HiFi Klubben

Gå til indhold
Lokale tilbud Gør et kup på udstillingsmodeller, udgåede produkter og overskudslager fra alle vores butikker. Læs mere

DALI ZENSOR VOKAL Centerhøjtaler

{{product.price}} /stk
DALI ZENSOR VOKAL Centerhøjtaler

Billeder

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{quantityModel}} stk

{{sellableOnWebText}}

Beskrivelse

ZENSOR VOKAL er centerhøjttaleren i ZENSOR-serien med samme flotte finish og lydkvalitet. Med sine to stærke 5,25” enheder og avancerede diskant vil ZENSOR VOKAL give dig en dynamisk og velopløst gengivelse af filmdialog og effekter.

DALI ZENSOR VOKAL – elegant og velspillende hi-fi-centerhøjttaler til budgetpris
Centerhøjttaleren i ZENSOR-serien følger de andre modeller til dørs med samme flotte finish og lydkvalitet. Med sine to stærke 5,25” enheder vil ZENSOR VOKAL give dig en dynamisk og velopløst gengivelse af filmdialog og effekter, uanset om du vælger et kompakt eller tungt ZENSOR-system i frontkanalerne. Klangen er naturligvis matchet, så du får et flot sammenhængende lydbillede i begge tilfælde.

Teknologien i de to nydviklede 5,25” low-loss-enheder er nedarvet direkte fra DALIs high-end-serier, og du får derfor bl.a. membraner med ægte træfiber og avanceret ventileret magnetsystem. Ultra-letvægtsdiskanten sørger samtidig for masser af luft og detaljer i lyden.

ZENSOR VOKAL fås i sort ask, lys valnød eller hvid finish.

DALI ZENSOR – seriøs kvalitet og flot design i budgetklassen

Med ZENSOR-serien har danske DALI endnu engang overgået sig selv i kampen for at give dig stor lyd til små penge. En stor del af teknologien er nedarvet direkte fra DALIs dyrere højttalerserier, og det flotte design med højglanslakeret front og aluring omkring diskanten giver et moderne look og vidner om ægte hi-fi helt ned i detaljen.

ZENSOR-serien er lydkvalitet og design på et forbløffende højt niveau, når du tager prisskiltet med i betragtningen. Lydbilledet er musikalsk, detaljeret og sammenhængende, og alle slags musik og filmlyd formidles med klarhed og finesse. ZENSOR-højttalerne er heller ikke specielt kritiske over for det tilsluttede udstyr, så de er meget nemme at omgås i dagligdagen. Ligesom andre kvalitetshøjttalere vil de dog stadig komme bedst til deres ret på et godt anlæg.

Hvis din højttaler på samme tid skal være både flot, velspillende og prisbillig, finder du ikke en bedre løsning end ZENSOR. Tjek bare konkurrenterne – så vil du opdage, at ZENSOR er en sand ener i klassen!

Solide og elegante kabinetter
ZENSOR-kabinetterne er solidt opbygget i rigtig MDF-plade med tværgående bjælker for optimal stivhed og resonansdæmpning. Forpladerne er elegant højglanslakeret, så det bliver en ren fornøjelse at bruge højttalerne uden stoffronter. Som en helt ny detalje er gulvmodellerne forsynet med en diskret aluminiumsfod, som er med til at understrege det slanke og moderne designudtryk.

Gummifødder medfølger til alle modeller, og gulvmodellerne leveres endvidere med solide spikes, så de kan placeres urokkelig stabilt på underlaget.

Ultralet ZENSOR-diskant med eksklusive løsninger
ZENSOR-diskanten er en 1” softdome, som rummer masser af spændende nytænkning. Den ultralette membran vejer kun det halve i forhold til de fleste andre af markedets alternativer, hvilket er en del af hemmeligheden bag den detaljerede lyd. Under membranen har DALI yderligere placeret et specielt filtmateriale, som effektivt reducerer lydrefleksioner fra polstykket.

Den omhyggeligt beregnede kant omkring letvægtsmembranen sikrer en meget fin spredning af lyden. Det betyder blandt andet, at du ikke behøver at sidde lige foran højttalerne for at få et overbevisende stereoperspektiv. Udskæringen i enhedens forplade gør det muligt at montere diskanten ekstra tæt på de øvrige enheder, til stor gavn for sammenhængen i lydbilledet.

Som på DALIs dyrere serier er magnetsystemet forsynet med magnetisk olie i svingspolegabet. Denne meget specielle og kostbare olie – ”ferrofluid” – giver en drastisk forbedring af stabilitet og køling ved høje belastninger og er en af grundene til, at selv de mindre ZENSOR-højttalere kan spille forbløffende højt uden forvrængning.

Dynamik og detaljer ved ethvert volumen
De rødbrune bas/mellemtone-enheder med ægte træfiber i membranerne er efterhånden blevet et af DALIs varemærker, og de bruges i selv deres allermest eksklusive serier. En træfiber-membran er uhyre stærk og stiv, og den er samtidig omkring 30% lettere end de typiske alternativer.

I ZENSOR-serien har DALI endnu en gang genudviklet enhederne fra bunden af for at få højere lydkvalitet. Svingspolen er viklet i hele fire lag, og for at kompensere for den øgede vægt er tråden udført i kobberbelagt aluminium. Sammen med det stærke dobbelte magnetsystem og det meget fleksible ”low-loss” kantophæng giver det en ”motor”, som reagerer ekstremt hurtigt og præcist på selv de mindste signaler.

”Low-loss”-princippet giver både mange detaljer og en hurtig og præcis bas, men det får også højttaleren til at lyde godt ved lave lydstyrker, fordi membranen ikke først skal ”skubbes i gang”, før den spiller. Du kan derfor glæde dig til, at stilfærdig baggrundsmusik også pludselig lyder supergodt – helt uden brug af tonekontroller, ”loudness” og lignende elektroniske lappeløsninger.

Læs mere om DALIs lydprincipper

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Centerhøjttalere
 • Diskant : 1” softdome
 • Mellemtone : -
 • Bas : 2 x 5,25” bas/mellemtone
 • Frekvensområde (-3dB) : 47-26.500 Hz
 • Impedans : 6 ohm
 • Følsomhed : 88,5 dB
 • Bi-wire : -
 • Magnetisk afskærmning : Gummifødder
 • Farve : Sort ask, lys valnød, hvid
 • Størrelse : 44,1 x 16,1 x 28,1 cm (BxHxD)
 • Vægt : 6,8 kg
 • 2-vejs basrefleks-konstruktion
 • Delefrekvens: 2.400 Hz

Ekspertvurdering

Fordele

 • særdeles god lyd til prisen 
 • relativt kompakt
 • velbygget med flot finish
 • fine musikalske allround-kvaliteter 
 • fungerer også fint sammen med anlæg i budgetklassen

Begrænsninger

 • nogle dyrere alternativer har mere dynamik og/eller højere opløst lydbillede

Tilbehør

Anbefalede produkter

Vil du opleve produktet?

Hos HiFi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, inden du handler. Du kan endda arrangere tid til personlig demonstration. Dette gør det lettere for dig at vælge det rigtige.

Mere læsning

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her