HiFi Klubben

Gå til indhold

DALI ZENSOR 1 Kompakt højtaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}} DALI ZENSOR 1 Kompakt højtaler

ZENSOR 1 er ZENSOR-seriens næstmindste model, som er lige til at placere på en hylde eller på væggen. De nyudviklede enheder giver en præcis, dynamisk og velopløst lyd, som får alle slags musik og filmlyd til at præsentere sig flot i et mindre lokale.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for at købe varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}}
Send påmindelse når varen er på lager
Kan ikke købes online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights DALI ZENSOR 1 – kompakt og elegant hi-fi-højttaler til budgetpris

ZENSOR 1 er ZENSOR-seriens næstmindste model, som er lige til at placere på en hylde eller på væggen via det integrerede vægbeslag. Her får du stor lyd uden store højttalere, og de nyudviklede enheder giver et klart, dynamisk og velopløst lydbillede, som får alle slags musik og filmlyd til at præsentere sig flot i et mindre lokale.

ZENSOR 1 er på alle måder et ægte kvalitetsprodukt, som vil give dig masser af ejerglæde og musikalske oplevelser. Finishen er i top med elegant højglanslakeret front, og ligesom de andre ZENSOR-højttalere vil ZENSOR 1 give imponerende lydmæssige resultater selv på anlæg i økonomiklassen. Her er du i en helt anden liga i forhold til de plastikhøjttalere, der følger med varehusenes billige mikrosystemer.

Masser af kombinationsmuligheder
De små mål sætter selvfølgelig deres naturlige begrænsninger i den dybe bas, men hvis du supplerer ZENSOR 1 med en subwoofer – f.eks. DALIs matchende SUB E-12F – får du al den bund og råstyrke, du kan ønske dig, uanset om der står musik eller film på menuen. Og i hjemmebiografen kan du frit kombinere med de andre modeller i ZENSOR-serien, f.eks. med ZENSOR 5 eller ZENSOR 7 i frontkanalerne.

Hvis din højttaler på samme tid skal være både kompakt, flot, velspillende og prisbillig, finder du ikke en bedre løsning end ZENSOR 1. Her får du virkelig højttalerkvalitet for hver eneste krone!

ZENSOR 1 fås i sort ask, lys valnød eller hvid finish. Sort frontstof medfølger til alle versioner. Hvidt frontstof kan tilkøbes seperat – forhør dig i nærmeste butik.

Ekspertvurdering

Fordele

 • Særdeles god lyd til prisen
 • Velbygget med flot finish
 • Kompakte mål
 • Fine musikalske allround-kvaliteter
 • Fungerer også fint sammen med anlæg i budgetklassen

Begrænsninger

 • Mangler den dybeste bas
 • Kræver en del effekt for at spille rigtig højt
 • Nogle dyrere alternativer har mere dynamik og/eller højere opløst lydbillede

Produktbeskrivelse

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flot design i budgetklassen
Med ZENSOR-serien har danske DALI endnu engang overgået sig selv i kampen for at give dig stor lyd til små penge. En stor del af teknologien er nedarvet direkte fra DALIs dyrere højttalerserier, og det flotte design med højglanslakeret front og aluring omkring diskanten giver et moderne look og vidner om ægte hi-fi helt ned i detaljen.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et forbløffende højt niveau, når du tager prisskiltet med i betragtningen. Lydbilledet er musikalsk, detaljeret og sammenhængende, og alle slags musik og filmlyd formidles med klarhed og finesse. ZENSOR-højttalerne er heller ikke specielt kritiske over for det tilsluttede udstyr, så de er meget nemme at omgås i dagligdagen. Ligesom andre kvalitetshøjttalere vil de dog stadig komme bedst til deres ret på et godt anlæg.

Men hvis din højttaler på samme tid skal være både flot, velspillende og prisbillig, finder du ikke en bedre løsning end ZENSOR. Tjek bare konkurrenterne – så vil du opdage, at ZENSOR er en sand ener i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinetterne er solidt opbygget i rigtig MDF-plade med tværgående bjælker for optimal stivhed og resonansdæmpning. Forpladerne er elegant højglanslakeret, så det bliver en ren fornøjelse at bruge højttalerne uden stoffronter. Som en helt ny detalje er gulvmodellerne forsynet med en diskret aluminiumsfod, som er med til at understrege det slanke og moderne designudtryk.

Gummifødder medfølger til alle modeller, og gulvmodellerne leveres endvidere med solide spikes, så de kan placeres urokkelig stabilt på underlaget.

Ultralet ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome, som rummer masser af spændende nytænkning. Den ultralette membran vejer kun det halve i forhold til de fleste andre af markedets alternativer, hvilket er en del af hemmeligheden bag den detaljerede lyd. Under membranen har DALI yderligere placeret et specielt filtmateriale, som effektivt reducerer lydrefleksioner fra polstykket.

Den omhyggeligt beregnede kant omkring letvægtsmembranen sikrer en meget fin spredning af lyden. Det betyder blandt andet, at du ikke behøver at sidde lige foran højttalerne for at få et overbevisende stereoperspektiv. Udskæringen i enhedens forplade gør det muligt at montere diskanten ekstra tæt på de øvrige enheder, til stor gavn for sammenhængen i lydbilledet.

Som på DALIs dyrere serier er magnetsystemet forsynet med magnetisk olie i svingspolegabet. Denne meget specielle og kostbare olie – ”ferrofluid” – giver en drastisk forbedring af stabilitet og køling ved høje belastninger og er en af grundene til, at selv de mindre ZENSOR-højttalere kan spille forbløffende højt uden forvrængning.

Dynamik og detaljer ved ethvert volumen
De rødbrune bas/mellemtone-enheder med ægte træfiber i membranerne er efterhånden blevet et af DALIs varemærker, og de bruges i selv deres allermest eksklusive serier. En træfiber-membran er uhyre stærk og stiv, og den er samtidig omkring 30% lettere end de typiske alternativer.

I ZENSOR-serien har DALI endnu en gang genudviklet enhederne fra bunden af for at få højere lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for at kompensere for den øgede vægt er tråden udført i kobberbelagt aluminium. Sammen med det stærke dobbelte magnetsystem og det meget fleksible ”low-loss” kantophæng giver det en ”motor”, som reagerer ekstremt hurtigt og præcist på selv de mindste signaler.

”Low-loss”-princippet giver både mange detaljer og en hurtig og præcis bas, men det får også højttaleren til at lyde godt ved lave lydstyrker, fordi membranen ikke først skal ”skubbes i gang”, før den spiller. Du kan derfor glæde dig til, at stilfærdig baggrundsmusik også pludselig lyder supergodt – helt uden brug af tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske lappeløsninger.

Læs mere om DALIs lydprincipper

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Kompakthøjttaler
 • Diskant : 1” softdome
 • Bas/mellemtone : 5,25” bas/mellemtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 53-26.500 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Følsomhed : 86,5 dB
 • Bi-wire : Nej
 • Vægbeslag inkluderet : Ja
 • Farve : Sort ask, lys valnød, hvid
 • Størrelse : 27,4 x 16,2 x 22,0 cm (HxBxD)
 • Vægt : 4,2 kg
 • 2-vejs basrefleks-konstruktion
 • Bagudvendt basport
 • Gummifødder medfølger 
 • Delefrekvens: 2.900 Hz

DALI

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – blev grundlagt i 1983 af Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grundlægger. I dag er DALI en global eksportsucces, som begejstrer musikelskere og anmeldere i mere end 70 lande.

 • Kvalitetshøjttalere i alle prisklasser
 • Fås både i traditionelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Udviklet og designet i Danmark

Læs mere om DALI

Mere læsning

Book en personlig demonstration

I HiFi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, før du handler. Du kan tilmed aftale tid for en personlig demonstration. Så bliver det endnu nemmere for dig at vælge rigtigt!

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her