HiFi Klubben

Gå til indhold

Ny 800-serie fra Bowers & Wilkins

This changes everything...

800-serien er alle tiders mest succesfulde high-end højttalerserie, men B&W søger stadig efter nye måder at forbedre tingene på. Og nu, efter syv års intensiv forskning og udvikling kan de endelig vise resultatet frem!

Internt anser vi springet fra den udgående 800D-serie til dagens modeller for lige så stort, som da vi gik fra Matrix 800- til Nautilus 800-serien i slutningen af 90’erne.
– Ole-Vidar Andersland, Produkt- og marketingchef B&W

Syv elegante modeller

800-serien består nu af syv modeller: en tovejs standerhøjttaler, fire gulvhøjttalere og to centerhøjttalere. Ændringerne tæller bl.a. helt nye mellemtone- og basenheder, et helt nyudviklet alternativ til Kevlar, helt nye kabinetter med re-designet Matrix-afstivning, helt nye aluminiums-turbinehoveder og diskanthoveder, nye sokler og delefiltre, samt introduktionen af en utrolig elegant finish i hvid lak.

Diamantdiskanten – stadig en juvel

Den kostbare diskantenhed i 800-serien har membran i ren diamant. Diamant er et ægte mirakelmateriale, som forener styrke og stivhed i ”det perfekte stempel”. Denne unikke enhed kombinerer stor belastbarhed med en enestående silkeblød, luftig og neutral gengivelse, som har fået alverdens musikelskere og hi-fi anmeldere til at overgive sig betingelsesløst.

Den nye 800-serie er resultatet af et syv år langt projekt, hvor alting i dagens modeller har været under lup. I forhold til nuværende generation har opdateret og ændret næsten alt. En af de få ting, som vi har beholdt, er Diamond-diskanten – ganske simpelt fordi, vi ikke kan finde nogen teknologi, som er bedre.
– Ole-Vidar Andersland, Produkt- og marketingsjef B&W

FST Continuum mellemtone – endnu bedre end Kevlar

Efter otte års research og udvikling har B&W nu endelig fundet en erstatning til Kevlar, som har alle de egenskaber, som Kevlar førhen har drømt om. B&W har været igennem alle tænkelige materialer og sammensætninger og har tilmed også eksperimenteret med konventionelle kantophængte enheder og helt stive membraner. Konklusionen var dog, at deres kantløse FST-ophæng stadig er det bedste, men at membranmaterialet havde potentiale for forbedring. Resultatet er et helt nyudviklet materiale: Continuum (kuhn-tin-you-uhm)!

Dette nye materiale har været i B&W’s søgelys siden 2007, hvor de første gang opdagede dets gode akustiske egenskaber. Nu, otte år efter opdagelsen og mere end 70 produktversioner senere, er B&W klar til at afsløre det for resten af verden.

Suveræn møbelfinish i ægte træ eller højglans pianolak

I den nye serie har B&W valgt at lade kirsebærfineren udgå til fordel for ekstremt lækre hvidlakerede versioner med diskant/mellemtone-kabinetter i sølvfinish. Det er første gang, at 800-serien fås i denne farve. Herudover fås den stadig i ægte sort pianolak og den velkendte rosentræ finér.

I tilføjelse til alle de tekniske ændringer og nye teknologier er designet også blevet opdateret. Tolerancer, huller og afstande mellem de forskellige elementer er mindre og mere konsistente, specielt omkring det nye Turbine-hoved. Der er ingen synlige mellemrum eller kanter – alt er samlet bag den store aluminiumsprofil på højttaleren.

Alt i alt et sandt high-end-produkt som fryder både øjet og øret – som kun B&W kan lave det!

Vil du læse mere om højttalerne, kan du fordybe dig i masser af detaljer på det enkelte produkt nedenfor.

Vi tror at høyttalerne vil kunne nå et større publikum enn tidligere, ikke bare pga den fantastiske lydkvaliteten, men også fordi vi aldri har laget høyttalere som er flottere enn disse fra et designperspektiv. De er like mye møbler som fantastiske lydformidlere.
– Ole-Vidar Andersland, Produkt- og marketingsjef B&W

 

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her