Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
SAYBIA

Efter otte års stilhed udsender Saybia et nyt album. Vi har talt med bandet om albummet, og om hvordan deres lyd har udviklet sig siden deres debut for 14 år siden.

Saybias længe ventede album ’No Sound From the Outside’ er bandets første albumudgivelse i otte år.

På det danske rockbands nye album er de gået tilbage til rødderne, da de har skrevet numrene sammen i deres gamle øvelokale i barndomsbyen Nyborg, hvor bandet blev dannet tilbage i 1993.

"Vi havde lavet en tirsdags-musikklub i vores gamle øvelokale, hvor vi bare mødtes for at spille musik. Der var en helt særlig ånd over at gå op ad trapperne og være tilbage igen", fortæller forsanger Søren Huss, der sammen med Jeppe Langebek Knudsen, Palle Sørensen og Jess Jensen udgør kernen i Saybia.  

Det var lidt ligesom i gamle dage – da man var ung og havde optur over at have lavet et nyt nummer. Det var noget af den samme energi, der var til stede. Vi havde ikke nogen deadline hængende over hovedet, vi havde ikke nogen pladekontrakt, det var kun for musikkens skyld.

Over en periode på otte måneder blev numrene i øvelokalet til flere og til sidst stod Saybia med materiale nok til et nyt album.

Vi er et band, der har spillet sammen i rigtig mange år. Det giver en indforståethed og er noget helt særligt. Når man står i et øvelokale og det hele får lov til at koge, så er der ikke meget, der slår den følelse.

For at udfordre både sig selv og deres lyd tog Saybia numrene med til producerne Michael Patterson, som har arbejdet sammen med bl.a. Beck og danske Spleen United, samt Nic Jodoin, som tidligere har arbejdet sammen med Black Rebel Motorcycle Club, og indspillede albummet i de legendariske Ocean Way-studier i Los Angeles.

Vi indspillede igennem en Neve pult - en legendarisk konsol, som lyder helt fantastisk. Vi kunne godt tænke os at være et sted, hvor det rigtig fede gear var. Det rigtige gear lyder bare fedt! Vi synes, det kan høres på pladen.