Gå til indhold

Ved den første Hi-Fi Scenen event var det Efterklangs album "Piramida" der var i centrum.

HIFI KLUBBEN HOLDER LYTTESESSION MED EFTERKLANG

Hi-Fi Scenen er en eventrække skabt for at hylde albummet og et frirum, hvor publikum får muligheden for at nærlytte udvalgte album under unikke lydforhold.

Lydoplevelsen bliver kædet sammen med historierne bag de forskellige album - fortalt af skaberne selv. Den første event med Efterklangs "Piramida" fandt sted den 13. november på Ideal Bar i København.

Albummet er musikerens færdige værk, og det er derfor en ære for os at kunne præsentere Hi-Fi Scenen
Martin Kjær Skou fra Hi-Fi Klubben.

"Det er helt naturligt for os at sætte fokus på lydkvaliteten. Og med denne konstellation rettes fokus fuldt fortjent mod de musikere og producere, der gør et stort stykke arbejde for at fremelske netop lyden i musikken - Albummet er musikerens færdige værk, og det er derfor en ære for os at kunne præsentere Hi-Fi Scenen," siger Martin Kjær Skou fra Hi-Fi Klubben.

Efterklangs bassist, Rasmus Stolberg, og tekniker og mikser på "Piramida", Francesco Donadello - blandt andet kendt for samarbejder med Modeselektor og Thom Yorke - vil fortælle om alt fra lydekspeditionen til den norske spøgelsesby Piramida til den ni måneder lange bearbejdning af materialet i Berlin.

Foto: Malte Ludwigs

Ekstrem høj lydkvalitet

Radiovært på P6 Beat Carsten Holm er vært ved arrangementet og udtaler "Lyden på danske album har nået ekstrem høj kvalitet, og det er værd at dvæle ved i en tid, hvor meget musik bliver hørt fygtigt i komprimeret kvalitet på dårlige højtalere. Dimensionerne vokser, og du oplever en helt anden sanselighed, når du får tiden og rummet til at høre og bearbejde dybden i gennemarbejdede værker," udtaler Carsten Holm.

Lyden på danske albums har nået ekstrem høj kvalitet, og det er værd at dvæle ved i en tid, hvor meget musik bliver hørt flygtigt i komprimeret kvalitet på dårlige højtalere. Dimensionerne vokser, og du oplever en helt anden sanselighed, når du får tiden og rummet til at høre og bearbejde dybden i gennemarbejdede værker
Johannes Dybkjær Andersson, Kreativ Direktør, Volume om Hi-Fi Scenen