Gå til indhold

TRENTEMØLLER AFSLØREDE NYT ALBUM PÅ MILLIONANLÆG

Den danske producers album "Lost" fik den 28. august 2013 verdenspremiere på Hi-Fi Scenen, hvor vi hylder musikerne og producernes hårde og nidkære arbejde i studiet ved at afspille musikken på nogle af de ypperste anlæg.

Arrangementet foregik i Koncerthusets Studie 3 og der var højt til loftet på denne dag, hvor vi afspillede Trentemøllers "Lost" for de 100 inviterede på et Steinway Lyngdorf LS 2.2 anlæg, hvor udsalgsprisen er intet mindre end 1.000.000 kroner! Der var altså tale om en lytteoplevelse helt ud over det sædvanlige.

- Det er nogle gange lidt absurd, at du bruger mange måneder, måske år, på at lave en plade på rigtig godt lydgear, der er nøje udvalgt til netop at give den lyd, du ønsker, og så ender musikken alligevel i 80 procent af tilfældene med at blive komprimeret til dårlig mp3, eller musikken afspilles på en laptop eller telefonens spinkle højttalere. Så et godt anlæg, der både får detaljer og ikke mindst dynamik frem, er vigtig for, at musikken kan nydes, som den var tiltænkt, siger Trentemøller (citat fra pressemeddelelse).

Og disse tanker ligger jo lige i en lige linje fra vores baggrund for at skabe Hi-Fi Scenen.

- Det er de færreste forundt at have et anlæg til en million, men alle kan få god lyd, hvis de prioriterer det. Det ønsker vi i HiFi Klubben at rette fokus på i en tid, hvor lydkvaliteten angribes fra flere sider. Med Hi-Fi Scenen har vi fundet et format, hvor vi retter et fortjent fokus mod de musikere og producere, der gør et stort stykke arbejde for at fremelske netop lyden i musikken og albummet, siger Martin Kjær Skou, Community & Sponsorship Manager i Hi-Fi Klubben.

Derfor er skildringen af arbejdet med albummet også en central del af Hi-Fi Scenen. Trentemøller var også selv til stede for at berette om sin proces, når han laver musik. Vært og interviewer var som ved de tidligere arrangementer radioværten Carsten Holm.

Trentemøllers "Lost" udkom den 23. september på A:larm Music.