Gå til indhold
DALI EPICON 2 Kompakt højtaler

DALIEPICON 2Kompakt højtaler (par)

Denne lille juvel får på næsten magisk vis musikken til at opstå helt frit i rummet. Eksklusiv højglans finish fuldfører indtrykket af verdensklasse.
Valnød
par33.998,-
Ikke på lager
 Opleves i
PriceRunner

Læs mere:

Beskrivelse

DALI EPICON 2 – kompakt high-end stativhøjttaler i absolut verdensklasse
EPICON 2 er stativmodellen i DALIs eksklusive EPICON-serie. Den er en særdeles elegant og kompakt high-end-højttaler, som på næsten magisk vis kan få musikken til at opstå helt frit i rummet. Her bliver fordelene ved tovejs-princippet udnyttet til sidste dråbe, og hvis du kan leve uden gulvmodellernes råstyrke, kan du opnå helt sublime musikoplevelser.

EPICON 2 er bestykket med en 6,5” bas/mellemtone-enhed næsten magen til den, der sidder i EPICON 6, inkl. den unikke Linear Drive-magnetteknologi. Herudover bærer den eksklusive softdome-diskant sin del af æren for den enestående luftige og musikalske gengivelse. Utrolig flot kabinetfinish i sort pianolak eller højglanslakeret ægte træ.

Magiske præstationer i kompakt kabinet
Den mest iøjnefaldende forskel på EPICON 2 og de øvrige modeller i serien er, at DALIs efterhånden ikoniske hybrid-diskantmodul her er udeladt til fordel for én enkelt 29 mm softdome. Dette har været nødvendigt for at kunne opnå de meget kompakte mål. Af samme grund er EPICON 2 også kun udstyret med én 6,5” bas/mellemtone-enhed.

Til gengæld er sammenspillet mellem de to enheder optimeret i en grad, der vil indfri dine vildeste drømme fra en tovejs-højttaler. Du vil opleve en enestående klarhed i mellemtonen, hvor instrumenter og stemmer slipper helt fri af højttaleren, helt uden antydningen af aggressivitet. Stereoperspektivet er utrolig bredt, dybt utrolig præcist, så du kan leve dig fuldstændig ind i musikkens rum og nyde alle detaljerne i indspilningen uanset genre.

Bassen og dynamikken næsten naturstridigt overbevisende for en så kompakt højttaler, og selvom du må undvære bånddiskanten til de allerhøjeste frekvenser, er softdomens præstationer fintunet i en grad, så du aldrig vil savne hverken luft eller mikrodetaljer i musikken – det her er ægte high-end-oplevelse på alle fronter!

Som en ekstra bonus er EPICON 2 tillige meget nem at omgås. Dels i kraft af sine kompakte mål, men også fordi den fornemme akustiske kobling til rummet gør opstillingen væsentlig mindre kritisk end med mange alternativer i high-end-klassen. Det betaler sig naturligvis stadig at finjustere placeringen helt præcist, men du vil få lyd i absolut topklasse allerede efter få minutters puslen med opstillingen.

Genopdag din yndlingsmusik på EPICON
Riv en time ud af kalenderen, tag din yndlingsmusik under armen og oplev EPICON i en af Hi-Fi Klubbens udvalgte butikker. Når først du har hørt EPICON udfolde alle sine kvaliteter, vil du ikke være et sekund i tvivl om, at DALI har skabt en ny reference i high-end-klassen. At EPICON samtidig stiller væsentlig mindre krav til både plads, forstærkereffekt og økonomi end mange alternativer, er bare et yderligere plus.

EPICON 2 fås med finish i sort højglans pianolak samt højglans valnød og en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar). Specialdesignet gulvstander fås som ekstraudstyr.

EPICON – vejen til musikkens hjerte 

Med EPICON-serien har DALI skabt en ny referencehøjttaler, som er frugten af 30 års intenst udviklingsarbejde. EPICON erstatter EUPHONIA, som har været DALIs hæderkronede prestige-serie i en årrække. EUPHONIA-projektet har i samme periode leveret det tekniske fundament for DALIs anmelderroste og mere økonomiske højttalerserier HELICON, MENTOR, IKON m.fl.

Siden lanceringen af EUPHONIA er der sket en stor teknologisk udvikling, som har gjort det muligt at løfte præstationerne op på et helt nyt niveau med EPICON. De grundlæggende principper er langt hen ad vejen de samme, men under overfladen er der sket en mindre revolution. EPICON rummer nemlig en regulær verdenspremiere i form af DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive-magnetsystem. Linear Drive giver en enestående lav forvrængning fra dynamiske højttalerenheder, og du kommer tættere på den helt naturtro musikgengivelse end nogensinde før.

Perfekt musikformidling uden praleri
EPICON er en kompromisløs high-end-højttaler helt uden ”imponator-effekt”. Men skinnet bedrager – efter få minutter vil du nemlig opdage, at EPICON gør præcis dét, en high-end-højttaler skal, nemlig at gengive alle detaljer i musiksignalet helt uden farvning og forvrængning. Vel at mærke uden at blive overdrevent analytisk som mange deciderede monitorhøjttalere.

Lyden fra EPICON er ikke lokaliseret til to højttalere foran dig. Musikken ånder og flyder ubesværet, bassen opstår i rummet frem for ”i kassen”, og du kan gå på opdagelse i et overflødighedshorn af fine detaljer, som vil få dig til at genopdage al din yndlingsmusik, præcis som den er indspillet. EPICON gengiver det, den bliver bedt om, og ellers tier den fuldstændig stille. Herved opnår du den eftertragtede ”sorte” baggrund for musikken, som er målet for al seriøs high-end.

Linear Drive og SMC – et unikt magnetsystem
DALIs unikke og patentanmeldte Linear Drive Magnet System i bas/mellemtone-enhederne er den mest revolutionerende nyskabelse i EPICON. Linear Drive omfatter både et nyt design af magnetmotoren og et nyt magnetmateriale, SMC (Soft Magnetic Compounds).

SMC er baseret på presset jernpulver, og det er så lidt elektrisk ledende (1.000-10.000 gange mindre end jern), at der ikke opstår forvrængning som følge af hvirvelstrøm (ulineær, frekvensafhængig og hastighedsafhængig opbremsning) i spolens kerne. SMC har kort sagt lineære magnetiske egenskaber i hele frekvensområdet og eliminerer herved en lang række forvrængningsprodukter, som traditionelle magnetsystemer må slås med. Samtidig er det formbart og kan støbes i præcis den form, man måtte ønske.

Andre finesser i Linear Drive-designet er aluminiumsringene omkring polstykket, som stabiliserer de elektriske egenskaber i svingspolen, uanset hvor lang vandring den foretager. Den ekstremt gennemtænkte geometri og dimensionering af svingspole og polstykke sætter kronen på værket i en helt unik og velfungerende magnetmotor. Når du hører den krystalklare gengivelse af stemmer og instrumenter fra EPICON, bliver det sat ekstra i relief, hvor meget forvrængning andre konstruktioner genererer i bas/mellemtone-området.

Ud over den ekstremt lave forvrængning medvirker Linear Drive også til at give højttalerenhederne en mere jævn og ”forstærkervenlig” impedanskurve uden de dyk og fasevinkler, som kan gøre nogle konkurrerende produkter særdeles strømkrævende. Det betyder dels, at delefilteret arbejder meget mere ideelt, og dels at du får friere hænder i dit valg af forstærker. Du bør selvfølgelig stadig vælge en forstærker i topkvalitet for at få det bedste ud af EPICON, men det behøver ikke nødvendigvis at være et helt kraftværk.

Suveræne DALI-enheder er blevet endnu bedre
Bortset fra Linear Drive-magnetsystemet bygger bas/mellemtone-enhederne på samme teknologi som i EUPHONIA, blot yderligere forfinet. Det støbte aluminiumchassis er aerodynamisk udformet og tillader ekstreme membranbevægelser uden luftkompression. Samtidig giver den specielle blanding af træfiber og papir en meget stiv og letbevægelig membran uden resonansproblemer. Selve monteringen i frontbaflen er optimeret via CNC-fræsede udskæringer, som har gjort det muligt at skabe en endnu friere luftgennemstrømning bag enhederne.

Luftens frie bevægelse og de meget letbevægelige kantophæng er to af grundpillerne i DALIs low-loss-princip, som giver dig en fremragende detaljering og respons ved alle lydstyrker og ved alle typer musik. En EPICON-højttaler skal ikke ”sparkes i gang” som mange andre højttalere – musikken flyder altid let og ubesværet, og det eftertragtede tredimensionelle lydbillede træder tydeligt frem i rummet, også selvom du bare spiller stilfærdig baggrundsmusik.
 
Det eksklusive EPICON hybrid-diskantmodul, som benyttes i EPICON 6, 8 og VOKAL, har også taget det bedste fra EUPHONIA og løftet det op på næste niveau. Magnetsystemet er gjort større og inkluderer nu ventileret polstykke, stort bagkammer og avanceret dæmpning. Altsammen for at eliminere de sidste rester af kompression og forvrængning. Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner.

Samspillet mellem dome og bånd stiller meget store krav til præcis tuning af systemet. Et kunststykke, som DALI er blevet mestre i gennem mange års arbejde med netop dette princip. EPICON-domen er af ekstremt høj kvalitet og udført i den helt rette geometri, som får enheden til at rulle smukt af opefter, så bånddiskanten umærkeligt kan overtage de allerhøjeste frekvenser og give den sidste afgørende luft i lydbilledet.

Eksklusiv højglansfinish i ægte træ eller sort pianolak
En højttaler i verdensklasse skal naturligvis have en finish på samme niveau. Ud over sort højglans pianolak fås EPICON i eksklusiv højglanslakeret valnød eller en palisanderlignende højglansfinish (Ruby Macassar). Fineren er omhyggeligt udvalgt, så højttalerne parvist matcher hinanden. Den fabelagtige højglansfinish er skabt igennem hele 10 lag lak, og på denne måde opnås en suverænt dyb og jævn glans. Med en samlet tykkelse på hele 2 mm giver lakken også sit værdifulde bidrag til at afstive kabinettet og gøre finishen robust.

Ekstremt stift og resonansdødt kabinet
EPICON-kabinettet rummer en lang række avancerede løsninger, som både er til gavn for design og lydkvalitet. Frontbaffel, sider og top er formpresset via en speciel varme-lamineringsproces, et design som øger den samlede stivhed og drastisk reducerer kabinetresonanser. Samtidig elimineres stående bølger, da parallelle flader undgås. De buede sider består af hele seks lag sammenlimede MDF-plader, som er forankret til kabinettets 53 mm tykke rygrad.

I gulvmodellerne er EPICON-kabinettet indvendigt opdelt i to separate kamre, så begge basenheder har eget kammer. Herved kan tuningen foretages individuelt for de to  enheder, og uden at de påvirker hinanden gensidigt. Det er også grunden til, at du finder to basrefleksporte på bagsiden, én til hvert kammer.

Dæmpemateriale og afstivning er placeret præcis dér, hvor det gør mest gavn – alle andre steder har den frie luftgennemstrømning første prioritet. Dette tillader både dynamikken og de fornemme low-loss-kvaliteter at udfolde sig maksimalt. Nogle andre producenter har en helt anden tilgang til kabinetdæmpning, men DALI har forlængst bevist, at deres princip fungerer i praksis og kompletter den samlede low-loss-tænkning.

I gulvmodellerne er det hard-wirede delefilter placeret i sit eget separate kammer i bunden af kabinettet, så mekanisk påvirkning af komponenterne – og dermed forvrængning – undgås. På bagsiden er anvendt nogle af markedets bedste og kraftigste terminalskruer uanset prisklasse, og de tillader alle tænkelige typer af kabeltilslutninger, samtidig med at de sikrer optimal kontakt i hele højttalerens levetid.

Made in Denmark
EPICON-serien er udviklet, produceret og håndsamlet i Danmark. Som noget specielt for EPICON er også selve højttalerenhederne produceret in-house, hvilket har været en forudsætning for at kunne opnå de forrygende præstationer. Den store faglige stolthed i dette arbejde og den strenge kvalitetskontrol giver dig en ekstra sikkerhed for, at du får et helt perfekt produkt hjem i din stue.

Martin Hagen
Taastrup
99 butikkerFind nærmeste butik
Martin Hagen

HiFi-Klubbens
Ekspertvurdering

 • ekstremt neutralt, præcist og velopløst lydbillede
 • kompakte mål
 • særdeles flot bas og dynamik i forhold til størrelsen
 • kan placeres relativt tæt på bagvæg
 • ikke så strømkrævende som nogle alternativer
 • eksklusiv højglanslakeret finish i pianolak eller ægte træ

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Kompakthøjttalere
 • Vægt : 10,3 kg
 • Impedans : 4 ohm
 • Vægbeslag inkluderet : Nej (gummifødder medfølger)
 • Farve : Sort højglans, Valnød, Ruby Macassar
 • Størrelse : 21,4 x 38,6 x 36,6 cm (BxHxD)
 • Bas/mellemtone : 6,5” bas/mellemtone
 • Bi-wire : Ja
 • Diskant : 29 mm softdome
 • Frekvensområde (-3dB) : 47-30.000 Hz
 • Følsomhed : 87 dB
 • 2-vejs basrefleks-konstruktion Delefrekvens: 3.100 Hz
 • Frekvensområde (-3dB): 47-30.000 Hz
 • Følsomhed: 87 dB
 • Impedans: 4 ohm
 • Diskant størrelse: 29mm
 • Bas størrelse: 6.5"
 • Kabinet type: Basrefleks
 • Integreret vægbeslag: Nej
 • Bi-wire: Ja
 • Gulvstandere: Nej
 • Spikes inkluderet: Ja
 • Bordstandere: Nej

Tilbehør til DALI EPICON 2

Anbefalede produkter

NAD M33 Stereoforstærker med streaming
Stereoforstærker med streaming
36.999,- / stk
HEGEL H390 Stereoforstærker med streaming
Stereoforstærker med streaming
41.995,- / stk