HiFi Klubben

Gå til indhold

DALI OPTICON

– prisvenlig hi-fi med høje ambitioner

Danske DALI er mestre i at udvikle højttalere, der giver dig maksimal hi-fi-valuta for pengene. Den nye OPTICON-serie er et nyt højdepunkt i denne flotte tradition!

OPTICON – en komplet højttalerserie til kræsne ører

OPTICON er den tredje højttalerserie fra DALI, som benytter det nye magnetmateriale SMC (Soft Magnetic Compound), som oprindelig blev udviklet til den fabelagtige EPICON-serie og senere omplantet til RUBICON.

Med OPTICON har DALI-teamet nyudviklet mere økonomiske løsninger på en række kritiske steder, beklædt kabinetterne med højkvalitets vinyl i stedet for ægte træfiner samt valgt at få de rå enheder produceret på deres egen DALI-fabrik i Fjernøsten, hvor også den populære ZENSOR-serie bliver fremstillet. Men resultatet er stadig mere end overbevisende – OPTICON oser af høje ambitioner, både i look og lyd!

Dækker alle behov

OPTICON dækker en enormt bred vifte af behov. I den ene ende af skalaen finder du de kompakte OPTICON 1 og OPTICON 2, skabt til musikelskeren, som har småt med plads eller gerne vil gå et niveau op i finish og lydkvalitet i forhold til budgetserien ZENSOR. Den anden yderlighed – den store gulvhøjttaler OPTICON 8 – kan fylde et stort lytterum med musik eller filmlyd i overordentlig høj hi-fi-kvalitet, uden at du er nødt til at tage nye lån i huset af den grund.

Du kan også vælge imellem de mere kompakte gulvmodeller OPTICON 5 og OPTICON 6, den utrolig velspillende flade væghøjttaler OPTICON LCR samt centerhøjttaleren OPTICON VOKAL til hjemmebiografen. Og som prikken over i’et lancerer DALI også den potente 14” subwoofer SUB K-14 F, som er en ren dybvandsbombe både til musik og filmlyd.

 

SMC – et unikt magnetmateriale 


SMC-magnetmaterialet i OPTICON bas/mellemtone-enhederne har den unikke egenskab, at det næsten ikke leder elektrisk strøm. Derfor har DALI kunnet skabe en magnetmotor med en utrolig lav forvrængning og en meget ”forstærkervenlig” impedanskurve. Det giver dig meget friere hænder i dit valg af forstærker. En OPTICON-højttaler kan levere strålende præstationer i et ganske almindeligt anlæg, og det bliver bare endnu bedre sammen med virkelig godt grej.

 

To diskanter i perfekt parløb


Bortset fra de kompakte OPTICON 1 og OPTICON 2 finder du DALIs unikke hybrid-diskant på alle seriens modeller. Hybrid-diskanten kombinerer dyderne fra dome- og båndprincippet, så du både får stor belastbarhed, stor horisontal spredning og en silkeblød og utrolig luftig diskantgengivelse, der kan spille lige op med de bedste elektrostat-konstruktioner.

 

Stift og resonansdødt kabinet med perfekt timing – Made in Denmark

Det stilrene og solide OPTICON-kabinet er bygget på DALIs egen fabrik i Danmark. Det giver væsentligt lavere transportomkostninger og total kontrol over hele processen. Alle flader er udført i MDF (Medium Density Fibre), og enhederne er skruet direkte ind i den 25 mm tykke højglans-frontbaffel. Overfladen er beklædt med højkvalitets vinyl i sort ask, valnød eller mat hvid.

Uanset om billigere alternativer er for uraffinerede, eller dyrere løsninger er for brutale ved budgettet, er der masser af grunde til at forelske sig i OPTICON. Lyden er i topklasse, byggekvaliteten er overbevisende, designet er stilrent og elegant, og du kan få en perfekt OPTICON-løsning til både store og små behov. Resten er op til dig.

Du kan læse meget mere om de enkelte OPTICON-modeller nedenfor.

 

Vi tror du vil kunne lide mere end bare denne side

Vi bruger småkager, aka cookies (informationskapsler), så du bl.a. kan bruge vores netbutik. Vi bruger dem også til at finde ud af, hvordan vores netsider bliver brugt, så vi hele tiden kan forbedre os, selvfølgelig imens vi lytter til vores favoritmusik. Ved at fortsætte accepterer du alt dette. Læs mere om cookies her