasser lyden til lavt volumen.

OBS: Ovennævnte funktioner er tænkt som en hjælp til specielle situationer, for eksempel sent om aftenen, når ungerne er lagt i seng. Hvis du vil have den optimale hi-fi-oplevelse, kan – og bør – du frakoble dem. Dette er heldigvis ganske nemt, og du kan gemme op til fire personlige grundindstillinger, så du med et snuptag kan skifte mellem f.eks. den optimale indstilling til film, musik og aftenlytning.

* Kræver at TV’et også understøtter Audio Return Channel.

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • 13.2-kanals forstærker med 15.2 pre-out
 • Audiofil og ekstra strømstærk forstærkerdel opbygget i L/R-separerede monoblokke
 • Specialfremstillede DHCT-udgangstransistorer (Denon High Current Transistors)
 • Audiofil signalbehandling med 32-bit DDSC-HD, AL32 Processing Multichannel og 32-bit audio-opsampling
 • Audyssey XT32 digital rumkorrektion
 • Dolby Atmos inkl. Height Virtualization, Auro-3D, DTS:X / DTS:X Pro / Virtual:X samt IMAX Enhanced
 • HDMI 2.1 med HDCP2.3, 8K/60, 4K/120, Dolby Vision, HDR 10+, Dynamic HDR, HLG, eARC, CEC, ALLM, QMS, QFT, VRR
 • Avanceret video-opskalering (op til 8K/60 via HDMI)
 • Indbygget HEOS multirum med internetradio
 • Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL, Roon support
 • Stemmestyring via Google Assistant, Amazon Alexa og Apple Siri
 • Finish i ægte aluminium
 • 3 x HDMI-ud med zone/dual-funktion
 • Pladespillerindgang (MM)
 • Avanceret grafisk brugerflade med opsætningsguide
 • ISFccc billedkalibrering til ISF-certificerede installatører
 • Kan app-fjernbetjenes via Denon 2016 AVR Remote app og HEOS app (iOS/Android)
 • Programmérbar fjernbetjening med LCD-display
 • Smart ECO mode for op til 50% energibesparelse

Begrænsninger

 • Kræver sin plads (dybde 48 cm)
 • Ikke tovejs Bluetooth-funktion
 • Ikke forvalg til to brugerdefinerede højtaleropsætninger (Dual Speaker)
 • Kun én USB-indgang (USB-A, front)
 • Nogle løsninger med separat processor/effektrin kan tilbyde endnu større fleksibilitet og råstyrke

Tilbehør til Denon AVC-X8500HA

Tekniske specifikationer

Udgangseffekt (8 ohm, 2 kanaler)150 watt
Udgangseffekt (6 ohm, 1 kanal)210 watt
Udgangseffekt (6 ohm, 2 kanaler)190 watt
Forstærker kanaler15
ForstærkerteknologiAnalog

Anbefalede produkter