Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
JAKE BUGG
 

Den britiske singer-songwriter, Jake Bugg, er kun i starten af tyverne, men har allerede udgivet tre albums, senest det nye album ’On My One’, der netop er udkommet, spillet på verdenskendte festivaler som Glastonbury Festival, og arbejdet med ikoniske producere som Rick Rubin (Jay-Z, Adele, Johnny Cash og mange flere). Og det er også netop den selvsamme stjerne-producer, der under arbejdet med sangerens andet album, gav den unge brite et godt råd, der har været helt centralt i skabelsen af det nye album:
”På mit andet album, da jeg arbejdede med Rick Rubin, var alle de lyde, han skabte, helt til det sidste, meget rene og enkle. Han sagde til mig, at det er sådan man får det bedste af det bedste og den reneste lyd, så jeg fulgte bare hans råd. Vi brugte ikke mange effekter og trykkede bare ’record’. Jeg legede bare med lyden, indtil det lød rigtigt”, fortæller Jake Bugg.

Selvom Bugg, der tidligere har hittet med smukke sange som ’What Doesn’t Kill You’, ’Lightning Bolt’ og ’Broken’, har holdt indspilningsstilen enkel på sit nye album, har skabelsesprocessen ikke været helt så enkel. Flere gange har den unge brite følt sig decideret modløs undervejs i tilblivelsen af albummet. Bugg startede alene i studiet, hvor der var plads til at lege og eksperimentere, men arbejdede også flere gange i studiet med en producer ved sin side, og hele processen og skabelsen af albummet kalder Bugg for en lærerig udfordring:

”Der var tider, hvor jeg troede, at det ikke ville lykkedes. Jeg arbejdede med produceren Jacknife Lee på nogle numre, og jeg havde en sang, som vi arbejdede på i lang tid. Han blev ved med at sige til mig, at jeg skulle lave et nyt omkvæd til sangen. Det kan nogle gange være svært at høre som sangskriver, men i sidste ende, var det godt, at han udfordrede mig, og det lykkedes. Det er jeg taknemmelig for”, siger Bugg.

Vi mødte den talentfulde Jake Bugg i Oslo, hvor den unge brite var fløjet ind fra Storbritannien for at fortælle om sit tredje album ’On My One’