Gå til indhold
Sony
OLED-TV

Sony XR-55A90J

12.990,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

55” high-end 4K OLED-TV med suverænt billede, ultraslankt design og en lysstyrke, du aldrig før har set fra OLED.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Sony XR-55A90J – 55” high-end 4K OLED-TV med eksklusivt metaldesign, enestående billedkvalitet og superstærk XR-processor

 • Ultraslankt 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Integreret Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metalfinish, også på baggrundsbelyst fjernbetjening
 • Indbygget mikrofon til stemmestyring (Google Assistant)

Sony XR-55A90J er et high-end 4K OLED-TV, som giver dig det absolut bedste af, hvad dagens TV-teknologi kan præstere. Her har Sony taget et topklasse OLED-billedpanel fra markedets førende OLED-producent LG og kombineret det med deres egen fantastiske og nyudviklede 4K Cognitive XR processor. I kombination med OLED-panelets perfekte sortgengivelse resulterer det i en billedkvalitet, som er bedre end nogensinde før.

I XR-55A90J har Sony yderligere tilføjet et specielt kontrastfilter og optimeret kølingen til panelet (XR Contrast Pro). Det betyder, at lysstyrken kan nå op på niveauer, som normalt er forbeholdt QLED-TV i den bedre ende af kvalitetsskalaen. Med denne råstyrke i baghånden kan du uden problemer nyde ægte OLED-billedkvalitet i en godt oplyst dagligstue.

Herudover får du Sonys unikke ”Acoustic Surface Audio” lydsystem, hvor to ”aktuator”-enheder er monteret i en slank bjælke på skærmens bagside og får hele skærmen til at virke som højtaler – i stereo! De dybere toner klares af separate indbyggede bashøjtalere. Det indbyggede højtalersystem kan endda fungere som centerhøjtaler i surround, hvis det fødes direkte fra din surround-receiver. Det giver dig ekstra muligheder for at lave et enkelt og møbleringsvenligt surround-setup, dog ikke helt med samme lydkvalitet som en dedikeret centerhøjtaler.

Du kan stemmestyre TV’et via Google Assistant og indbygget mikrofon både i skærmen og i den lækre baggrundsbelyste metalfjernbetjening.

Masser af underholdning med Google TV

Sony XR-55A90J har indbygget Google TV, som giver dig et hav af spændende Smart TV-funktioner med masser af forslag til underholdning tilpasset din personlige smag. Her har du alting lige ved hånden, og du får en langt mere smidig og komplet Smart TV-oplevelse i forhold til den tidligere Android TV platform. Med dobbelte TV-tunere og optagefunktion via USB bestemmer du også helt selv, hvornår du vil se dine favoritudsendelser fra traditionelle TV-kanaler.

Med Sonys bedste TV følger Bravia Core, som i en begrænset periode vil give dig fri streaming af en lang række filmtitler (inkl. en håndfuld premierefilm) i uovertruffen teknisk kvalitet. Du får også en række andre features, behind-the-scenes indhold m.m. Du kan læse mere om Bravia Core på Sonys egen hjemmeside.

Sony XR-55A90J fås i sort metalfinish (Titanium Black). Bagbelyst premium fjernbetjening i metalfinish medfølger.

OBS: HiFi Klubben anbefaler altid at tilkoble en soundbar, et sæt aktive højtalere eller et separat stereo- eller surroundanlæg til dit TV. Så kan lyden leve op til den flotte billedkvalitet, når du for eksempel ser film.

OLED – det spændende TV-alternativ

I en OLED-skærm er der ingen bagbelysning bag panelet som på de konkurrerende LED/QLED-TV. Ved OLED er det selve de enkelte billedpunkter (pixels), der udsender lys, og det giver mulighed for både superfladt design, lavt energiforbrug, perfekt sortniveau og ultrahurtig responstid.

I modsætning til QLED-TV kan OLED gengive rent sort, fordi du her bare skal slukke for de rigtige pixels for at få kulsort. OLED har til gengæld ikke helt så høj lysstyrke som de bedste QLED-skærme, og de føler sig derfor bedst hjemme i rum, hvor der er nogenlunde kontrol over baggrundsbelysningen. Det bør du tage med i betragtningen, hvis du har en meget lys stue. Du er altid velkommen til at tage HiFi Klubben med på råd, hvis du er i tvivl, om den ene eller anden type TV er bedst til dit behov.

Google TV med Chromecast built-in – et uendeligt univers af streaming

Chromecast er en genial funktion, som følger med Google Smart TV-platformen (Android TV). Med Chromecast indbygget i TV’et kan du via din smartphone eller tablet streame lyd og billede fra de utallige online-tjenester, som allerede understøtter funktionen. Dette inkluderer bl.a. Netflix, HBO, YouTube og mange, mange flere. Du vælger bare dit TV som medieafspiller inde fra din mobile app – så kører det på storskærmen, mens du styrer det hele fra f.eks. din tablet (både Android og iOS).

Med Chromecast funger din smartphone/tablet som fjernbetjening i stedet for som medieafspiller, ligesom med f.eks. Spotify Connect. Selve afviklingen af medierne sker direkte fra TV’et via dit netværk. Det giver dig langt bedre batteritid, og hvis du f.eks. har set en halv film på Netflix på vej hjem i toget, kan du sætte den på pause og lynhurtigt genoptage afspilningen på TV’et, når du træder ind af stuedøren derhjemme.

Auto Game Mode – forrygende gaming på storskærm

Har du spilkonsol eller PC koblet direkte til TV’et via HDMI, sørger Auto Game Mode for at optimere din spiloplevelse. Så kører billedsignalet uden om flere af af TV’ets indbyggede processorer, og du opnår en lynhurtig og glidende respons ligesom på din PC-monitor.

På XR-55A90J får du en stribe af de seneste HDMI 2.1 funktioner til gaming, heriblandt VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Latency Mode) og HFR (High Frame Rate, 4K/120). Så kan du få det fulde udbytte fra de nyeste spilkonsoller som f.eks. Xbox Series X og PlayStation 5.*

Se verdens bedste film og serier med streaming

Som ejer af XR-55A90J kan du glæde dig over at få adgang til video-streamingtjenester som f.eks. Netflix. Med et abonnement får du adgang til næsten ubegrænsede mængder af film og TV-serier over nettet, og både lyd og billede er i topkvalitet inklusive et hastigt voksende udvalg af film og serier i ægte 4K/UHD/HDR-kvalitet.

Optagefunktion via USB – se TV når det passer dig

Med XR-55A90J kan du optage direkte TV-udsendelser, hvis du ønsker at se dem på et senere tidspunkt. Det kræver blot, at du investerer i en mobil USB-harddisk, som kan fås for få hundrede kroner og nemt kan gemmes af vejen. Når først den er tilkoblet, kan du i praksis glemme alt om den. Optagefunktionen giver dig en utrolig frihed i din TV-hverdag, fordi du ikke længere er slave af at skulle sidde klar i sofaen ved udsendelsens start. Du kan tilmed lynhurtigt programmere ugens optagelser via den elektroniske programguide (EPG).

Som en eksklusiv detalje er XR-55A90J bestykket med dobbelte TV-tunere, så du kan optage én udsendelse, samtidig med at du ser en anden. Vær opmærksom på, at TV’et kun har ét CI-slot til kortlæser, så minimum den ene udsendelse er nødt til at være ukrypteret (free-to-air). Du kan dog stadig optage en krypteret TV-udsendelse og samtidig se en Blu-ray/DVD-film via HDMI. Vær også opmærksom på, at du kun kan optage fra de indbyggede digitale TV-tunere. Du kan altså ikke optage fra video-streamingtjenester (f.eks. Netflix) eller fra Blu-ray.

Knivskarp digital billedkvalitet via antenne, kabel-TV og satellit

XR-55A90J har indbyggede DVB-T2, DVB-C og DVB-S2 tunere til knivskarpt og støjfrit digital-TV (inkl. HDTV) via både antenne, kabel-TV og parabol/satellit (Canal Digital). Du behøver derfor ikke en separat tunerboks med tilhørende fjernbetjening for at nyde suveræn digital billedkvalitet. 

Sony XR-55A90J OLED-TV

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

 • Ultraslankt 4K Triluminos Pro OLED-panel
 • Bravia Cognitive XR processor / OLED XR Contrast Pro
 • Perfekt sortniveau
 • Integreret Acoustic Surface Audio+ lydsystem
 • Eksklusiv metalfinish, også på baggrundsbelyst fjernbetjening
 • Mange avancerede gaming funktioner
 • Indbygget mikrofon til stemmestyring (Google Assistant)
 • Understøtter Dolby Vision

Begrænsninger

 • Ikke så lysstærkt som nogle alternativer
 • Kun HDMI 2.1 på indgang 3 (eARC) og 4
 • Nogle alternativer kan monteres tættere på væggen
 • Ikke timeshift/pausefunktion

Tilbehør til Sony XR-55A90J

Tekniske specifikationer

Opløsning4K Ultra HD
Skærmstørrelse55"
Skærmteknologi OLED
Game modeJa
Full / edge backlightEdge Backlight

Anmeldelser


5.0
6 anmeldelser
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0
Jan
Sverige
8/23/2023
Jan
Sverige
Olof
Sverige
5/13/2023

Fantastisk lyd og billede med næsten at få en ny DVD

Olof
Sverige
Benny
Sverige
3/23/2023
Benny
Sverige
E.
Holland
3/16/2023
E.
Holland
Peter
Sverige
3/11/2023

det bedste tv i verden !! Hvorfor? den måde, den behandler og opskalerer regelmæssige tv-udsendelser på. Unik!!!

Peter
Sverige

Anbefalede produkter

Sonos Arc Soundbar
Sonos Arc
Soundbar
7.490,- / stk
108
DALI KATCH ONE Soundbar
Soundbar
5.499,- / stk
8
Argon Audio FENRIS A5 Kompakt højtaler – Aktive
Argon Audio FENRIS A5
Kompakt højtaler – Aktive
3.699,- / Sæt
41