Gå til indhold

Kom med ind i maskinrummet i Argon Audios udviklingsafdeling

Argon
Audio

Behind the scenes

I et teknologi-spækket kælderrum i Holstebro sidder Michael og tester på livet løs. Michael er ingeniør, og når Henrik – direktør og designer – vil afprøve en idé til et nyt produkt, så er der kort fra tanke til handling: 3D-printeren bliver tændt, og målemikrofonen sat på stativ. Vi har fået lov til at komme helt ind i maskinrummet i Argon Audios udviklingsafdeling, hvor det hurtigt står klart, at det her er ægte entusiaster, som har noget på hjerte.

Pris, brugervenlighed
og design
i skøn harmoni

Danske Argon Audio manifesterer sig selv ved at lave seriøst hi-fi, hvor pris, brugervenlighed og design er i harmoni. Missionen er at udbrede højkvalitets produkter til en god pris, og de er godt i gang.

Den aktive FORTE højtalerserie og den superkompakte SA1 forstærker får roser i pressen, og de er blandt de bedst sælgende produkter i HiFi Klubben. Det er der en simpel forklaring på: De lyder nemlig af langt mere, end de koster!

Mest populære produkter
Argon Audio

True Factory Direct – den særlige opskrift

”I Argon Audio kan vi på samme dag gå fra idé til færdigt koncept”

Argon Audio startede for over 20 år siden som et ”paraply-mærke” i HiFi Klubben. Dengang outsourcede de alt til Østen for at holde prisen nede. I dag er Argon Audio en selvstændig virksomhed, hvor al design- og produktudvikling sker i Danmark. Henrik er direktør, men samtidig designer. Når han får en idé, så er det ingeniøren Michael, der gør ideen til virkelighed. De to herrer har fødderne solidt plantet i den jyske muld, eller med andre ord: De forstår at skrue en forretning sammen på en fornuftig måde.

I mange større virksomheder skal man igennem en lang kæde af led, før en idé bliver til et færdigt produkt. Først får udviklerne en idé, der skal sælges til ”ledelsen”. Så skal der findes et tegnefirma, der skitserer en prototype. Derefter skal der findes en ekstern leverandør, der kan fremstille prøver på et kabinet. Til sidst skal produktet testes og færdiggøres. Oftest skal der laves justeringer, og så starter processen forfra, hvilket ofte er dyrt og enormt tidskrævende.

I Argon Audio benytter man sig af en ”True Factory Direct” udviklingsstrategi, hvor formålet er at springe så mange eksterne led over som muligt. Det handler om at lytte intensivt til de ting, kunderne efterspørger, hvorefter teamet laver det hele klar til produktion. Lige fra design og 3D-printning af prototyper til kompromisløs lydtestning af det færdige produkt.

Selve produktionen foregår på fabrikker i Kina, Taiwan og Vietnam, som man har lange partnerskaber med for at sikre kvalitet og bæredygtighed – og en konkurrencedygtig pris.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til færdigt produkt.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til færdigt produkt.

Argon Audio FORTE A5: Fra Michaels prototype til færdigt produkt.

Hårdtslående nyheder på vej

Argon Audio er godt i gang med at udvikle en velspillende, passiv stereohøjtaler til indendørsbrug. Der er tale om en monitor, der kan få stortrommen fra en livekoncert til at føles som om, du var der. Du kan bruge den i din gildesal. Du kan bruge den i stuen. Du kan sågar bruge den på drengeværelset – der vil den blot spille endnu mere bas.

Ny banebrydende diskant på vej

Bowers & Wilkins er kendt for deres diamant-diskant, og DALI er kendt for deres hybrid bånd/dome-diskant. Men hvad er Argon Audios signatur-diskant? Ved dette spørgsmål kigger Michael og Henrik lidt nervøst på hinanden. Det er tydeligt, de ikke vil sige for meget, men lidt vil de dog gerne afsløre. De har sat sig for at udvikle en high-end diskant, hvor de ryster posen – fuldstændigt. I dens ultimative form kommer den til at bestå af hele tre domes, udført i et særligt materiale og med en speciel geometri, der bl.a. vil resultere i, at membranen bryder op langt senere end traditionelle diskant-domes. Ud over at fremme lydkvaliteten, så vil der i designet blive taget hensyn til en særlig problemstilling:

”Vi imødekommer de mennesker, der går op i indretning. Med den nye diskantteknologi behøver man nemlig ikke at placere højtaleren efter hi-fi-mæssige dyder for at opnå en perfekt lyd.”

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Ny diskant-teknologi fra Argon Audio

Prisvenlig high-end højtaler på trapperne

Den nye diskant fra Argon Audio får sin debut i en helt ny high-end højtaler. Højtaleren bliver aktiv og kommer til at levere et lydbillede med suveræn præcision og opløsning. Normalt er high-end højtalere og ”value-for-money” kontrastfyldte modsætninger, men det vil Argon Audio ændre – én gang for alle. Deres high-end højtaler skal nemlig koste en brøkdel af, hvad andre højtalere med lignende performance koster på markedet.

Det er ikke den nemmeste opgave, de to jyder har kastet sig ud i, og derfor sidder Michael og Henrik i et afsondret udviklingsrum og tester på livet løs. Målemikrofoner skifter placering, højtalere bytter plads, og lydbølger bliver nøje analyseret på diverse skærme, indtil øret til sidst får lov at afgøre, om det er ”godt nok”.

De to jyder må siges at have mange jern i ilden, og hvis alt går efter planen, så kan du opleve nye spændende produkter fra Argon Audio inden udgangen af 2021.

Hold øje med din mailboks – vi udsender et nyhedsbrev, når Argon Audio lancerer deres nye produkter!*

*Hvis du er medlem af HiFi Klubbens kundeklub, vil du modtage information, når produkterne lanceres. Er du ikke medlem endnu, kan du melde dig ind her.