Gå til indhold

HIFI SCENEN TALKS
FALLULAH

Vi har mødt den album-aktuelle sangerinde Fallulah på VEGA i København til en snak om hendes tredje album ’Perfect Tense’.

Fallulah har tidligt i sin karriere markeret sig som en af de mest banebrydende sangerinder på den danske musikscene med sine ukonventionelle tilgange til sangskrivning, som hun demonstrerede med sin anmelderroste debut ’The Black Cat Neighbourhood’. Herfra kom blandt andet singlen ’Out Of It’, der ikke blot var sangerindens gennembrud, men som også slog tonen an for Fallulahs særegne tilgang til popmusik. Sidenhen udgav sangerinden albummet ’Escapism’, som blev efterfulgt af albummet ’Perfect Tense’, der endnu engang har Fallulahs eksperimenterende tilgang til musikken, men som alligevel er anderledes end sangerindens to foregående albums:

Lyden er meget forskellig. Jeg kan ikke lide at gentage mig selv. Jeg kan godt lide at eksperimentere med forskellige stilarter og udtryk. Jeg har eksperimenteret mere med elektroniske lyde, denne gang. Det er på den ene side et elektronisk univers, men der er også sange, der er fuldstændigt organiske. Jeg kan godt lide at holde det råt, siger Fallulah.

Sangerinden bruger meget af sin tid på at eksperimentere i studiet og finde nye måder at udtrykke sig på. Samtidig forsøger Fallulah at holde indspilningsprocessen så enkel som muligt, så kun det bedste og mest autentiske er tilbage. Sangerindens arsenal af teknik til indspilning er begrænset til få, men gode favoritsystemer, hun undgår at indspille vokal mere end få gange for at bevare den rå umiddelbarhed i sangen, og i de måneder, hvor sangskrivningen og indspilningen foregår, undgår Fallulah helst at høre anden musik, end den hun arbejder med. Andre gange dykker hun ned i sin pladesamling, hvor hun ofte lytter til gamle brasilianske plader, Air, Goldfrapp og Fiona Apple. Og så sidder hendes musikalske opdragelse dybt i hende. Især trommer og rytmer ligger tæt på sangerindens hjerte:

I mit barndomshjem plejede vi at lytte til balkanmusik – min far var rumæner, så jeg tror de eklektiske lyde har haft en stor indflydelse på mig, uden at jeg selv har opdaget det. Dog satte jeg ikke rigtigt pris på det, da jeg voksede op. Jeg er meget interesseret i at lege med rytme. Jeg tror rytme er en del af min krop og måden jeg leger med musik på, fortæller hun.

I en af spillestedet VEGAs smukke sale fortæller Fallulah blandt andet om, hvad der karakteriserer det nye album, hvordan hendes musik bliver til, og hvilken slags lyd hun allerbedst kan lide.