Gå til indhold

Bowers & Wilkins CM Center S2 Centerhøjttaler

{{product.ribbonText}}

CM Centre S2 er en mellemstor centerhøjttaler, som både kan bruges sammen med kompakt- og gulvmodeller i CM-serien. Effekter og dialog gengives krystalklart, og den eksklusive møbelfinish i sort, hvid eller ægte træfiner er en fryd for øjet.

Varenummer: {{product.code}}

{{product.inventoryStatus}}

{{product.price}} /stk

{{product.sellableOnWebText}}

Kan ikke købes online

{{chosenStore.inventoryStatus}}

Highlights B&W CM Centre S2 – eksklusiv centerhøjttaler til CM-biografen

 • Matcher både kompakte og mellemstore CM-serie hjemmebiografer
 • Meget velopløst og præcist lydbillede
 • Flot finish i lak eller ægte træfiner
 • Solidt og resonansdæmpende kabinet
 • Magnetisk afskærmet

CM Centre S2 er en mellemstor centerhøjttaler til både kompakte og mellemstore CM-serie hjemmebiografer, f.eks. med CM5 S2 eller CM8 S2 i frontkanalerne. Den har samme velopløste og behagelige klang som seriens øvrige højttalere, og de to 5" Kevlar bas/mellemtone-enheder og en Nautilus-ladet diskant sikrer dig et flot sammenhængende lydbillede med krystalklare stemmer og filmeffekter.

CM Centre S2 har diskanten monteret øverst i kabinettet til forskel fra forgængeren, hvor den sad præcist mellem de to bas/mellemtone-enheder. Dette lille kunstgreb hæver det oplevede lydbillede tættere op mod lærredet eller dit TV, og det er med til at give dig en endnu mere livagtig surround-oplevelse.

Finishen på CM Centre S2 er helt i top og vil falde naturligt ind i en stilrent boligmiljø, uanset om du vælger versionen i ægte træfiner, sort højglans eller mat hvid lak. Frontgrillen monteres ved hjælp af magneter, så du ikke skal se på grimme monteringshuller, hvis du vælger at bruge højttaleren med frit udsyn til enhederne.

CM Centre S2 fås i ægte rosentræ-finer, mat hvid eller sort højglansfinish.

Ekspertvurdering

Fordele

 • Matcher både kompakte og mellemstore hjemmebio-systemer
 • Meget velopløst og præcist lydbillede
 • Flot finish i lak eller ægte træfiner
 • Solidt og resonansdæmpende kabinet
 • Magnetisk afskærmet

Begrænsninger

 • Ikke FST-mellemtone
 • Større alternativer kan have endnu mere råstyrke

Produktbeskrivelse

B&W's nye CM-serie – eksklusiv forkælelse for både øjne og ører
CM-serien fra Bowers & Wilkins startede oprindeligt ud med den kompakte CM1 og var dengang kun tænkt som denne ene model. Kombinationen af fornem lyd og lækker finish blev imidlertid så populær hos alverdens musik- og hjemmebio-entusiaster, at CM1 i løbet af kort var medlem af en komplet højttalerfamilie.

Tiden er gået, stjernerne og priserne er høstet, og nu har B&W opsamlet så mange nye ideer og teknologier, at næste CM-generation er klar. Alle modeller er opgraderet i både design, enheder og teknologi, og en helt ny model – stativhøjttaleren CM6 S2 – er kommet ind i familien. Uanset om dit behov siger en kompakt feinschmecker-model eller en tung, komplet hjemmebiograf, kan du være sikker på en gennemført eksklusiv oplevelse med CM-serien!

Solidt og elegant design med lyden i fokus
På ydersiden minder den nye CM-serie meget om forgængerne, men der er alligevel sket nogle justeringer, som gør designet endnu mere elegant. Som på den mere økonomiske 600-serie sidder den sarte diskantmembran nu godt beskyttet bag et diskret metalgitter, og fronten er helt uden synlige monteringsskruer. Dette lader de lækre aluminiumsringe omkring enhederne komme helt til deres ret, så din CM-højttaler virkelig kan blive et elegant møbel i din stue, både med og uden stoffront.

Finishen i CM-serien er væsentlig mere eksklusiv end på den 600-serien. Du kan vælge mellem ægte træfiner, højglans sort eller mat hvid lak. Skjult under overfladen finder du også en supersolid konstruktion, som får enhederne til at præstere hørbart bedre end i 600-serien.

CM-højttalerne har tykkere plader både i frontbaffel og sider, og der er brugt flere og bedre indvendige afstivere i MDF i stedet for spånplade som i 600-serien. Det stivere kabinet reducerer resonanser i de lavere frekvenser, mens den højere masse i de tykkere kabinetsider reducerer højfrekvente resonanser. Du kan ikke se alle disse finesser – men du vil nyde resultatet af dem.

Nautilus – en diskant uden mislyde
Bowers & Wilkins' patenterede Nautilus-diskant har i en årrække – og i forskellige udgaver – været standard på næsten alle deres højttalere. Nautilus-princippet bygger på et rør, som er monteret på enhedens bagside og nærmest fungerer som en omvendt trompet, der effektivt kvæler alle mislyde og kompressionseffekter.

Aluminiumsmembranen er en helt ny sandwich-konstruktion, som blev introduceret i første generation af den store CM10-gulvhøjttaler. På membranens bagside er monteret et ekstra lag, som dublerer hovedmembranen, blot med centerhullet skåret ud. Dette hæver opbrudsfrekvensen fra 30 kHz til 38 kHz, og ved at komme tættere på "det perfekte stempel" bliver præstationerne også markant bedre i det hørbare område op til 20 kHz. Her ligger en stor del af forklaringen på den imponerende luftige og detaljerede gengivelse.

CM10 S2 og CM6 S2 har diskanten monteret i et separat hus på toppen af kabinettet for at optimere spredningen og forhindre indflydelse fra kabinetvibrationer – et princip hentet fra den kostbare 800-topserie. Men enheden er også mekanisk afkoblet fra kabinettet i de modeller, hvor den sidder monteret i frontbaflen. Her er det blot gjort ved hjælp af en ring af syntetisk gel omkring magnetmotoren, og det giver et markant mere klart og tredimensionelt lydbillede end tidligere.

Kevlar for kraft og præcision
En række af bas/mellemtone-enhederne i den nye CM-serie er udført i flettet Kevlar – et let og stærkt materiale, som bl.a. anvendes i skudsikre veste og Formel 1-racere. Det giver en uhyre præcis og samtidig naturlig gengivelse i det kritiske mellemtoneleje såvel som i de dybere frekvenser. Bowers & Wilkins var pionerer inden for brugen af Kevlar i højttalersammenhæng, og selvom mange andre producenter siden er gået samme vej, har ingen endnu kunne opnå de samme suveræne egenskaber.

De specielle støvkapper med anti-resonans-pløk er nedarvet fra prestigemodellen PM1. Pløkken dæmper svingspolens tendens til at miste sin runde form, når den påvirkes af membranens bevægelser. Det geniale i denne løsning er, at processen virker begge veje. Når svingspolen bliver stiv og stabil, reducerer den nemlig også uønsket opbrud i membranen. Gevinsten er en bedre respons i den højere del af enhedens arbejdsområde, og den generelle forvrængning i enheden reduceres også markant. Man kan næsten sige, at man forbedrer enhedens signal/støjforhold, så endnu flere af de små detaljer slipper frit igennem.

De rene basenheder i CM-serien har membran af papir/Kevlar. Denne materialekombination er et godt kompromis mellem lav vægt og god stivhed og fungerer fremragende til at gengive de laveste frekvenser. Resultatet er en både dyb, dynamisk og præcis basgengivelse.

Less is more
Delefilteret har stor betydning for højttalerens lydkvalitet, og som i deres dyreste serier har Bowers & Wilkins i CM-serien gjort sammenspillet mellem enhederne så optimalt, at delefilteret kan reduceres til ganske få komponenter. Disse er til gengæld af udsøgt kvalitet og udvalgt gennem en lang række udmarvende lyttetest. Færre komponenter giver en mere direkte signalvej, som igen giver bedre lyd.

I forhold til første generation er komponenterne opgraderet med bl.a. helt nye eksklusive Mundorf EVO Silver/Gold/Oil-kondensatorer til diskanten. Den interne kabling er også af højere kvalitet og er leveret af legendariske Van den Hul. Dette er endnu en del af forklaringen på, at CM-serien lyder bedre end 600-serien.

De kraftige, opgraderede skrueterminaler på bagpanelet er forniklede og sikrer problemfri funktion i hele højttalerens levetid. Du har også mulighed for at bi-wire højttaleren, så du kan vride de sidste ressourcer ud af systemet.

Basrefleks-porten er B&W's unikke Flowport, som har små fordybninger i mundingen. Overfladen minder om en golfbold og reducerer luftmodstanden, så luften lettere kan passere. Det giver en renere og dybere bas og mindsker samtidig forvrængningen.

Tekniske specifikationer

 • Kategori : Centerhøjttalere
 • Diskant : 1” Nautilus-ladet aluminium-dome med sandwich-membran
 • Bas/mellemtone : 2 x 5” Kevlar
 • Frekvensområde (-3dB) : 70-28.000 Hz
 • Frekvensområde (-6dB) : 48-50.000 Hz
 • Impedans : 8 ohm (minimum 4,3 ohm)
 • Følsomhed : 87 dB
 • Bi-wire : Ja
 • Vægbeslag inkluderet : Nej
 • Farve : Højglans sort, mat hvid, rosentræ
 • Størrelse : 48 x 16,7 x 27,5 cm (inkl. frontgrill og terminaler) (BxHxD)
 • Vægt : 11.5 kg
 • 2-vejs basreflekskonstruktion
 • Flowport-refleksport
 • Delefrekvens: 4.000 Hz 

Bowers & Wilkins

Højttalerne fra engelske Bowers & Wilkins er det foretrukne værktøj i en lang række af verdens professionelle lydstudier. Erfaringerne herfra er med til at løfte kvaliteten af alle B&W-produkter op i topklassen uanset pris. Dette gælder også højttalere til iPod og streaming.

 • Avanceret teknologi
 • Raffineret design
 • Fra kompaktklasse til ekstrem high-end
 • Mange løsninger til iPod, trådløs streaming m.m.
 • Suverænt udvalg af indbygningshøjttalere

Læs mere om Bowers & Wilkins

Mere læsning

Book en personlig demonstration

I Hi-Fi Klubben kan du opleve produkterne med dine egne øjne og ører, før du handler. Du kan tilmed aftale tid for en personlig demonstration. Så bliver det endnu nemmere for dig at vælge rigtigt!

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her