Gå til indhold

DALI ZENSOR VOKAL Centerhøjttaler

{{product.ribbonText}}

ZENSOR VOKAL er centerhøjttaleren i ZENSOR-serien med samme flotte finish og lydkvalitet. Med sine to stærke 5,25” enheder og avancerede diskant vil ZENSOR VOKAL give dig en dynamisk og velopløst gengivelse af filmdialog og effekter.

Varenummer:: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke købes online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Ekspertvurdering

Fordele

 • særdeles god lyd til prisen 
 • relativt kompakt
 • velbygget med flot finish
 • fine musikalske allround-kvaliteter 
 • fungerer også fint sammen med anlæg i budgetklassen

Begrænsninger

 • nogle dyrere alternativer har mere dynamik og/eller højere opløst lydbillede

Produktbeskrivelse

DALI ZENSOR VOKAL – elegant og velspillende hi-fi-centerhøjttaler til budgetpris
Centerhøjttaleren i ZENSOR-serien følger de andre modeller til dørs med samme flotte finish og lydkvalitet. Med sine to stærke 5,25” enheder vil ZENSOR VOKAL give dig en dynamisk og velopløst gengivelse af filmdialog og effekter, uanset om du vælger et kompakt eller tungt ZENSOR-system i frontkanalerne. Klangen er naturligvis matchet, så du får et flot sammenhængende lydbillede i begge tilfælde.

Teknologien i de to nydviklede 5,25” low-loss-enheder er nedarvet direkte fra DALIs high-end-serier, og du får derfor bl.a. membraner med ægte træfiber og avanceret ventileret magnetsystem. Ultra-letvægtsdiskanten sørger samtidig for masser af luft og detaljer i lyden.

ZENSOR VOKAL fås i sort ask, lys valnød eller hvid finish.

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flot design i budgetklassen

Med ZENSOR-serien har danske DALI endnu engang overgået sig selv i kampen for at give dig stor lyd til små penge. En stor del af teknologien er nedarvet direkte fra DALIs dyrere højttalerserier, og det flotte design med højglanslakeret front og aluring omkring diskanten giver et moderne look og vidner om ægte hi-fi helt ned i detaljen.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et forbløffende højt niveau, når du tager prisskiltet med i betragtningen. Lydbilledet er musikalsk, detaljeret og sammenhængende, og alle slags musik og filmlyd formidles med klarhed og finesse. ZENSOR-højttalerne er heller ikke specielt kritiske over for det tilsluttede udstyr, så de er meget nemme at omgås i dagligdagen. Ligesom andre kvalitetshøjttalere vil de dog stadig komme bedst til deres ret på et godt anlæg.

Hvis din højttaler på samme tid skal være både flot, velspillende og prisbillig, finder du ikke en bedre løsning end ZENSOR. Tjek bare konkurrenterne – så vil du opdage, at ZENSOR er en sand ener i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinetterne er solidt opbygget i rigtig MDF-plade med tværgående bjælker for optimal stivhed og resonansdæmpning. Forpladerne er elegant højglanslakeret, så det bliver en ren fornøjelse at bruge højttalerne uden stoffronter. Som en helt ny detalje er gulvmodellerne forsynet med en diskret aluminiumsfod, som er med til at understrege det slanke og moderne designudtryk.

Gummifødder medfølger til alle modeller, og gulvmodellerne leveres endvidere med solide spikes, så de kan placeres urokkelig stabilt på underlaget.

Ultralet ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome, som rummer masser af spændende nytænkning. Den ultralette membran vejer kun det halve i forhold til de fleste andre af markedets alternativer, hvilket er en del af hemmeligheden bag den detaljerede lyd. Under membranen har DALI yderligere placeret et specielt filtmateriale, som effektivt reducerer lydrefleksioner fra polstykket.

Den omhyggeligt beregnede kant omkring letvægtsmembranen sikrer en meget fin spredning af lyden. Det betyder blandt andet, at du ikke behøver at sidde lige foran højttalerne for at få et overbevisende stereoperspektiv. Udskæringen i enhedens forplade gør det muligt at montere diskanten ekstra tæt på de øvrige enheder, til stor gavn for sammenhængen i lydbilledet.

Som på DALIs dyrere serier er magnetsystemet forsynet med magnetisk olie i svingspolegabet. Denne meget specielle og kostbare olie – ”ferrofluid” – giver en drastisk forbedring af stabilitet og køling ved høje belastninger og er en af grundene til, at selv de mindre ZENSOR-højttalere kan spille forbløffende højt uden forvrængning.

Dynamik og detaljer ved ethvert volumen
De rødbrune bas/mellemtone-enheder med ægte træfiber i membranerne er efterhånden blevet et af DALIs varemærker, og de bruges i selv deres allermest eksklusive serier. En træfiber-membran er uhyre stærk og stiv, og den er samtidig omkring 30% lettere end de typiske alternativer.

I ZENSOR-serien har DALI endnu en gang genudviklet enhederne fra bunden af for at få højere lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for at kompensere for den øgede vægt er tråden udført i kobberbelagt aluminium. Sammen med det stærke dobbelte magnetsystem og det meget fleksible ”low-loss” kantophæng giver det en ”motor”, som reagerer ekstremt hurtigt og præcist på selv de mindste signaler.

”Low-loss”-princippet giver både mange detaljer og en hurtig og præcis bas, men det får også højttaleren til at lyde godt ved lave lydstyrker, fordi membranen ikke først skal ”skubbes i gang”, før den spiller. Du kan derfor glæde dig til, at stilfærdig baggrundsmusik også pludselig lyder supergodt – helt uden brug af tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske lappeløsninger.

Læs mere om DALIs lydprincipper

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Centerhøjttalere
 • Diskant : 1” softdome
 • Mellemtone : -
 • Bas : 2 x 5,25” bas/mellemtone
 • Frekvensgang (-3dB) : 47-26.500 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Følsomhed : 88,5 dB
 • Bi-wire : -
 • Magnetisk afskærmning : Gummifødder
 • Farve : Sort ask, lys valnød, hvid
 • Størrelse : 44,1 x 16,1 x 28,1 cm (BxHxD)
 • Vægt : 6,8 kg
 • 2-vejs basrefleks-konstruktion
 • Delefrekvens: 2.400 Hz

Anmeldelser

4,8

Baseret på 10 anmeldelser fra kræsne medlemmer

Peter Jørgensen

Har nu haft denne højttaler i en uge nu og kan kun sige den spiller sku godt. Mande stemmerne har god dybte men især kvinde stemmerne og de høje toner lyder seriøst godt. Købte den sammen med zensor 1 og sub e12f. Det spiller højt og meget rent. Og de ser pæne ud. Godt gået dali.

Én måned siden

Zlatko Moretti

Jeg har præcis den samme setup som du har Jens. Dali zensor 7 som gulvht. Front. Dali zensor vokal centerht. Dali zensor 3 baght. Og dali 12 subwoofer. Specielt lavet subenhed. Spiller bare suværent.

7 måneder siden

Vibeke Jensen

spiller godt sammen med mine zensor 7 og zensor 3.

18 måneder siden

Jens

Jeg har min Zensor Vokal i et setup med 2 Zensor 7ere og en Dali E-12F, og det spiller vildt godt sammen.<br>Centeren har virkelig gjort mine filmoplevelser meget bedre end de var i forvejen, endnu bedre end jeg havde forventet. Til musik foretrækker jeg dog ikke at bruge den, da jeg ikke synes at den har bas nok til alle sange.

39 måneder siden

HJT

Rigtig god centerhøjtaler til prisen - klar gengivelse af såvel filmlyd som musik.

43 måneder siden

Meik

- Det samme som Kevin skrev - har det samme setup - det dur!

48 måneder siden

Madsen

virkelig fin og kraftig centerhøjtaler.<br>den har virkelig en fin og klar lyd ved høj lydstyrker.<br><br>den mangler lidt bas, så jeg sender bassen ned til sub`en.<br>

49 måneder siden

Kevin

Rigtig fin centerhøtaler med god bas og klar diskant. Jeg har Zensor 7 i front og siden jeg købt Zensor Vokal har det kun gjort mine musik- og filmoplevelser bedre.

54 måneder siden

BJARNE CHRISTENSEN

Jeg valgte denne center som afløser for en gammel Jamo Center 18, der har en ret kedelig lyd. Så nu skulle der en god fornuftig center ind i systemet. Fronterne er et par bedagede Dali 18 og baghøjtalerne Dali 202 som også har et par år på bagen. Så udfordringen er at finde en center der klangmæssigt ikke stikker for meget af fra Dali 18 - baghøjtalerne står nok alligevel for udskiftning. <br>Med det samme stod det klart at den lille center den spiller sgu godt - og den er endnu ikke spillet ordentligt til. Stemmer er dejligt nuanceret og nærværende. Der er lidt bid i diskanten som nok skal dæmpes en smule med en varmt lydende effekt. Bassen er ganske dyb og bliver sikker blot bedre når den er spillet til. <br>Til prisen må den blive et hit, godt gået Dali.

58 måneder siden

HiFi Kjoeller

Jeg valgte Zensor Vokal modellen i sort ask som den sidste højtaler i mit ufuldstændige 5.1 lyd setup. Kabinettet er som skræddersyet til mit Sony 32 LCD BRAVIA årgang 2010, hvis fod har omtrent samme flade areal som Zensor kabinettet - PasKram! Centerhøjtaleren er placeret på et TV møbel 40 cm højt med TVet ovenpå centerhøjtaleren. TVet løftes op i en fornuftig øjenhøjde, set fra en siddende betragtningsvinkel fra en almindelig sofa og jeg kikker lige ind i center af skærmen.<br><br>Før jeg tog højtaleren med hjem under armen, lyttede jeg naturligvis til den. Jeg var især positiv over skarpheden i de høje toner samt stemmerne, der gengives klart og tydeligt hvilket er en vigtig faktor for en centerhøjtaler. Hvad angår højtalerens evne til at håndterer de dybe baslyde må anses som værende en bonus. Tunge frekvenser gengives meget godt og jeg troede i første omgang, at der var en subwoofer tilsluttet omkring mig, men nej!<br><br>- Jeg har indstillet volumen til +3db hvilket giver en bedre dynamik.

64 måneder siden

DALI - IN ADMIRATION OF MUSIC

DALI – Danish Audiophile Loudspeaker Industries – blev grundlagt i 1983 af Peter Lyngdorf, som også er Hi-Fi Klubbens grundlægger. I dag er DALI en global eksportsucces, som begejstrer musikelskere og anmeldere i mere end 70 lande.

 • Kvalitetshøjttalere i alle prisklasser
 • Fås både i traditionelt og moderne design
 • Maksimal lydkvalitet for pengene
 • Komplette serier til alle behov
 • Udviklet og designet i Danmark

Læs mere om DALI

Mere læsning

Book en personlig demonstration

I Hi-Fi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, før du handler. Du kan tilmed aftale tid for en personlig demonstration. Så bliver det endnu nemmere for dig at vælge rigtigt!

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her