Gå til indhold

Bowers & Wilkins HTM61 S2 Centerhøjtaler

{{product.ribbonText}} {{product.ribbonText}} {{product.ribbonOfferExpiresInfo}}

HTM61 S2 er en stor centerhøjttaler, som matcher de største gulvmodeller i 600-serien. Bowers & Wilkins’ unikke FST-mellemtone sikrer en helt eminent gengivelse af filmdialog og effekter, såvel som musik. Sort eller hvid.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

for at købe varen til medlemspris
Normalpris {{product.originalPrice}} Kan ikke købes online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights B&W HTM61 S2 – centerhøjttaleren til den store B&W-hjemmebiograf

 • Fremragende lyd og dynamik selv i store lytterum
 • FST-mellemtone forkæler stemmer og instrumenter
 • Ægte 3-vejs med hele to 6,5” basenheder
 • Kan matche B&W’s store 600-serie gulvhøjttalere

HTM61 S2 er den store centerhøjttaler i 600-serien. En ægte 3-vejs konstruktion, som rummer hele to solide 6,5” basenheder med aluminiumsmembran, en Nautilus-ladet aluminiumsdiskant og ikke mindst: en helt ny 4” version af Bowers & Wilkins’ unikke FST-mellemtone, som giver en uovertruffen gengivelse af dette vigtige toneområde.

HTM61 S2 er det oplagte valg til en tung B&W-hjemmebiograf baseret på 683 S2 i frontkanalerne. Den spiller så højt, dybt og klart, at den uden problemer kan følge med de store gulvhøjttalere, når begivenhederne tager fart på lærredet. Og de musikalske kvaliteter er af en sådan karat, at du også vil nyde multikanals musik –f.eks. Blu-ray-koncerter – i fulde drag.

B&W HTM61 S2 fås i sort eller hvid finish.

Ekspertvurdering

Fordele

 • Særdeles flot lyd og dynamik
 • Masser af råstyrke, selv i store lytterum
 • FST-mellemtone for krystalklar gengivelse af stemmer og instrumenter

Begrænsninger

 • Kræver en del plads
 • Bør kombineres med en strømstærk forstærker/receiver
 • Ikke diskant i separat Nautilus-hus
 • Ikke finish i ægte træ eller højglanslak

Produktbeskrivelse

B&W’s nye 600-serie – fuldblods hi-fi til overkommelig pris

Den nye generation af Bowers & Wilkins’ 600-serie er klar til at sætte nye standarder i denne populære prisklasse. Designet er frisket op, og samtlige enheder er markant opgraderet i forhold til de storsælgende forgængere. Den nye 600-serie vil derfor give dig lige så suveræn valuta for pengene i dag, som den tidligere generation gjorde ved lanceringen.

600-serien omfatter både gulvhøjttalere, kompakthøjttalere og centerhøjttalere i flere størrelser og finishes, så du frit kan kombinere dig frem til et komplet system, der matcher dine behov. Uanset om du finsmager musikalske detaljer foran stereoen eller bliver blæst igennem i hjemmebiografen, vil 600-serien levere varen til topkarakter.

Elegant look med masser af lækre detaljer

De nye kabinetter i 600-serien er slankere og mere elegante end nogensinde. Uanset om du foretrækker at bruge dine højttalere med eller uden frontstof, vil de fremstå som et smukt møbel, der vil falde naturligt og diskret ind i de fleste moderne boligmiljøer. Navnepladen omkring diskanten er i børstet aluminium, og et diskret metalgitter beskytter membranen mod små pilfingre. Alle monteringsskruer på fronten er diskret dækket af matchende pyntekanter, så du får et særdeles enkelt og rent visuelt udtryk.

Nautilus – en diskant uden mislyde

Bowers & Wilkins’ patenterede Nautilus-diskant har i en årrække – og i forskellige udgaver – været standard på næsten alle deres højttalere. Nautilus-princippet bygger på et rør, som er monteret på enhedens bagside og nærmest fungerer som en omvendt trompet, der effektivt kvæler alle mislyde og kompressionseffekter.

Aluminiumsmembranen er en helt ny sandwich-konstruktion, som første gang blev introduceret i B&W’s eksklusive PM1-monitor og også bruges i den store CM10-gulvhøjttaler. På membranens bagside er monteret et ekstra lag, som dublerer hovedmembranen, blot med centerhullet skåret ud. Dette bringer enheden tættere på "det perfekte stempel", og det er en stor del af forklaringen på den imponerende luftige og detaljerede gengivelse.

Enheden er også mekanisk afkoblet fra kabinettet, så eventuelle vibrationer ikke går ind og påvirker lyden. Et princip hentet fra den legendariske 800-serie, her blot i en ny og mere økonomisk udgave, som ikke kræver brug af separat diskanthus oven på kabinettet.

Kevlar og aluminium for kraft og præcision

En række af bas/mellemtone-enhederne i den nye 600-serie er udført i flettet Kevlar – et let og stærkt materiale, som bl.a. anvendes i skudsikre veste og Formel 1-racere. Det giver en uhyre præcis og samtidig naturlig gengivelse i det kritiske mellemtoneleje såvel som i de dybere frekvenser. Bowers & Wilkins var pionerer inden for brugen af Kevlar i højttalersammenhæng, og selvom mange andre producenter siden er gået samme vej, har ingen endnu kunne opnå de samme suveræne egenskaber.

De specielle støvkapper med anti-resonans-pløk er også nedarvet fra PM1. Pløkken dæmper svingspolens tendens til at miste sin runde form, når den påvirkes af membranens bevægelser. Det geniale i denne løsning er, at processen virker begge veje. Når svingspolen bliver stiv og stabil, reducerer den nemlig også uønsket opbrud i membranen. Gevinsten er en bedre respons i den højere del af enhedens arbejdsområde og dermed en mere præcis gengivelse.

En anden nyhed i den nye 600-serie er basenhederne med aluminiumsmembraner, som du finder i gulvmodellen 683 S2 og centerhøjttaleren HTM61 S2. Ud over at se forrygende godt ud er disse membraner også særdeles stive og stærke. Ikke mindst fordi de ligesom diskantmembranerne drager fordel af B&W’s raffinerede sandwich-konstruktion.

FST – den kantløse mellemtone

Den mest spektakulære brug af Kevlar i 600-serien er B&W’s unikke "kantløse" FST-mellemtone, som også bruges i 683 S2 og HTM61 S2. FST-enheden mangler det konventionelle kantophæng, som kendes fra almindelige enheder, og dette giver en ekstremt velopløst og neutral gengivelse af stemmer og instrumenter. FST-enheden blev oprindelig udviklet til den kostbare 800-serie, og det er lidt af et lydmirakel, at du nu kan få en stor del af den samme oplevelse fra en økonomisk overkommelig højttalerserie.

Less is more

Delefilteret har stor betydning for højttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i 600-serien gjort sammenspillet mellem enhederne så optimalt, at delefilteret kan reduceres til ganske få komponenter. Disse er til gengæld af udsøgt kvalitet og udvalgt gennem en lang række udmarvende lyttetest. Færre komponenter giver en mere direkte signalvej, som igen giver bedre lyd.

De kraftige, forgyldte skrueterminaler på bagpanelet sikrer problemfri funktion i hele højttalerens levetid, og du har også mulighed for at bi-wire højttaleren, så du kan vride de sidste ressourcer ud af systemet.

Basrefleks-porten er B&W’s unikke Flowport, som har små fordybninger i mundingen. Overfladen minder om en golfbold og reducerer luftmodstanden, så luften lettere kan passere. Det giver en renere og dybere bas og mindsker samtidig forvrængningen.

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Centerhøjttalere
 • Diskant : 1” Nautilus-ladet aluminium-dome med sandwich-membran
 • Mellemtone : 4” Kevlar FST
 • Bas : 2 x 6,5” aluminium
 • Frekvensområde (-3dB) : 50-22.000 Hz
 • Frekvensområde (-6dB) : 42-50.000 Hz
 • Impedans : 8 ohm (minimum 3 ohm)
 • Følsomhed : 88 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Farve : Sort (Black Ash), hvid mat
 • Størrelse : 59,0 x 21,8 x 30,4 cm (BxHxD)
 • Vægt : 17,2 kg
 • 3-vejs basreflekskonstruktion
 • Flowport-refleksport (bag) 
 • Delefrekvenser: 400 / 4.000 Hz

Bowers & Wilkins

Højttalerne fra engelske Bowers & Wilkins er det foretrukne værktøj i en lang række af verdens professionelle lydstudier. Erfaringerne herfra er med til at løfte kvaliteten af alle B&W-produkter op i topklassen uanset pris. Dette gælder også højttalere til iPod og streaming.

 • Avanceret teknologi
 • Raffineret design
 • Fra kompaktklasse til ekstrem high-end
 • Mange løsninger til iPod, trådløs streaming m.m.
 • Suverænt udvalg af indbygningshøjttalere

Læs mere om Bowers & Wilkins

Mere læsning

Book en personlig demonstration

I HiFi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, før du handler. Du kan tilmed aftale tid for en personlig demonstration. Så bliver det endnu nemmere for dig at vælge rigtigt!

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her