Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
TITIYO

Titiyo er en af Sveriges mest anmelderroste popstjerner. Siden sin debut i 1989 har hun markeret sig med store, internationale hitsingler som ’Come Along’ og ’Longing For Lullabies’ sammen med Kleerup. Men på sit nye album ’13 Gården’ har hun skiftet de engelske tekster ud med modersmålet svensk, for at skrive mere personlige tekster om sit eget liv – fra sine tidlige teenageår til sit liv i dag i Stockholm.

Albummet griber ind i Titiyos personlige liv på en anden måde end hendes tidligere udgivelser. Blandt andet tager det afsæt i, hvordan hun kom ud af en periode, hvor hun følte, at hun var gået lidt i stå musikalsk midt i forventningspresset ovenpå den massive succes med ’Come Along’ i 2000. 

Jeg var pissevred. Bare i rigtig dårligt humør – og det havde jeg været i et stykke tid. Så gik jeg ind i en musikforretning og sagde: Jeg vil have det dårligste, billigste og værst lydende keyboard, I har! Bare for at jeg ikke ville være bange for at sætte mig ned og spille noget alene.

På albummet har Titiyo arbejdet sammen med en anden af Sveriges store popstjerner og sangskrivere, Jonathan Johansson, der også skriver og synger på svensk. Foruden producer Dante Kinnunen  og David Lindvall, samt en række andre musikalske samarbejdspartnere, som har været forbi det lille studie i Stockholm og været med til at forme albummet.

Størstedelen af albummet er blevet til i øjeblikket. Der er en del af numrene, der bare er kommet til os ud af det blå. Flere af numrene er blevet til lige her i studiet, hvor alle er kommet med deres ideer, og vi har prøvet dem af.