Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
JOSÉ GONZÁLEZ

Da José González blev opdaget i 2001, var han en 23-årig studerende, der læste biomedicin i Göteborg og kunne lide at spille guitar i fritiden. I dag har han solgt mere end en million albums, turneret verden (solo og med et band Junip) og er nu en af Sveriges største musikalske eksportvarer. I 2007 blev soloalbummet "In Our Nature" udgivet, og lige siden da har han samlet nye sang-idéer og riffs sammen.

Syv et halvt år senere er arbejdet fuldført. Allerede sidste efterår fik vi en første smag i form af singlen "Every Age", en eksistentiel meditations-hymne, der berør temaer som humanisme og fællesskab. På sit nye album "Vestiges & Claws" arbejder José González med et større lydbillede og orkestrering end den usminkede akustiske guitar, vi er vant til.

Jeg forsøgte i lang tid at lave albummet med kun guitar, men nogle af sangene lød ikke godt nok. Så jeg tilføjede flere instrumenter og accepterede, at jeg ikke vil være i stand til at gøre dette på egen hånd. Jeg bliver simpelthen nødt til at invitere flere venner på scenen, når jeg spiller live.

Hi-Fi Scenen mødte José González en kold vinterdag i Stockholm for at tale om albummet, hans foretrukne lyde og hvordan han arbejder for at undgå perfektion i sine produktioner.